Array

Υπάρχουν συνδικαλιστές που αρνούνται τις «αυξήσεις» κάτω από το τραπέζι!

Ο συνδικαλιστής Αποστόλης Κασιμέρης, εκπρόσωπος της Ανεξάρτητης Παρέμβασης στο ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων στην ΕΘΕΛ (μπλε και πράσινα λεωφορεία στην Αθήνα) και μέλος του «Ξεκινήματος», διαπίστωσε ότι ο μισθός που πήρε τον τελευταίο μήνα ήταν ανεξήγητα ψηλός (παρότι όχι πολύ) σε σχέση με τους υπόλοιπους συνάδελφούς του. Καθώς η διοίκηση της εταιρείας αρνείται συστηματικά εδώ και μήνες να χορηγήσει εκκαθαριστικά στους εργαζόμενους έτσι ώστε κανείς να μην ξέρει πόσα δικαιούται να παίρνει και γιατί, ο σύντροφος Α. Κασιμέρης χρειάστηκε να δώσει πραγματική «μάχη» για να του δώσει η διοίκηση εκκαθαριστικό σημείωμα για τη μισθοδοσία του.
Εκεί ανακάλυψε πως όντως η διοίκηση «έδωσε αύξηση» στις αποδοχές του. Να σημειώσουμε ότι αυτή την περίοδο το Συνδικάτο βρίσκεται σε διαδικασία διαπραγμάτευσης με τη διοίκηση για την υπογραφή ΣΣΕ. Αμέσως ο σ. Α. Κασιμέρης κατήγγειλε δημόσια τη διοίκηση με την ακόλουθη ανακοίνωση, που αυτή την ώρα αναρτάται στα αμαξοστάσια και σε όλα τα site και blogs στο χώρο της ΕΘΕΛ. Ασφαλώς προκύπτουν ερωτήματα για τη στάση των υπόλοιπων συνδικαλιστών μελών του ΔΣ (σύνολο 17) αλλά αυτά οφείλουν να τα απαντήσουν οι ίδιοι στους εργαζόμενους που τους έχουν εκλέξει.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΘΕΛ – ΟΑΣΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΑΣΑ

Προς Διευθύνοντα Σύμβουλο Ι. Οικονόμου και Γενικό Διευθυντή Σ. Παπαγεωργίου…

Εδώ και τρεις (3) μήνες αρνείστε να μας χορηγήσετε εκκαθαριστικά μισθοδοσίας, με το πρόσχημα ότι είσαστε σε συνεχή διάλογο με τα Σωματεία (όπως αυτά ορίζονται από το νόμο 3920 – Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και Συνδικάτο Τεχνικών Ο.ΣΥ) για την υπογραφή ΣΣΕ.

Μετά από επίμονες προσπάθειες (διαμαρτυρίες και «εντάσεις») μου χορηγήσατε στις 9/5/2013 εκκαθαριστικό για τον Μάρτη 2013. Σ’ αυτό το εκκαθαριστικό αντιλήφθηκα τα εξής:

1. Υπάρχει αλλαγή στην εργασιακή μου εικόνα και κατ’ επέκταση στις αποδοχές μου. Πρώτα και κύρια θέλω να ξεκαθαρίσω ότι αλλαγή στην εργασιακή μου εικόνα δεν ζήτησα ποτέ! Διαπίστωσα ότι το ωράριο 6.00 – 13.45 με βάση το οποίο αμείβομαι από το 2006 όταν εκλέχτηκα στο ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ έχει αλλάξει – επαναλαμβάνω χωρίς να το έχω ζητήσει και εν αγνοία μου!

Υπάρχει προσθήκη νυχτερινών βαρδιών (και μάλιστα πολλών) όταν εγώ από το 2006 δεν είχα ποτέ νυχτερινές βάρδιες! Συνέπεια αυτής της αλλαγής είναι να έχω αμειφθεί περισσότερο από έναν μέσο εργαζόμενο στην Κίνηση.

Παρακαλώ όπως διορθώσετε άμεσα το ωράριο εργασίας βάσει του οποίου υπολογίζεται η αμοιβή μου, σύμφωνα με ότι ίσχυε μέχρι πρότινος (με βάση και αφετηρία τον Απρίλη του 2006).

Θεωρώ το ζήτημα εξαιρετικής σημασίας, καθώς είμαι εκλεγμένος συνδικαλιστής στο ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ και πιστεύω πως οι εκλεγμένοι στο ΔΣ συνδικαλιστές δεν πρέπει να αμείβονται περισσότερο απ’ ότι ο μέσος εργαζόμενος στην εταιρία.

Απαιτώ πλήρη διαφάνεια στις αμοιβές των όλων των εκλεγμένων συνδικαλιστών καθώς και άμεση ενημέρωση για οποιαδήποτε μεταβολή εργασιακή, μισθολογική κοκ αφορά εμένα προσωπικά.

Κανένας δεν νομιμοποιείται να προβαίνει σε αυθαίρετες ενέργειες που ρίχνουν σκιές και δημιουργούν υποψίες σε ότι αφορά το περιεχόμενο της συνδικαλιστικής μου δράσης και την ακεραιότητά μου.

2. Το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας δεν υπάρχει στο εκκαθαριστικό Μαρτίου. Γνωρίζω ότι με βάση εγκύκλιο που εκδόθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα όλα τα επιδόματα ανθυγιεινής εργασίας που λάμβαναν εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ θα επανεξεταστούν από τους αρμόδιους υπουργούς.

Οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ θα λαμβάνουν δηλαδή επίδομα ανθυγιεινής εργασίας μόνο εφόσον αυτό εγκριθεί από τον αρμόδιο υπουργό καθώς και από τους υπουργούς οικονομικών και διοικητικής μεταρρύθμισης και εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ).

Έχει εκδοθεί απόφαση για τις αστικές συγκοινωνίες; Και αν όχι για ποιο λόγο; Το έχετε γνωστοποιήσει στους συνδικαλιστές με τους οποίους τόσους μήνες βρισκόσαστε σε διαπραγμάτευση για τη ΣΣΕ;  Το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας αποτελεί σημαντικό κομμάτι των αμοιβών μας και όλοι οι εργαζόμενοι απαιτούν και δικαιούνται άμεση ενημέρωση.

Απόστολος Κασιμέρης
Εκπρόσωπος στο ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ
για την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
10/05/2013

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,147ΥποστηρικτέςΚάντε Like
647ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,109ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
410ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα