Καθαρίστριες Ο.ΣΥ.: Απάντηση του Σωματείου στη λασπολογία της κας Αλντέα

Το παρακάτω κείμενο αποτελεί απάντηση του Σωματείου των εργαζομένων στην καθαριότητα των λεωφορείων της Ο.ΣΥ. στις λασπολογίες της προϊσταμένης του αμαξοστασίου του Ελληνικού και ενός blog του χώρου. Δείτε περισσότερα εδώ

 

Η πρώην προϊσταμένη του αμαξοστασίου Ελληνικού Αλντέα Αλεξανδρίνα κατηγορεί το σωματείο των καθαριστριών των λεωφορείων της Ο.ΣΥ., το Σ.Ερ.Κα., και τον συνδικαλιστή της Ο.ΣΥ. Αποστόλη Κασιμέρη που μας συμπαραστέκεται, ότι κλείσαμε συμφωνία με την εργολαβική εταιρία Λινκ Απ να εργαστούμε επί 6 μήνες απλήρωτες.

Τα λεγόμενα της προϊσταμένης στο Ελληνικό υιοθετεί και ο διαχειριστής του μπλογκ Citybus Drivers με άρθρο που ανέβασε την Τρίτη 19 Ιουλίου.

katharistries

Δυστυχώς το σωματείο μας είναι υποχρεωμένο να απαντήσει (για 2η φορά) σε παρανοϊκές κατηγορίες!

Τι ισχυρίζονται η κ. Αλντέα και το Citybus-drivers;

Ότι επί 6 μήνες κάνουμε την μια απεργία πίσω από την άλλη, κάνουμε παραστάσεις διαμαρτυρίας στην Λινκ Απ, στην Ο.ΣΥ., στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και στο υπουργείο μεταφορών για να πληρωθούμε, αλλά για τους επόμενους 6 μήνες συμφωνήσαμε να δουλέψουμε απλήρωτες;;;!!!

Απέναντι σε ποια λογική ποιου λογικού ανθρώπου μπορεί να σταθεί αυτός ο ισχυρισμός;;;!!

Να το πούμε και αλλιώς; Τέτοια συμφωνία δεν έχουμε κάνει!! Και δεν θα κάναμε ποτέ!

Γιατί αν ήμασταν διατεθειμένες να κάνουμε τέτοιες συμφωνίες δεν θα είχαμε κάνει απεργία ούτε το Γενάρη (10 μέρες) ούτε τον Απρίλη (48ωρη), ούτε τον Μάη (15μέρες), ούτε επίσχεση εργασίας στα τέλη Μαίου με αρχές Ιουνίου (8 ημέρες)! Δεν θα τρέχαμε ούτε έξω από τη Λινκ Απ, ούτε στην Ο.ΣΥ., ούτε θα ξεροσταλιάζαμε έξω από το Υπουργείο Μεταφορών, ούτε έξω από το ΣΥΡΙΖΑ!

Σε πόσες από τις παραπάνω απεργίες και κινητοποιήσεις συμμετείχε η κα. Αλντέα; Σε καμία! Αντιθέτως μας απειλούσε καθημερινά ότι θα απολυθούμε!

Επίσης έχουμε κάνει δεκάδες (κυριολεκτικά) καταγγελίες στην επιθεώρηση εργασίας. Και για τα δεδουλευμένα άλλα, στην περίπτωση του Ελληνικού και για πολλά που έκανε η κα. Αλντέα στα μέλη του σωματείου. Όπως π.χ. να μας ενημερώνει ότι έχουμε ρεπό μόλις φτάναμε αμαξοστάσιο για να πιάσουμε δουλειά και να μας διώχνει και πολλά άλλα!

Πόσες καταγγελίες έχει κάνει η κ. Αλντέα στον εργολάβο; Καμία!

Αντιθέτως μας απειλούσε ότι αν δεν τραβήξουμε πίσω τις καταγγελίες ο επόμενος εργολάβος που θα έρθει δεν θα μας πάρει!

Αλήθεια που ξέρει η κ. Αλντέα ότι θα έρθει επόμενος εργολάβος και ποιόν θα πάρει; Μήπως έχει κλείσει ήδη συμφωνία; Μήπως το όλο σκηνικό που έχει στηθεί από την Παρασκευή στο αμαξοστάσιο του Ελληνικού είναι μια προβοκάτσια για να έρθει άλλος εργολάβος και για να μπορέσει η κ. Αλντέα των 1200 ευρώ να πάρει ακόμα μεγαλύτερο μισθό τυραννώντας καθαρίστριες των 450 ευρώ;

Επιπλέον η κ. Αλντέα κρατά και δείχνει ως απόδειξη για τα λεγόμενά της ένα χαρτί, που δεν καταλαβαίνει καν τι γράφει! Πρόκειται για μια αγωγή (ασφαλιστικά μέτρα) που έκανε το σωματείο μας και με το οποίο ζητά από την Ο.ΣΥ. να μην δώσει η Ο.ΣΥ. στην Λινκ Απ την επιταγή για τον καθαρισμό των λεωφορείων το Μάιο, αλλά τα χρήματα αυτά να δοθούν απευθείας στις καθαρίστριες!

Να ενημερώσουμε ακόμα, ότι εδώ και μήνες το σωματείο μας έχει κάνει καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας Δάφνης – Γλυφάδας ενάντια στην κ. Αλντέα για εργασιακό εκφοβισμό και άλλες παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.

Επίσης ως σωματείο έχουμε κάνει αναφορά στην Ο.ΣΥ. για την συμπεριφορά της στο αμαξοστάσιο. Αυτοί είναι και μερικοί από τους λόγους για τους οποίους η κ. Αλντέα πολεμάει με λύσσα το σωματείο μας.

Μπορούμε να γράψουμε πολλά γι’ αυτή την ιστορία και αν χρειαστεί θα επανέλθουμε. Ωστόσο θεωρούμε ότι η ουσία τον ζητήματος είναι κατανοητή με τα παραπάνω.

Τέλος, από τη μια πλευρά υπάρχει η γνώμη ενός σωματείου που αριθμεί 90 άτομα και έχει δώσει εδώ και 6 μήνες πολύ σκληρούς αγώνες. Από την άλλη υπάρχει η λάσπη της κ. Αλντέα και της μικρής αυλής της. Ο καθένας μπορεί να καταλάβει τι συμβαίνει και να υιοθετήσει την πλευρά που του υπαγορεύει η ιδεολογία του!

Υ.Γ.1 Όσοι «ανησυχούν» και ρωτούν γιατί ο κ. Κασιμέρης δεν έρχεται στο αμαξοστάσιο του Ελληνικού να «απαντήσει» στην αυλή της κ. Αλντέα, τους ενημερώνουμε ότι: το πότε χρειαζόμαστε βοήθεια και πότε καλούμε στο αμαξοστάσιο τον Α. Κασιμέρη για δικά μας προβλήματα το αποφασίζουμε εμείς και όχι η προϊσταμένη ή το citybusdrivers. Έχουμε δυναμώσει και έχουμε μάθει πια να πατάμε στα πόδια μας και να χειριζόμαστε τα πράγματα μόνες μας. Οι άνθρωποι που στηρίζουν τον αγώνα μας θα ξενυχτήσουν δίπλα μας όταν πραγματικά χρειάζεται και όχι όταν ουρλιάζει η προϊσταμένη στο γκαράζ.

Υ.Γ. Διεκδικούμε αυτή τη φορά η απάντηση μας να δημοσιευτεί στο Citybus Drivers και να μην έχει την τύχη της προηγούμενης ανακοίνωσής μας.

 

Συνδικάτο Εργαζομένων στην Καθαριότητα – Σ.Ερ.Κα.
Αθήνα, 20/7/2016

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,198ΥποστηρικτέςΚάντε Like
991ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,116ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
418ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα