Ελιά Λεμόνι: Πρώτη παρέμβαση έξω από το κατάστημα στη Βαλαωρίτου! [Βίντεο]

Το Σάββατο 10/6/17 πραγματοποιήθηκε η πρώτη παρέμβαση έξω από εστιατόριο Ελιά-Λεμόνι της Βαλαωρίτου από το Ξεκίνημα με αφορμή την 2η άδικη απόλυση του Π.Γ. από τον όμιλο.

Η διεύθυνση του καταστήματος ήρθε σε αμηχανία καθώς οι πελάτες και ο κόσμος που περνούσε από εκεί ενημερώνονταν για τις άδικες απολύσεις του ομίλου το τελευταίο διάστημα και για τις εργασιακές συνθήκες παραβίασης δικαιωμάτων που υφίστανται οι εργαζόμενοι.

Στιγμιότυπο 2017-06-11, 11.30.51 π.μ.

Η αντίδραση του κόσμου ήταν θετική με σχόλια του τύπου «καλά τους κάνετε, μπράβο σας!» και κάποιοι από τους εργαζόμενους εκείνη την ώρα δε δίστασαν να εκφραστούν θετικά για τη παρέμβαση, πλησιάζοντας τους αλληλέγγυους που παρευρίσκονταν εκεί και αγνοώντας τη τρομοκρατία που επιβάλλει η διεύθυνση μαζί με την εργοδοσία!

Μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν χαρακτηριστικά. Στη περιοχή της Βαλαωρίτου ηχούσαν τα «Στο Ελιά-Λεμόνι, αν ποτέ ζητήσεις δώρα-επιδόματα, έρχονται απολύσεις», «Φέρτε πίσω τα δεδουλευμένα, τζάμπα δεν δουλέψαμε ποτέ και για κανένα» και «Ελιά-Λεμόνι ακούστε το καλά, τρομοκρατία είναι να ψάχνεις για δουλειά»!

Η εκστρατεία ενημέρωσης θα συνεχιστεί. Στηρίξτε έμπρακτα τη προσπάθεια αυτή που δεν αφορά ένα άτομο ή μόνο τον όμιλο Ελιά-Λεμόνι αλλά τη κατάσταση που επικρατεί σε όλο το κλάδο συνολικά. Με οργάνωση κι αγώνα στους χώρους δουλειάς θα μπορέσουμε να αντισταθούμε στις αυθαιρεσίες των αφεντικών και να προστατέψουμε τα δικαιώματά μας!

Ελάτε σε επαφή μαζί μας στο contact@xekinima.org και στο 2310-540432

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,108ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
404ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής