Παρέμβαση διαμαρτυρίας σε κατάστημα της Vodafone για τις απολύσεις & την εργοδοτική τρομοκρατία

Tη Μ. Τετάρτη, 12 Απριλίου, σύντροφοι από το «Ξεκίνημα» και τη «Ροσινάντε» παρεμβήκαμε έξω από κατάστημα της Vodafone στην οδό Σταδίου για να διαμαρτυρηθούμε για τις περισσότερες από 30 απολύσεις που έχει πραγματοποιήσει η εταιρεία λίγο πριν τις γιορτές αλλά και για την προσπάθεια τρομοκράτησης των συνδικαλιστών του χώρου.

vodstadiou1

Στις ανακοινώσεις που μοιράζαμε σε πελάτες και περαστικούς εξηγούσαμε, μεταξύ άλλων, πως η Vodafone προχωρά ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε απολύσεις, μειώνει διαρκώς τους μισθούς και τα επιδόματα, ενώ από το 2014 αρνείται να υπογράψει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Και όλα αυτά, τη στιγμή που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως και που στην Ελλάδα τα κέρδη της μόνο για το πρώτο εξάμηνο του 2016 ανέρχονται στα 130 εκατ. € (έναντι 115 εκατ. € το αντίστοιχο εξάμηνο του προηγούμενου χρόνου)!

Επιπλέον, η εταιρεία έχει στείλει εξώδικο στο Διοικητικό Συμβούλιο και σε μέλη του σωματείου του χώρου (Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στη Vodafone) με το οποίο απειλεί ευθέως με απολύσεις, επειδή οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν αλλά και περιφρούρησαν την 24ωρη απεργία τους στις 4 Απρίλη, που καλέστηκε ως απάντηση στο νέο κύμα απολύσεων.

Από τη μεριά του κόσμου υπήρχε ενδιαφέρον, με πολλούς πραγματικά να σοκάρονται που μια μεγάλη και κερδοφόρα εταιρεία όπως η Vodafone προχωρά σε μαζικές απολύσεις και έχει τόσο αντεργατική πολιτική, ενώ αρκετοί μας είπαν πως θα αλλάξουν πάροχο.

vodstadiou2

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,108ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
404ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής