Επίσκεψη του “Ξ” στην απεργία του εργοστασίου “Μαλαματίνα”

Το πρωί της Τρίτης 16/8, μέλη της Διεθνιστικής Σοσιαλιστικής Οργάνωσης “Ξεκίνημα” βρέθηκαν στην πύλη του εργοστασίου “Μαλαματίνα” στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης στηρίζοντας την απεργιακή φρουρά του σωματείου. Εδώ και 3 εβδομάδες οι εργάτες και οι εργάτριες βρίσκονται σε απεργία διαρκείας απαιτώντας την ανάκληση των απολύσεων των συναδέλφων τους και την υπογραφή νέας, αξιοπρεπούς επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Η διάθεση των εργαζομένων είναι αγωνιστική, το κλίμα μεταξύ τους εξαιρετικά αλληλέγγυο και όπως χαρακτηριστικά δηλώνουν “θα κρατήσουμε όσο χρειαστεί μέχρι τη δικαίωση”. Στα πολύ θετικά σημεία του αγώνα, είναι το γεγονός ότι στην πύλη βρίσκονται αλληλέγγυοι εργάτες/εργάτριες και από άλλους χώρους, καθώς και μέλη αριστερών κομμάτων και οργανώσεων.

Ως “Ξεκίνημα” συζητήσαμε με τους εργάτες και τις εργάτριες, ενημερωθήκαμε αναλυτικά για την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον τους η νέα διοίκηση της εταιρείας, ενώ από την πλευρά μας μοιράσαμε την ανακοίνωση μας. Είναι ανάγκη να ανοίξει ο αγώνας στην πόλη της Θεσσαλονίκης με παρεμβάσεις στις γειτονιές, καμπάνια υποστήριξης σε εργασιακούς χώρους και κοινές πρωτοβουλίες της Αριστεράς και των μαχητικών σωματείων.

Ο αγώνας συνεχίζεται και θα τον στηρίξουμε τόσο στην πύλη του εργοστασίου όσο και στον δρόμο.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες και βίντεο με δηλώσεις του Γιώργου Λιάκα, Γραμματέα του Σωματείου και του Θανάση Μαρίνη εκ μέρους του “Ξ”. Διαβάστε αναλυτικό άρθρο για την απεργία στην “Μαλαματίνα” εδώ.

Γιώργος Λιάκας, Γραμματέας Σωματείου «Μαλαματίνας», 16/8/2022

Επίσκεψη Αλληλεγγύης στην απεργία στη «Μαλαματίνα»

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
999ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα