Πρώτη νίκη στα «mini M» η μερική καταβολή δεδουλευμένων!

Ρεπορτάζ από το «Ξ» Θεσσαλονίκης

Σήμερα Παρασκευή 24/6, μόλις μια εβδομάδα μετά την παρέμβαση διαμαρτυρίας έξω από το κεντρικό κατάστημα των «mini M» στην Ν. Κρήνη Καλαμαριάς, είχαμε τη καταβολή ενός μεγάλου μέρους των χρεών πρώην εργαζόμενης του καταστήματος της Θέρμης (που έκλεισε στα μέσα Απρίλη). 

Πρόκειται για μια πρώτη, μικρή, αλλά σημαντική νίκη του αγώνα των πρώην εργαζομένων που διεκδικούν τα δεδουλευμένα και τα ένσημά τους!

Η εργοδοσία είχε δεσμευτεί ότι θα καταβάλει τα χρωστούμενα στο τέλος αυτής της βδομάδας. Το έκανε πράξη μόνο εν μέρει. Γι’ αυτό θα συνεχίσουμε την πίεση και τον αγώνα μέχρι την πλήρη καταβολή όλων των δεδουλευμένων, μισθών και ενσήμων.

Η εξέλιξη αυτή δείχνει – σε πείσμα των καιρών – ότι οι διεκδικητικοί αγώνες, ακόμα και μικρής κλίμακας αν πρόκειται για λίγους εργαζόμενους, μπορούν να έχουν θετικά αποτελέσματα. Αρκεί να είναι μαχητικοί και η εργοδοσία να αντιληφθεί ότι δεν θα υπάρχει υποχώρηση, μέχρι την πλήρη δικαίωση.

Συνεχίζουμε να απαιτούμε:

  • Την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων των πρώην εργαζομένων στα «mini M»
  • Άμεση πληρωμή των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών – ενσήμων
  • Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, αξιοπρεπείς μισθούς, πλήρη ασφάλιση

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για το ζήτημα εδώ: Συνέντευξη με πρώην εργαζόμενη των «mini M»: Μας χρωστάνε μισθούς-ένσημα από Γενάρη!)

7,135ΥποστηρικτέςΚάντε Like
595ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,113ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής