Ψήφισμα συμπαράστασης στις καθαρίστριες της ΟΣΥ

Άτομα και συλλογικότητες, μπορούν να υπογράψουν το πιο κάτω ψήφισμα συμπαράστασης στις καθαρίστριες της ΟΣΥ, ή να γράψουν κάτι διαφορετικό αν προτιμούν,  και να το στείλουν στο serka.osy@gmail.com. Το κείμενο pdf που υπάρχει από κάτω μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μάζεμα υπογραφών από άτομα που θέλουν να βοηθήσουν στην εκστρατεία υπέρ των καθαριστριών.

Microsoft Word - petition.doc

 

Όχι στην απόλυση των καθαριστριών των λεωφορείων των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας! 

Να συναφθούν άμεσα συμβάσεις εργασίας των καθαριστριών με την Ο.ΣΥ. 

 

Διεκδικούμε από τον Υπουργό Μεταφορών και τη Διοίκηση της Ο.ΣΥ. να προχωρήσουν άμεσα στη σύναψη απευθείας συμβάσεων με τις καθαρίστριες των λεωφορείων της Ο.ΣΥ. 

Οι καθαρίστριες των λεωφορείων της Ο.ΣΥ. αγωνίζονται από το Γενάρη ενάντια στην εργολαβική Λινκ Απ που τις εργοδοτεί για να πληρωθούν δεδουλευμένες αποδοχές τους (τους χρωστούσε μισθούς 3-5 μηνών, δώρα κ.α.) καθώς και για να σταματήσει η καταπάτηση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων τους.

Μετά από 5 μήνες αγώνα (στον οποίο συμπεριλαμβάνονται 35 μέρες απεργίας και επίσχεσης εργασίας) οι καθαρίστριες κατάφεραν να αναγκάσουν τη διοίκηση της Ο.ΣΥ. να παρακρατήσει τα χρήματα που θα έδινε στον εργολάβο και να πληρώσει απ’ ευθείας σ’ αυτές τους μισθούς που τους όφειλε ο εργολάβος. Μέχρι σήμερα έχει πληρώσει περίπου το 80% των χρεών ενώ έχει δεσμευτεί να πληρώσει σύντομα και τα υπόλοιπα. Όμως λίγο αργότερα η διοίκηση της Ο.ΣΥ. δήλωσε ότι θα κηρύξει έκπτωτη την Λινκ Απ και θα φέρει στη θέση την επιλαχούσα εταιρία ΕΥΚ. Αυτό σημαίνει ότι οι καθαρίστριες που αγωνίστηκαν ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία και ασυδοσία θα μείνουν άνεργες, αφού η νέα εταιρία σχεδιάζει, όπως έχουμε μάθει, να φέρει νέο προσωπικό και να μην τις προσλάβει.

Διεκδικούμε η Ο.ΣΥ. να προχωρήσει σε σύναψη απευθείας συμβάσεων με τις καθαρίστριες που αγωνίστηκαν, στη βάση του νόμου 4369/2016 (άρθρο 72) όπως έγινε στους φορείς του Υπουργείου Υγείας ή με ειδικό νόμο που θα καταρτίσει το Υπουργείο Μεταφορών – αν επιθυμεί.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,235ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα