Γιατί ο αγώνας των καθαριστριών της ΟΣΥ αντιμετωπίζεται με τόση βρωμιά και τόση λύσσα;

Σχόλιο από το «Ξεκίνημα»

Η επίθεση που δέχεται ο αγώνας των καθαριστριών των αστικών λεωφορείων της Αθήνας δεν μπορεί να περιγραφεί με λέξεις – είναι τόσο λυσσασμένη και τόσο βρώμικη που προκαλεί από τη μια αναγούλα και από την άλλη ασυγκράτητη οργή!

Ένας μικρός αριθμός εργαζομένων, διπλά και τριπλά καταπιεσμένων, αγωνίζεται από το Γενάρη που πέρασε, εδώ και 7 μήνες δηλαδή, για το πιο αυτονόητο πράγμα στον κόσμο: να πληρώνεται στο τέλος του μήνα για τη δουλειά του, έστω και με τα ψίχουλα που του προσφέρουν για την εξοντωτική και κάτω από σκανδαλωδώς απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες! Αλλά δεν μπορούν να βρουν το δίκιο τους!

Υπάρχει εξήγηση γι’ αυτό; Υπάρχει!

Είναι το γεγονός πως έχουν ξεσκεπάσει με τον χτυπητό τρόπο το απόστημα που ονομάζεται εργολαβίες στο δημόσιο. Έχουν ξεσκεπάσει τη μαφία των εργολάβων και το γκαγκστερισμό που επικρατεί στον «σύγχρονο» ελληνικό καπιταλισμό. Έχουν ξεσκεπάσει τη διαφθορά που κυριαρχεί σε δημόσιους οργανισμούς και ΔΕΚΟ με «ειδικές σχέσεις» ανάμεσα στους εργολάβους και στελέχη του δημοσίου – συμπεριλαμβανομένων μερικών που θέλουν να παραστήσουν τους «αριστερούς» και τους κοινωνικά ευαίσθητους.

Γι’ αυτό το λόγο είναι πια φανερό πως κάποιοι δεν θέλουν με τίποτα να νικήσει αυτός ο αγώνας! Θέλουν να σταλεί το μήνυμα στους εργαζόμενους ότι όσο πιο σκληρά παλεύουν, τόσο περισσότερα θα έχουν να χάσουν! Για να δημιουργηθεί η συνείδηση του «καθίστε στ’ αυγά σας», «τι τους θέλετε τους αγώνες;», «αν είστε καλά παιδιά… κάτι μπορεί να κάνουμε για εσάς».

Η μαχητικότητα των καθαριστριών τους χαλάει τα σχέδια και τη σούπα. Και το γεγονός ότι οι καθαρίστριες έχουν το δίκιο με το μέρος τους υποχρεώνει την αντίπαλη πλευρά, μια κλίκα στο εσωτερικό της ΟΣΥ, να καταφεύγει σε απερίγραπτα βρώμικα μέσα!

Η προβοκάτσια στο αμαξοστάσιο του Ελληνικού

Την προηγούμενη βδομάδα η προϊσταμένη στο αμαξοστάσιο του Ελληνικού, Αλεξανδρίνα Αλντέα, με χυδαία και τραμπούκικη συμπεριφορά απέναντι στις καθαρίστριες (αλλά και γενικά) και με σταθερά απεργοσπαστική στάση αποφάσισε, να… «απεργήσει».

Χωρίς βέβαια καμία επικοινωνία με το σωματείο στο οποίο δεν ανήκει (βέβαια!) χωρίς καμία δημοκρατική διαδικασία και καμία συνέλευση των εργαζομένων, παρά μόνο επιχειρώντας με τραμπουκισμούς να υποχρεώσει και τις υπόλοιπες εργαζόμενες να ακολουθήσουν.

Ο προφανής στόχος των ενεργειών αυτών ήταν προκαλώντας «αναταραχή» να υποχρεώσει την ΟΣΥ να διώξει την εργολαβική εταρεία Λινκ Απ και να προσλάβει την (επιλαχούσα στον προηγούμενο διαγωνισμό) ΕΥΚ, με την οποία η συγκεκριμένη κυρία, μαζί με την κλίκα της, έχει απ’ ότι φαίνεται κάνει τις απαραίτητες διαδικασίες για να προσληφθεί.

Η Αλεξανδρίνα Αλντέα, σαν προϊστάμενη στην Λινκ Απ, έπαιρνε υπερδιπλάσιο μισθό από τις υπόλοιπες καθαρίστριες. Αν οι καθαρίστριες έκαναν απευθείας συμβάσεις με την ΟΣΥ, όπως ζητούν, αυτή θα έχανε όλα τα προνόμια που απολάμβανε! Έτσι ερμηνεύεται ο πόλεμος ενάντια στον αγώνα των καθαριστριών για απευθείας συμβάσεις με την ΟΣΥ. Έτσι εξηγείται η συμπεριφορά της, η οποία κάθε άλλο παρά παρανοϊκή είναι, όπως έχουν εξηγήσει με μια σειρά ανακοινώσεις τους οι καθαρίστριες του ΣΕΡΚΑ (δείτε: https://xekinima.org/katharistries-osu-probokatsia-kai-las/ και: https://xekinima.org/apantisitou-ser-ka-sti-laspologia-tis/)

Τελικά, μετά από μια βδομάδα «απεργίας» η οποία δεν καλυπτόταν από κανένα σωματείο, ομοσπονδία κλπ η Λινκ Απ απέλυσε την κ. Αλντέα.

Τότε η κυρία αυτή «ανακάλυψε» τα εργατικά δικαιώματα!

Η δυνάστης των εργατριών «ανακάλυψε» και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας στο οποίο πήγε να παραπονεθεί για την απόλυση της αλλά κυρίως να καταθέσει καταγγελία ότι ο Αποστόλης Κασιμέρης έχει κλείσει μαζί με το ΣΕΡΚΑ συμφωνία με τον εργολάβο να δουλέψουν οι καθαρίστριες 6 μήνες χωρίς λεφτά και ότι παίρνει χρήματα από τις καθαρίστριες μέλη του ΣΕΡΚΑ για δικό του όφελος.

Σε αυτές τις κατηγορίες το ΣΕΡΚΑ έχει ήδη απαντήσει με ανακοινώσεις – δείτε τις εδώ: https://xekinima.org/to-somateio-ton-katharistrion-tis-o-su/  και εδώ: https://xekinima.org/apantisitou-ser-ka-sti-laspologia-tis/.

Καλοθελητές, για τους οποίους θα «αφιερώσουμε» επόμενο άρθρο, μετέφεραν την «πληροφόρηση» ότι δήθεν ο Αποστόλης Κασιμέρης παίρνει χρήματα από τις καθαρίστριες μέλη του ΣΕΡΚΑ για δικό του όφελος κλπ, στο ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ, και την παρουσίασαν σαν «έγκυρη ενημέρωση», θεωρώντας ότι έπιασαν λαυράκι.

Οι κατηγορίες ενάντια στον Αποστόλη Κασιμέρη

Δεν είναι αστείο και καθόλου μάλιστα, αυτό που γίνεται, όσο κι αν οι κατηγορίες περί «συμφωνιών» με τον εργολάβο και χρηματισμού του Α. Κασιμέρη είναι τόσο εξωφρενικές που μόνο γέλια μπορεί να προκαλέσουν.

Δεν όμως είναι αστείο, γιατί δείχνει πως δεν υπάρχει όριο στο οποίο τα άτομα αυτά δεν είναι έτοιμα να φτάσουν για να πετύχουν το σκοπό τους.

Η συγκεκριμένη κλίκα επιχειρεί να ταυτίσει τον αγώνα των εργαζομένων με τις κινήσεις ενός ατόμου (του Α. Κασιμέρη) παρουσιάζοντας όλο τον αγώνα σαν καπρίτσιο ενός συνδικαλιστή ο οποίος κάνει ότι κάνει για προσωπικές επιδιώξεις. Και φτάνουν μέσα από αυτή την «λογική» να τον κατηγορήσουν για συμφωνίες με τον εργολάβο και χρηματισμό.

Από την πλευρά του «Ξ» έχουμε να πούμε ότι τα ακόλουθα: Ο Αποστόλης Κασιμέρης είναι μέλος μας εδώ και 5 χρόνια. Αποχώρησε από ένα μαζικό κόμμα, τον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν μέλος, για να μπει σε μια οργάνωση της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Όποιος κοιτάζει την πάρτη του δεν κάνει τέτοιες κινήσεις!

Η διαδρομή του Α. Κασιμέρη στο χώρο της ΟΣΥ είναι γνωστή – το τελευταίο που μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει είναι η απουσία μαχητικότητας και η διάθεση «να τα βρει» με τους υψηλά ιστάμενους.

Είναι άθλιο και εξοργιστικό να εκτοξεύονται τέτοιες κατηγορίες εναντίον του. Το «Ξ» παίρνει ολόκληρη την ευθύνη να απορρίψει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ο Α. Κασιμέρης έκλεισε συμφωνία με εργολάβο ή χρηματίζεται!

Η εντιμότητά του και η ακεραιότητά του αδιαμφισβήτητες κι είναι κάτι το οποίο έχει αποδείξει πολλές φορές.

Υπενθυμίζουμε, σε όσους ενδιαφέρονται να θυμούνται, ότι ο Αποστόλης Κασιμέρης ήταν αυτός που αποκάλυψε το σκάνδαλο της Διοίκησης Οικονόμου (Διευθύνων Σύμβουλος της Ο.ΣΥ. επί κυβέρνησης Σαμαρά) η οποία προσπάθησε να δώσει αυξήσεις στους μισθούς των συνδικαλιστών μελών του ΔΣ της ΟΣΥ προσφέροντάς τους πλασματικές νυχτερινές ώρες εργασίας που μεταφραζόταν σε μερικές εκατοντάδες επιπλέον ευρώ κάθε μήνα (διαβάστε περισσότερα γι’ αυτό το θέμα εδώ: https://xekinima.org/yparxoyn-syndikalistes-poy-arnoyntai-ta-pronomia-kai/).

Με άλλα λόγια κατάγγειλε αύξηση στο μισθό του (και στο μισθό των υπόλοιπων συνδικαλιστών) θεωρώντας πως αυτό ισοδυναμούσε με χρηματισμό των συνδικαλιστών από τη διοίκηση! Πόσοι συνδικαλιστές θα τηρούσαν παρόμοια στάση;  

Στελέχη της Ο.ΣΥ. στηρίζουν την πρώην προϊσταμένη για να χτυπήσουν τις καθαρίστριες

Η κ. Αλντέα απολαμβάνει τη στήριξη μιας σειράς στελεχών της ΟΣΥ από τα αμαξοστάσια μέχρι τη διοίκηση.

Παρότι στην ΟΣΥ έχουν γίνει 2 καταγγελίες για τη συμπεριφορά της κ. Αλντέα και παρότι στην Επιθεώρηση Εργασίας έχουν γίνει εδώ και μήνες άλλες 10 καταγγελίες εναντίον της από τις εργαζόμενες, για εργασιακό εκφοβισμό (bullying) κ.α., στελέχη της ΟΣΥ την στηρίζουν ξεδιάντροπα, με έναν και μοναδικό στόχο: να χτυπήσουν τις καθαρίστριες που αγωνίζονται από το Γενάρη για τα δεδουλευμένα και τα δικαιώματά τους.

Ούτε βήμα πίσω

Κάποιοι έχουν βάλει σκοπό να οδηγήσουν τις καθαρίστριες σε ήττα, και να τις τιμωρήσουν γιατί τόλμησαν να αντισταθούν. Θα δυσκολευτούν στο έργο τους αυτό. Γιατί όταν οι εργαζόμενοι που είναι καταπιεσμένοι ανακαλύψουν το δρόμο του αγώνα για τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια τους δεν υπάρχει αγώνας και θυσία που δεν θα κάνουν.

Το «Ξ» θα είναι δίπλα στις καθαρίστριες μέχρι το τέλος, κι όσο περισσότερες δυσκολίες αντιμετωπίζει ο αγώνας τους τόσο περισσότερο θα είναι δίπλα τους!

Venceremos!

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,245ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,003ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα