Καθημερινές εξορμήσεις των καθαριστριών της Ο.ΣΥ.

Οι καθαρίστριες των λεωφορείων της ΟΣΥ συνεχίζουν τον αγώνα τους με καθημερινές εξορμήσεις σε γειτονιές και σε κεντρικούς σταθμούς Μετρό και λεωφορείων όπου μοιράζουν την ανακοίνωση του σωματείου τους και ενημερώνουν τον κόσμο για τον αγώνα τους.

Οι πολυεθνικές ομάδες που μοιράζουν ανακοίνωση κάνουν εντύπωση! Γυναίκες από την Ελλάδα, Πόντιες ομογενείς, Αλβανίδες, Ουκρανές, Βουλγάρες, Γεωργιανές, Αρμένισες, Αφρικανές από την Νιγηρία, την Γκάνα και την πολύπαθη Σιέρα Λεόνε ένωσαν τις δυνάμεις τους και πήραν το δρόμο του αγώνα.

20160625_131411
Σάββατο μεσημέρι, στο Σύνταγμα, ομάδα καθαριστριών μοιράζει την ανακοίνωση του σωματείου
και ενημερώνει τον κόσμο για τον αγώνα τους

Από τα τέλη Γενάρη έχουν κάνει μέχρι και 35 μέρες απεργία και επίσχεση εργασίας και δεκάδες παραστάσεις διαμαρτυρίας για να πάρουν δεδουλευμένα 3-5 μηνών που τους χρωστούσε η Λινκ Απ (η εργολαβική εταιρία που έχει αναλάβει τον καθαρισμό των λεωφορείων της ΟΣΥ).

Πολλές από τις σημερινές καθαρίστριες δουλεύουν στον καθαρισμό των λεωφορείων της ΟΣΥ μέχρι και 18 χρόνια περνώντας από τον έναν εργολάβο στον άλλον.

Σήμερα, εκτός από πλήρη εξόφληση των δεδουλευμένων τους, διεκδικούν να μπει τέλος στο καθεστώς των εργολάβων στην ΟΣΥ και να προχωρήσει η ΟΣΥ σε απευθείας συμβάσεις μαζί τους.

 

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,105ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
407ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής