Ποιοι βιάζονται να διώξουν τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες της ΟΣΥ;

ελενη
Της Ελένης Μήτσου

 

Το βράδυ της Τετάρτης 22ας Ιουνίου, εκπρόσωποι της εργολαβικής εταιρίας ΕΥΚ επισκέφτηκαν τα αμαξοστάσια της Ανθούσας και της Πέτρου Ράλλη και συστήθηκαν στις εργαζόμενες ως τα νέα αφεντικά, τα οποία θα αναλάβουν τον καθαρισμό των λεωφορείων από το Σάββατο 25 Ιουνίου. Μάλιστα έκαναν ξεκάθαρες τις προθέσεις τους να κρατήσουν ελάχιστες εργαζόμενες από το σημερινό προσωπικό.

Η ΕΥΚ είναι η 2η μειοδότρια εταιρία για τον καθαρισμό των λεωφορείων της ΟΣΥ η οποία σύμφωνα με το νόμο μπορεί να αναλάβει τον καθαρισμό των λεωφορείων, εάν (ή όταν) η Λινκ Απ, η εταιρία που σήμερα εργοδοτεί τις καθαρίστριες, κηρυχθεί έκπτωτη.

Μέχρι σήμερα η Λινκ Απ δεν έχει κηρυχθεί έκπτωτη με επίσημη απόφαση του ΔΣ της Ο.ΣΥ. και ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της ΟΣΥ, κ. Αναγνωστόπουλος, δήλωσε άγνοια και έκπληξη για το γεγονός.

Είναι φανερό ότι στο μηχανισμό της διοίκησης της ΟΣΥ υπάρχουν άνθρωποι με προσωπική «ατζέντα», οι οποίοι όχι μόνο δεν θέλουν η ΟΣΥ να προχωρήσει σε απευθείας συμβάσεις με τις καθαρίστριες που αγωνίζονται, αλλά βιάζονται να τις διώξουν και να φέρουν νέο εργολάβο με νέο προσωπικό.

Υπενθυμίζουμε ότι η «νέα» εταιρία, η ΕΥΚ είχε και παλιότερα (2010-2014) τον καθαρισμό των λεωφορείων στα αμαξοστάσια της Πέτρου Ράλλη και της Ανθούσας. Φεύγοντας, άφησε χρέη πολλών χιλιάδων ευρώ σε κάθε εργαζόμενη. Δεκάδες από τις καθαρίστριες που εργάζονται σήμερα στα λεωφορεία, βρίσκονται ακόμα στα δικαστήρια με την ΕΥΚ, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους!

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι η ΕΥΚ προετοιμάζεται να αναλάβει το έργο από τις 31 Μαΐου – τότε έβαλε την πρώτη της αγγελία στη Χρυσή Ευκαιρία, ψάχνοντας προσωπικό για τον καθαρισμό των λεωφορείων της ΟΣΥ.

Η ΕΥΚ, έχοντας προφανώς πληροφορίες «από μέσα» από την ΟΣΥ, έκανε από τότε προετοιμασίες και μάζευε νέο προσωπικό καθώς δεν θέλει να προσλάβει καθαρίστριες που γνωρίζουν πλέον τα δικαιώματά τους και έχουν μάθει να τα διεκδικούν αγωνιστικά.

 Οι καθαρίστριες περιμένουν ακόμα απαντήσεις από τις συναντήσεις που έχουν κάνει σε μια σειρά υπουργεία και στο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των δεδουλευμένων και των θέσεων εργασίας τους. Στο μεταξύ δίνουν καθημερινά τον αγώνα τους στις γειτονιές και στο κέντρο της Αθήνας (Σύνταγμα).

Κάποιοι βιάζονται πολύ να διώξουν από την ΟΣΥ τις καθαρίστριες που αγωνίζονται!

Δεν θα τους περάσει!

Ο αγώνας αυτός συνεχίζεται και θα δοθεί μέχρι τέλους!

 

 


Σχετικά άρθρα

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,222ΥποστηρικτέςΚάντε Like
995ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,115ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
420ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα