Καταγγελία του «Ελιά-Λεμόνι» στην Επιθεώρηση Εργασίας [βίντεο]

Ρεπορτάζ: «Ξεκίνημα» Θεσσαλονίκης

 

Την Τετάρτη, 6/9/17, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του πρώην εργαζόμενου στον όμιλο επιχειρήσεων εστίασης «Ελιά-Λεμόνι» Π.Γ. και του δικηγόρου του ομίλου στην Επιθεώρηση Εργασίας. Η καταγγελία έγινε από τον Π.Γ. για την υπόθεση των δεδουλευμένων που χρωστάει η επιχείρηση στον εργαζόμενο και την καταχρηστική απόλυσή του λόγω συνδικαλιστικής δράσης (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Η υπεράσπιση της εργοδοσίας , αρχικά, ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε απολύθηκε ο εργαζόμενος από τον όμιλο (!) και ότι απλά δε προσερχόταν στην εργασία! Στη συνέχεια είπε ότι δεν γνωρίζει αν υπάρχουν χρεωστούμενα!

Ανέφερε τέλος ότι η εταιρεία έχει προχωρήσει σε μήνυση για δυσφήμηση σε αστυνομικό τμήμα λόγω της εκστρατείας που τρέχει και της σελίδας στο facebook Ελιά-Λεμόνι: Γαλέρα Παντοτινή! (Σημ: Ο εργαζόμενος ουδέποτε, μέχρι στιγμής, κλήθηκε για μήνυση από την αστυνομία).

Η υπεράσπιση ζήτησε επιπλέον με περίσσιο θράσος να «κατέβει» από το διαδίκτυο οτιδήποτε έχει αναρτηθεί εναντίον της εταιρείας.

Να πούμε βέβαια ότι όλα αυτά εντάσσονται στη προσπάθεια της επιχείρησης για εκφοβισμό του εργαζόμενου και του αγώνα που διεξάγει. Φυσικά δε θα τους περάσει. Η πολιτική τους ότι οι εργαζόμενοι για να μείνουν στη δουλειά δε πρέπει να μιλούν θα πρέπει να σπάσει!

Ο εργαζόμενος διεμήνυσε ότι διεκδικεί όλα τα δεδουλευμένα που χρωστάει η επιχείρηση με βάση την εργατική νομοθεσία και ότι δε πρόκειται να «κατέβει» τίποτα από ότι δημοσίως έχει αναρτηθεί.

Εν τέλει και παρά τα όσα προηγουμένως είχε ισχυριστεί, η υπεράσπιση της εργοδοσίας είπε ότι προσέρχεται με καλή διάθεση(!) και ότι θέλει να βρεθεί μια λύση αν τελικά(!) δεν έχουν δοθεί τα οφειλόμενα στον εργαζόμενο. Πάραυτα, καταγράφηκαν τα δεδομένα της συνάντησης και ορίστηκε νέο ραντεβού στις 15/9, 10:30 το πρωί.

Το Ξεκίνημα ήταν για άλλη μια φορά εκεί για να συμπαρασταθεί και να στηρίξει τον αγώνα αυτό. Να σημειώσουμε επίσης την παρουσία της αστυνομίας με 10(!) αστυνόμους στο σημείο της συνάντησης…

7,128ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,113ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
394ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής