4ος γύρος κινητοποιήσεων από τις καθαρίστριες της Ο.ΣΥ. με καθημερινές εξορμήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας

katharistries

Εκστρατεία ενάντια στην ενδεχόμενη απόλυσή τους έχουν ξεκινήσει οι καθαρίστριες των λεωφορείων της Ο.ΣΥ. με καθημερινά μοιράσματα προκήρυξης σε κεντρικούς σταθμούς του μετρό και στις γειτονιές της Αθήνας. Επίσης σήμερα προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλ. Κουμουνδούρου.

Από τον Γενάρη οι καθαρίστριες των λεωφορείων της Ο.ΣΥ. αγωνίζονται για να πάρουν δεδουλευμένες αποδοχές τους με αλλεπάλληλες απεργίες και επισχέσεις εργασίας. Πολλές από αυτές έχουν συμπληρώσει πάνω από 30 εργάσιμες μέρες απεργίας και επίσχεσης εργασίας.

Στις 3 Ιουνίου κατάφεραν να πάρουν ένα σημαντικό κομμάτι από τα χρέη που είχε απέναντι τους η εργολαβική εταιρία Λινκ Απ – η εταιρία που έχει αναλάβει τον καθαρισμό των λεωφορείων και τις εργοδοτεί. Λίγες μέρες αργότερα όμως ο διευθύνοντας σύμβουλος της Ο.ΣΥ. δήλωσε πως θα κηρύξει την Λινκ Απ έκπτωτη και θα φέρει στη θέση της την 2η επιλαχούσα εταιρία ΕΥΚ. Μια εταιρία που ακολουθεί τις ίδιες πρακτικές με την Λινκ Απ και η οποία επιπλέον δεν έχει σκοπό να προσλάβει τις καθαρίστριες που ξέρουν τα δικαιώματά τους και αγωνίστηκαν, αλλά να φέρει εντελώς νέο προσωπικό. Έτσι οι καθαρίστριες που δουλεύουν πολλά χρόνια στον καθαρισμό των λεωφορείων και αγωνίστηκαν για να μπει τέρμα στην εργολαβική αυθαιρεσία και ασυδοσία κινδυνεύουν να μείνουν άνεργες.

Στο ΣΥΡΙΖΑ αντιπροσωπεία των καθαριστριών συναντήθηκε με τον υπεύθυνο εργατικής πολιτικής Νάσο Ηλιόπουλο και τον οργανωτικό υπεύθυνο Πέτρο Καραγιώργο. Ο Νάσος Ηλιόπουλος αφού άκουσε τις καθαρίστριες είπε ότι θα κάνει ότι μπορεί για να παραμείνουν στη δουλειά και για να προχωρήσει το θέμα των απευθείας συμβάσεων τους με την Ο.ΣΥ. , ότι θα τις ενημερώσει τηλεφωνικά για την εξέλιξη του ζητήματος την Παρασκευή και θα τις κάλεσε σε νέα συνάντηση την επόμενη εβδομάδα.

Την Παρασκευή οι καθαρίστριες της Ο.ΣΥ. θα προχωρήσουν σε νέα παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Μεταφορών από τις 9.00 το πρωί.

Διαδώστε τον αγώνα των καθαριστριών της Ο.ΣΥ.

Μοιράστε την ανακοίνωσή τους. 

Συμμετέχετε στις εξορμήσεις και στις παραστάσεις διαμαρτυρίας που οργανώνουν.

Υπογράψτε το ψήφισμα με το οποίο διεκδικούν απευθείας συμβάσεις με την Ο.ΣΥ. και στείλτε το στο serka.[email protected]gmail.com

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,107ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
411ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα