Η διοίκηση της Vodafone σταθερά στο δρόμο των απολύσεων και της τρομοκρατίας

Η εργοδοσία της Vodafone συνεχίζει σταθερά να προσπαθεί να εκφοβίσει εργαζόμενους που τολμούν να αντισταθούν στις επιλογές της. Πρόσφατο κρούσμα η απειλή απόλυσης εργαζόμενης στο κτίριο του Κηφισού, η οποία ήταν αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ του σωματείου πέρυσι και η οποία καλέστηκε για “συστάσεις” από την εταιρεία επινοικίασης εργαζομένων CQS η οποία “προμηθεύει” εργαζόμενους στην Vodafone με χαμηλούς μισθούς. Ήταν ένα ακόμα κρούσμα μετά από εκείνο πριν λίγο καιρό όπου η εργοδοσία είχε σύρει στο πειθαρχικό συμβούλιο της εταιρείας 4 μέλη του ΔΣ του σωματείου επειδή καλούσαν σε κινητοποίηση τους συναδέλφους τους.
Ακολουθεί η ανακοίνωση του σωματείου

 

Ο κατήφορος της διοίκησης συνεχίζεται!

Και άλλες απειλές απόλυσης και εκφοβισμού συναδέλφου!

 
 
Συνάδελφοι,
 
Την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, η συνάδελφος Γιώτα K., εργαζόμενη για 2,5 χρόνια στη Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Πελατών, στο τμήμα των αποσυνδέσεων (τηλεφωνικό κέντρο), κλήθηκε από τον τυπικό της εργοδότη, τη δουλεμπορική εταιρεία CQS, σε συνάντηση στα κεντρικά της εταιρείας, χωρίς να της έχει γνωστοποιηθεί ο λόγος.
 
Στη συνάντηση η συνάδελφος βρέθηκε αντιμέτωπη με τις «έμμεσες» απειλές από εκπρόσωπο του HR, που την ενημέρωσε ότι ως διεύθυνση «της κάνουν μια τελευταία προειδοποίηση, πριν από την λήξη της συνεργασίας τους».
 
Όταν η συνάδελφος ρώτησε τον ακριβή λόγο, η απάντηση που πήρε ήταν ότι αιτία είναι τα στατιστικά της . Η συνάδελφος επέμεινε ζητώντας διευκρινίσεις, όπως σε ποια στατιστικά αναφέρονταν, ποιου διαστήματος και το λόγο που δεν της είχε γνωστοποιηθεί οτιδήποτε νωρίτερα από τους άμεσους προϊστάμενούς της στη Vodafone, μάταια όμως αφού η εκπρόσωπος του HR της CQS, της απάντησε πως «δεν γνωρίζει»! Από την πλευρά της η συνάδελφος διεμήνυσε αποχωρώντας πως χρειάζεται την εργασία της, καθώς είναι το μοναδικό μέσο επιβίωσής της.
 
Δεν είναι η πρώτη φορά όμως που η συνάδελφος δέχεται τέτοιου είδες απειλές, και μάλιστα από τους προϊστάμενούς της στη Vodafone, καθώς πάντα υπερασπίζονταν τα δικαιώματά της και των συναδέλφων της, και την εργασιακή της αξιοπρέπεια, απέναντι στην συνεχή εντατικοποίηση που επιβάλει η διοίκηση. Επίσης είχε αρνηθεί να συμμετέχει στη διαδικασία των «διπλών ακουστικών», όπου κάθεται δίπλα στον συνάδελφο ο προϊστάμενος (που δεν κάνει κλήσεις) , με ακουστικά, μόνο και μόνο για να «αξιολογεί» κατά το δοκούν φυσικά, τις κλήσεις του.
 
Το περιστατικό με τη συνάδελφο εντάσσεται μέσα στην προσπάθεια της εργοδοσίας να φιμώσει κάθε φωνή συναδέλφου που αντιστέκεται, να εξαφανίσει τη δυνατότητα οργάνωσης των εργαζόμενων και να καταστείλει τους αγώνες τους. Αυτός άλλωστε είναι και ο μόνος τρόπος για να μπορέσει να τσακίσει και τα τελευταία εργασιακά μας δικαιώματα, να μειώσει κι άλλο τους μισθούς, να ξεχειλώσει το ωράριο, να εφαρμόσει όλα τα μνημόνια στην πράξη.
 
Πριν λίγους μήνες η διοίκηση της Vodafone είχε σύρει τέσσερα μέλη του Σωματείου μας, οι τρεις μέλη του ΔΣ, σε «πειθαρχικό συμβούλιο» λόγω του ότι οργάνωσαν κινητοποιήσεις ενάντια σε απολύσεις συναδέλφων μας και μόλις λίγες μέρες πριν μέλος του ΔΣ σύρθηκε σε δίκη λόγω μήνυσης που έχει υποβάλει προϊστάμενη μετά από υπόδειξη της εταιρείας, κατά πως φαίνεται.
 
Διαμηνύουμε στη διοίκηση ότι δεν τρομοκρατούμαστε! Έχοντας ως όπλα την ενότητα, την αλληλεγγύη και τη συναδελφικότητά μας αντιστεκόμαστε απέναντι στις πιέσεις και τις απειλές της. Υπερασπιζόμαστε και παλεύουμε μαζί με κάθε συνάδελφο που πράττει το αυτονόητο, όπως η συνάδελφος Γιώτα, υπερασπίζεται τη θέση εργασίας του, δικαιώματά του, τη ζωή του.
 
Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι απειλές προς τη συνάδελφο
Διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των συναδέλφων
 
 
 
Το ΔΣ του
Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων Vodafone-Πάναφον

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,239ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,006ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα