Array

Το μέλλον της εκπαίδευσης: αόριστο και … αδιόριστο

Νέα δυσάρεστα για την εκπαιδευτική κοινότητα έφερε η ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ ως κυβερνώντος κόμματος μετά τις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου. Η κα.Διαμαντοπούλου έχοντας αρχίσει τα επικοινωνιακά της παιχνίδια ήδη από τις προεκλογικές εξαγγελίες της ,στα συνέδρια της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, οραματίζεται ένα ?δημόσιο? σχολείο σε κατάσταση μεγαλύτερης παρακμής από τη σημερινή, ντυμένο με ένα απαστράπτον περιτύλιγμα βαρύγδουπων λέξεων και φράσεων, μοιράζοντας ?γενναιόδωρα? στους μαθητές ?χαρτοφυλάκια? γνώσεων και δεξιοτήτων που τελικά όμως θα πληρώνουν ακριβά και δια βίου στην ιδιωτική εκπαίδευση…Τα νέα μέτρα απαξιώνουν ακόμα περισσότερο τον ρόλο του εκπαιδευτικού μέσα στην εκπαίδευση κλείνοντάς του κατάμουτρα την πόρτα του δημόσιου σχολείου: μέσα από τη συνέχιση και την επέκταση της ελαστικής εργασίας(ωρομίσθιοι-αναπληρωτές) αφού το σπάσιμο των οργανικών θέσεων συνεχίζεται και η ωρομισθία όχι μόνο δεν καταργείται, σύμφωνα με τα προεκλογικά ευαγγέλια, αλλά παγιώνεται. Μέσα από την απαξίωση της μέχρι τώρα αποκτηθείσας προϋπηρεσίας -που κάποιες ασαφείς και θολές μεταβατικές ρυθμίσεις θα τη σώσουν διά μαγείας. Με διορισμούς με το σταγονόμετρο και μόνο μέσω ΑΣΕΠ, του διαγωνισμού απόρριψης και όχι πρόσληψης εκπαιδευτικών, στο όνομα της ?διαφάνειας? και της ?αξιοκρατίας?-αφού τα πτυχία και οι τίτλοι που μάς δίνουν τα ελληνικά πανεπιστήμια γίνονται τυπωμένες περγαμηνές χωρίς αξία για ?δόκιμους? και ?υπό επιτήρηση? εκπαιδευτικούς .Η ανάγκη μιας ψεύτικης δημοκρατικότητας από τη μεριά του Υπουργείου Παιδείας εκφράζεται μέσα από τη λεγόμενη ?δημόσια διαβούλευση? για τις αλλαγές στην παιδεία, τη στιγμή που δεν επιδιώκεται κανένας πραγματικός διάλογος με τους επίσημους εκπαιδευτικούς φορείς και την εκπαιδευτική κοινότητα εν γένει.

Το Συντονιστικό Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών σε συνεργασία και με την Πανελλήνια Ένωση Αδιορίστων Εκπαιδευτικών (ΠΕΑΕ) πραγματοποίησε με επιτυχία πανελλαδικές κινητοποιήσεις, στις 28/11 στα Προπύλαια με συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή, καθώς και στις 30/11 διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Παιδείας, με στάση εργασίας από δεκάδες διδασκαλικούς συλλόγους και από την ΟΛΜΕ, ζητώντας μόνιμους και μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση, κατάργηση της ωρομισθίας και όλων των μορφών ελαστικής εργασίας, κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και λέγοντας όχι στην απαξίωση της προϋπηρεσίας. Η δράση μας θα κλιμακωθεί και η μάχη που έχουμε να δώσουμε δεν είναι μικρή. Η ανάγκη συνεργασίας και συντονισμού όλων των εκπαιδευτικών-μόνιμων, αναπληρωτών, ωρομισθίων- που θεωρούν ότι το σχολείο δεν μπορεί να γίνει ο χώρος πειραμάτων εξόντωσης δασκάλων, καθηγητών και μαθητών είναι ζωτικής σημασίας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας να εγγραφούν και να δώσουν δυναμικό παρόν στους διδασκαλικούς συλλόγους και τις ΕΛΜΕ για να μπορέσουμε να αλλάξουμε το σκοτεινό εργασιακό μας τοπίο καθώς και να διευρύνουν τη δράση του Συντονιστικού.

Χριστίνα Κυπρίδου, μέλος του Συντονιστικού Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών

Χριστίνα Κυπρίδου, μέλος του Συντονιστικού Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών

____________

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,280ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα