Καθαρίστριες ΟΣΥ: Προβοκάτσια και λάσπη ενάντια στο σωματείο τους

Το κείμενο που ακολουθεί αποτελεί απάντηση του Σ.Ερ.Κα., του σωματείου των καθαριστριών στα λεωφορεία της Ο.ΣΥ. σ’ ένα άρθρο του citybus-drivers.blogspot.gr. Το άρθρο αναρτήθηκε Τρίτη, 19 Ιουλίου και λασπολογεί ενάντια στο σωματείο των καθαριστριών και τον συνδικαλιστή της Ο.ΣΥ. Αποστόλη Κασιμέρη που στηρίζει των αγώνα τους. 
Πρόκειται για ένα άρθρο γραμμένο κατά παραγγελία και με μόνο στόχο να στηρίξει την προβοκάτσια που λαμβάνει αυτές τις μέρες χώρα ενάντια στις πρωτοπόρες καθαρίστριες του αμαξοστασίου του Ελληνικού που ίδρυσαν και το σωματείο.
Επίσης ενώ η απάντηση του Σ.Ερ.Κα έχει σταλεί στο citybus-drivers.blogspot.gr, το εν λόγω ιστολόγιο δεν την δημοσίευσε.

 

Απάντηση του Σ.Ερ.Κα. στη λάσπη του Citybusdrivers

 

 

To Συνδικάτο Εργαζομένων σε Καθαρισμούς – Σ.Ερ.Κα. έχει 90 περίπου μέλη που εργάζονται ως καθαρίστριες και καθαριστές στα αμαξοστάσια της Ο.ΣΥ.

Το σωματείο ξεκίνησε από τον αγώνα των εργαζομένων στο αμαξοστάσιο του Ελληνικού τον Γενάρη όταν μετά από 10 μέρες απεργία καταφέραμε να πάρουμε μισθούς 3 μηνών και δώρο Χριστουγέννων.

13043247_264031940605993_838002591066374340_n

Στη συνέχεια, στο σωματείο προσχώρησαν σταδιακά καθαρίστριες από όλα τα αμαξοστάσια. Τον Μάη οι καθαρίστριες από Ελληνικό, Βοτανικό, Ανθούσα και Α. Λιόσια προχωρήσαμε σε 15 μέρες απεργία. Ακολούθησαν 8 μέρες επίσχεσης εργασίας γιατί ο εργολάβος μας χρωστούσε μισθούς 3-5 μηνών – ανάλογα με το αμαξοστάσιο. Στην επίσχεση εργασίας συμμετείχαν πλέον οι καθαρίστριες και από το 7 αμαξοστάσια. Με αυτό τον τρόπο καταφέραμε να πάρουμε το 85% των δεδουλευμένων μας και δέσμευση από την Ο.ΣΥ. για πλήρη εξόφληση.

Σήμερα, ο εργολάβος μας χρωστάει και πάλι χρήματα. Στις 15 Ιουλίου η Ο.ΣΥ. θα πλήρωνε τον εργολάβο για τον μήνα Μάη. Προχωρήσαμε ως σωματείο σε ασφαλιστικά μέτρα έτσι ώστε η εργολαβική Λινκ Απ να μην πάρει αυτή την επιταγή από την Ο.ΣΥ., αλλά αυτά τα λεφτά να πάνε απευθείας για τους μισθούς που μας χρωστάει. Το ίδιο θα κάνουμε για όλες τις επιταγές που θα κόβει η Ο.ΣΥ. προς την εργολαβική Λινκ Απ.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε μετά από ενημέρωση στα αμαξοστάσια και σε γενική συνέλευση του σωματείου μας

Οι εξελίξεις αυτές βρίσκουν αντίθετες την προϊσταμένη της Λινκ Απ στο Ελληνικό, Αλντέα Αλεξανδρίνα, καθώς και 6 ακόμα καθαρίστριες.

Σε όλες τις προηγούμενες απεργίες η προϊσταμένη μαζί με τις εργαζόμενες αυτές που αποτελούσαν το στενό κύκλο της, προσπαθούσαν να σπάσουν τις απεργίες μας! Λειτουργούσαν σαν φερέφωνα και όργανα του εργολάβου. Γι’ αυτό και υπήρχε πάντα δυνατή απεργιακή φρουρά έξω από το αμαξοστάσιο του Ελληνικού. Επίσης όλες οι εργαζόμενες έχουν κάνει καταγγελίες ενάντια στην Λινκ Απ στην επιθεώρηση εργασίας …εκτός από την προϊσταμένη και τα τσιράκια της!

Τώρα ξαφνικά οι συγκεκριμένες «κυρίες» αποφάσισαν να το παίξουν αγωνίστριες…

Αυτή τη στιγμή από τις 110 καθαρίστριες που υπάρχουν σε όλα τα γκαράζ οι 90 είναι μέλη του σωματείου μας. Αποφάσισαν μέσα από δημοκρατική συζήτηση σε γενική συνέλευση υπέρ των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν γίνει και σε επόμενη γενική συνέλευση του σωματείου θα συζητηθούν περαιτέρω δράσεις.

Η προϊστάμενη του Ελληνικού που παίρνει κάθε μήνα μισθό 3πλάσιο από τις καθαρίστριες, προκαλεί μαζί με τα 5-6 τσιράκια, εδώ και 4 βράδια, εντάσεις και παράνομα μας εμποδίζει να εργαστούμε για εντελώς διαφορετικούς λόγους…

Σκοπός της προϊσταμένης είναι να κηρυχθεί έκπτωτη η Λινκ Απ και στη θέση της να έρθει η επιλαχούσα εταιρία ΕΥΚ. Τόσο η προϊσταμένη όσο και τα τσιράκια της έχουν ήδη κάνει αιτήσεις στην ΕΥΚ.

Αν έρθει η ΕΥΚ (με την οποία όλα δείχνουν ότι η προϊσταμένη έχει κλείσει συμφωνία) δεν θα προσλάβει εμάς, τις εργαζόμενες που είμαστε μέλη σωματείου και που έχουμε κάνει σκληρές απεργίες. Ο νοών νοείτω!

Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε με το μέρος της Λινκ Απ. Ακριβώς το αντίθετο. Γι’ αυτό και προχωρήσαμε σε απεργίες, τώρα σε ασφαλιστικά μέτρα και γι’ αυτό και έχουμε κάνει καταγγελίες στις κατά τόπου επιθεωρήσεις εργασίας.

Αυτό που διεκδικούμε εμείς είναι: Να φύγουν όλοι οι εργολάβοι και να προχωρήσει η Ο.ΣΥ. σε απευθείας συμβάσεις μαζί μας.

Αν γίνουν οι απευθείας συμβάσεις η προϊσταμένη στο Ελληνικό και σε όλα τα αμαξοστάσια θα χάσουν τα προνόμια και τον τριπλό μισθό. Και γι’ αυτό πολεμάνε λυσσασμένα τον αγώνα μας. Καθημερινά ρίχνουν λάσπη στο σωματείο μας, μιλώντας για πλαστογραφίες και πολλά άλλα…

Καθημερινά ρίχνουν λάσπη στον Αποστόλη Κασιμέρη, το μοναδικό συνδικαλιστή στο χώρο, που στάθηκε στο πλευρό μας από το πρώτο βράδυ, που είναι συνεχώς δίπλα μας. Χωρίς αυτή τη βοήθεια θα είμασταν ακόμα απλήρωτες, με τον εργολάβο και τις προϊσταμένες να μας κοροϊδεύουν.

Το πότε χρειαζόμαστε βοήθεια και πότε καλούμε στο αμαξοστάσιο τον Α. Κασιμέρη το αποφασίζουμε εμείς και όχι η προϊσταμένη ή το citybusdrivers. Έχουμε δυναμώσει και έχουμε μάθει πια να πατάμε στα πόδια μας και να χειριζόμαστε αρκετά πράγματα μόνες μας. Οι άνθρωποι που στηρίζουν τον αγώνα μας θα ξενυχτήσουν δίπλα μας όταν πραγματικά χρειάζεται και όχι όταν ουρλιάζει η προϊσταμένη στο γκαράζ.

Και επειδή από τους φίλους σου φαίνεται ποιος είσαι, σας ενημερώνουμε ότι η προϊσταμένη της Λινκ Απ στο Ελληνικό έχει την πλήρη στήριξη του Υποδιευθυντή Κίνησης κ. Λουλακάκη. Ο κ. Λουλακάκης τη συνοδεύει σε ραντεβού στον διευθυντή αμαξοστασίου κ. Χαρχούση, στα κεντρικά γραφεία της Ο.ΣΥ. και δεν ξέρουμε πού αλλού…

Θα ήταν επίσης χρήσιμο, αν το citybusdrivers επικοινωνούσε με το σωματείο και τον κ. Κασιμέρη για να ακούσει τι έχουμε να πούμε πριν γράψει τα γεγονότα όπως του τα υπαγόρευσε ο κ. Λουλακάκης.

 

Υ.Γ. Το σωματείο μας έχει καταθέσει αναφορά ενάντια στην προϊσταμένη του Ελληνικού για χυδαία και επιθετική συμπεριφορά απέναντι στις εργαζόμενες και για άσκηση ψυχολογικής βίας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να στείλει μια εργαζόμενη και μέλος του σωματείου μας στην εντατική με συμπτώματα εμφράγματος.

 

Συνδικάτο Εργαζομένων στην Καθαριότητα – Σ.Ερ.Κα.
Αθήνα, 19 Ιούλη 2016

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
999ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα