Η διοίκηση της Vodafone συνεχίζει τις απολύσεις και την τρομοκρατία!

Οι απολύσεις στην Vodafone καλά κρατούν… Χθες η εργοδοσία απόλυσε έναν ακόμα επινοικιαζόμενο εργαζόμενο από το τηλεφωνικό κέντρο στο κτίριο του Φαλήρου που ήταν και υποψήφιος για το ΔΣ του σωματείου στις τελευταίες εκλογές του.
Το επιχείρημα της εργοδοσίας τετριμμένο: «χαμηλή απόδοση»
Υπήρξε άμεση αντίδραση από το επιχειρησιακό σωματείο ΠΑΣΕ Vodafone και το ΣΕΤΗΠ μέλος του οποίου ήταν επίσης ο απολυμένοςεργαζόμενος.
Οι συνεχιζόμενες απολύσεις από την μεριά της εργοδοσίας της πολυεθνικής καθιστούν προφανές ότι χρειάζεται καλά σχεδιασμένη, συντονισμένη και πάνω από όλα ενωτική απάντηση στον χώρο.
Ακολουθεί η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στην Vodafone (ΠΑΣΕ Vodafone).

 

Να επαναπροσληφθεί ο συνάδελφος που απολύθηκε σήμερα, από το Τηλεφωνικό Κέντρο στο Φάληρο

Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους και το Σωματείο

 

ÓÕÍÅÍÔÅÕÎÇ ÔÕÐÏÕ ÔÏÕ ÍÉÊÏÕ ÓÏÖÏÊËÅÏÕÓ ÐÑÏÅÄÑÏÕ ÊÁÉ ÄÉÅÕÈÕÍÏÍÔÏÓ ÓÕÌÂÏÕËÏÕ ÔÇÓ VODAFONE (EUROKINISSI/ ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Χθες απολύθηκε -με τη μη ανανέωση της σύμβασής του- συνάδελφος  «ενοικιαζόμενος» της Man Power που εργάζονταν στο τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας.

Ο συνάδελφος είναι ενεργό μέλος του Σωματείου και μάλιστα στις τελευταίες ήταν υποψήφιος για το ΔΣ του Σωματείου. Αυτός ήταν και ο λόγος της απόλυσής του. Το γεγονός ότι ήταν συνδικαλιστικά ενεργός, ότι συμμετείχε στις απεργιακές κινητοποιήσεις και τη ζωή του Σωματείου.

Το θράσος της διοίκησης έφτασε μέχρι το σημείο του να ανακοινώσει στο συνάδελφο πως ο λόγος της απόλυσής τους είναι οι απουσίες του, λόγω της συμμετοχής του στις κινητοποιήσεις!

Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της διοίκησης της Vodafone!

Από τη μία επιβάλλει εργασιακές σχέσεις γαλέρας στους εργαζόμενους της εταιρείας: με την άρνησή της να ανανεώσει τη Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, με τις συνέχεις απολύσεις και την αντικατάσταση του σταθερού/μόνιμου προσωπικού Vodafone από «ενοικιαζόμενους» συναδέλφους με μνημονιακούς μισθούς, με μειώσεις μισθών και τη συνεχή  αποδόμηση των κατοχυρωμένων μέχρι τα τώρα εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Από την άλλη προσπαθεί να καταστείλει την αντίσταση των εργαζομένων και των κινητοποιήσεών τους σε κάθε ευκαιρία. Γνωρίζουμε όλοι τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς που οργανώνει σε κάθε απεργία για να τη σπάσει, την πίεση και την τρομοκρατία που δέχονται από προϊστάμενους οι συνάδελφοι που συμμετέχουν. Άλλωστε πριν λίγο μόλις διάστημα είχε σύρει μέλη του Σωματείου και του ΔΣ του Σωματείου σε «Πειθαρχικό» Συμβούλιο.

Η απόλυση αποτελεί συνδικαλιστική δίωξη. Είναι μία ανοιχτή προσπάθεια παρακώλυσης/φίμωσης της συνδικαλιστικής δράσης των εργαζομένων και του Σωματείου.  Αποτελεί μία εικόνα από το ζοφερό μέλλον που μας ετοιμάζουν κυβέρνηση και εργοδότες, καθώς στα προαπαιτούμενη της επόμενης «αξιολόγησης» είναι ο δραματικός περιορισμός της συνδικαλιστικής δράσης των εργαζομένων και των Σωματείων. Για άλλη μία φορά η διοίκηση της Vodafone πρωτοστατεί στην εφαρμογή των πιο σκληρών αντεργατικών μνημονιακών μέτρων, πριν καν αυτά περάσουν!

Καλούμε τη διοίκηση εδώ και τώρα να προχωρήσει στην επαναπρόσληψη του συναδέλφου.

Οι εργαζόμενοι μέσα από τη συσπείρωσή μας στο Σωματείο μπορούμε να δώσουμε την οργανωμένη, μαχητική απάντησή μας, απέναντι στις επιθέσεις της εργοδοσίας.

Το ΔΣ του

Πανελληνίου Σωματείου Εργαζομένων Vodafone-Πάναφον

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,247ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,003ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα