Το «Ελιά Λεμόνι» κάνει μήνυση σε απολυμένο εργαζόμενο – συνέντευξη με τον Π.Γ.

Το «Ξ» μίλησε με τον απολυμένο του ομίλου «Ελιά Λεμόνι» Π.Γ. σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης που αφορά τα δεδουλευμένα που διεκδικεί από την εργοδοσία, αλλά και της μήνυσης που έχει καταθέσει ο όμιλος εναντίον του.

 

  • Τελικά η εργοδοσία φαίνεται ότι παραδέχτηκε ότι σου χρωστάει δεδουλευμένα. Που οφείλεται αυτή τους η στάση; Ανταποκρίνεται το ποσό αυτό σ’ αυτά που σου χρωστάνε;

Όντως η εργοδοσία του ομίλου, μέσω του δικηγόρου, προσήλθε στη τελευταία συνάντηση που είχαμε στην Επιθεώρηση Εργασίας με τη παραδοχή ότι μου χρωστάνε δεδουλευμένα και ότι πρόκειται για ένα λογιστικό λάθος!

Φυσικά είναι αστείο να πιστέψουμε ότι πρόκειται για λάθος. Πόσα «λάθη» γίνονται και η επιχείρηση παραλείπει να δίνει δώρα Χριστουγέννων-Πάσχα, επιδόματα, προσαυξήσεις νυχτερινής, κυριακάτικης εργασίας, εργασίας σε αργίες, ημερομίσθια που είτε τα βαφτίζει «δοκιμαστικά» είτε τα ξεχνάει με το καιρό;

Η στάση τους να δώσουν τελικά ένα ποσό το οποίο, όμως, δεν ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα, οφείλεται στο γεγονός ότι από την αρχή αντέδρασα δημόσια στο θέμα των εργασιακών συνθηκών στην επιχείρηση και δεν άφησα να περάσει «στα ψιλά» άλλη μια απόλυση στο κλάδο της εστίασης. Συμμετείχα σε διαμαρτυρίες έξω από καταστήματα του ομίλου, προσπάθησα να ενημερώσω τον κόσμο μέσω του Διαδικτύου και κυνήγησα την υπόθεση και θεσμικά στην Επιθεώρηση Εργασίας. Όλα αυτά πίεσαν προφανώς την εργοδοσία να παραδεχτεί ότι χρωστάει!

  • Μαθαίνουμε ότι στη τελευταία συνάντηση με το δικηγόρο της εταιρίας στην Επιθεώρηση Εργασίας εκείνος σε ενημέρωσε για μήνυση που έχει καταθέσει η εργοδοσία εναντίον σου. Τι ακριβώς ισχύει;

Ναι ο δικηγόρος τους με ενημέρωσε ότι μου έκαναν μήνυση. Τώρα, για ποιο ακριβώς θέμα δε γνωρίζω καθώς δεν έχω κληθεί έως σήμερα.

Όπως μου είπε πρόκειται για τις διαμαρτυρίες που έγιναν, τα φυλλάδια που μοιράστηκαν και τη σελίδα στο facebook Ελιά Λεμόνι: Γαλέρα Παντοτινή στην οποία δημοσιεύονται άρθρα και ρεπορτάζ γύρω απ’ το θέμα. Όλο αυτό προφανώς αποτελεί μια προσπάθεια των επιχειρηματιών του «Ελιά Λεμόνι» να τρομοκρατήσουν εμένα και όσους μου συμπαραστάθηκαν σε αυτό τον αγώνα επειδή «τολμήσαμε» να σηκώσουμε κεφάλι και να «βγάλουμε στη φόρα» τα «άπλυτα» των εργασιακών συνθηκών που επικρατούν στον όμιλο.

Το θέμα βέβαια από εδώ και πέρα παίρνει άλλη διάσταση, δεν αφορά μόνο την απόλυση και τα δεδουλευμένα, αλλά και την ελευθερία έκφρασης. Είναι ένα θέμα που πιστεύω αγγίζει καθένα που αντιδράει σε μια αδικία.

  • Τι σκέφτεσαι να κάνεις από εδώ και πέρα;

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα διεκδικήσω αυτά που μου ανήκουν μέχρι το τέλος.

Η Επιθεώρηση και οι δικηγόροι που συμβουλεύτηκα με ενημέρωσαν ότι δικαιούμαι να κάνω αγωγή κατά του ομίλου για τα δεδουλευμένα μου, και θα το κάνω αν δεν καταβληθούν.

Και φυσικά θα ενημερώνω όσους μπορώ παραπάνω για αυτή την αδικία σε βάρος μου, είτε στο διαδίκτυο είτε έξω από τα καταστήματα της εταιρίας. Από που και ως που θέλουν κάποιοι να δουλεύουμε και να μην μας πληρώνουν όσα δικαιούμαστε;

Είμαι αποφασισμένος να παλέψω μέχρι τη δικαίωση αυτού του αγώνα: Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα που μου χρωστάει η επιχείρηση και να παρθεί πίσω η όποια μήνυση ή άλλη νομική ενέργεια έχει κάνει η εργοδοσία για να τρομοκρατήσει εμένα και όσους στάθηκαν αλληλέγγυοι!

Οι πρώην συνάδελφοι μου στο Ελιά Λεμόνι (ο όμιλος απασχολεί περίπου 200 άτομα) αν θέλουν να μην περάσουν όσα πέρασα εγώ πρέπει να οργανωθούν και να διεκδικήσουν αυτά που δικαιούνται. Με την καταβολή των δεδουλευμένων προς εμένα (έστω και μόνο του ποσού που μου κατέβαλλαν) η εργοδοσία επί της ουσίας παραδέχτηκε ότι δεν κάνει τις πληρωμές που πρέπει. Αυτό το ζήτημα πρέπει να αναδειχτεί και να ενημερωθούν όλοι οι πρώην συνάδελφοι, καθώς και ο κόσμος.

Έτσι θα συνεχίσω μέχρι να υπάρξει δικαίωση.

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,105ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
407ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής