Array

Ενημέρωση από «Κέντρο Υγείας» Μύτικα

Σε προηγούμενη αρθρογραφία μας, περιγράψαμε την ανεπάρκεια του ΚΥ Μύτικα σε προσωπικό, τεχνολογικό εξοπλισμό και ασθενοφόρο, την προσπάθεια που γίνεται από το προσωπικό του ΚΥ, όπως και τις δεσμεύσεις που είχαν πάρει οι αρμόδιοι απέναντί μας. Ενώ παρουσιάσαμε ως απώτερο στόχο, την προώθηση σχηματισμού μίας «πρωτοβουλίας κατοίκων», που θα αναλάμβανε μία οργανωμένη και χρόνια άσκηση πίεσης.

Όπως έχει προαναφερθεί, η προσπάθειά μας έφερε κάποια αποτελέσματα: πλέον το ΚΥ διαθέτει 2 αγροτικούς και μία επικουρικό παθολόγο.

Σε μία επίσκεψή μας στο Μεσολόγγι, με σκοπό να πιέσουμε για την υλοποίηση των υποσχέσεων που μας είχαν δοθεί από το καλοκαίρι, ενημερωθήκαμε ότι:

α) ο μάνατζερ απαλλάχθηκε των καθηκόντων του και το Νοσ. Μεσολογγίου παραμένει «ακέφαλο»..

β) ενώ μας είχαν υποσχεθεί πως ανά 15 μέρες θα επισκέπτονται το ΚΥ 4 ειδικευμένοι γιατροί (εξαιρετικά λειτουργικό μέτρο), τώρα εκκρεμεί να γίνει αυτό αποδεκτό από την όποια νέα διοίκηση, όποτε αυτή αναλάβει υπηρεσία.

γ) για μόνιμο νοσηλευτή, εκκρεμεί να βγάλει προκήρυξη ο ΑΣΕΠ.

δ) και το σημαντικότερο: ενώ είχαν δηλώσει ότι μόνιμος γιατρός θα βρίσκεται στο ΚΥ εντός 7 μηνών, τώρα πληροφορούμαστε ότι αυτή η πρόσληψη αφορά το γειτονικό ΚΥ του Αστακού..(..)

Αυτά είναι όσα «βρήκαμε». Δηλαδή, για οτιδήποτε αφορούσε την κάλυψη σε προσωπικό, είτε η διαδικασία είχε «κώλυμα»…,είτε οι υποσχέσεις αποδείχτηκαν ψεύτικες… ..

Ωστόσο, η επίσκεψη στο νοσοκομείο ήταν αποδοτική.

•συνεχίζεται ο εξοπλισμός του ΚΥ με απαραίτητα μηχανήματα,

•βρισκόμαστε σε επικοινωνία με το διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου, ώστε σύντομα να διευκρινίσει το θέμα του μόνιμου γιατρού και της δυνατότητας κάλυψης με επικουρικό νοσηλευτή.

•τέθηκαν επί τάπητος προτάσεις για εύρεση οχήματος ασθενοφόρου.

Συμπερασματικά, οι διαδικασίες ναρκοβατούν. Είναι ξεκάθαρο πως αν δεν υπάρχει διαρκής και επίμονη πίεση δεν πρόκειται να τηρηθεί καμιά από τις υποσχέσεις τους.

Ωστόσο είναι ήδη μία κατάκτηση το ότι διευθυντές οικονομικών, ιατρικής υπηρεσίας, κοκ, έχουν συνηθίσει πια να συνομιλούν με έναν εργαζόμενο σε ένα απομακρυσμένο ΚΥ, να νιώθουν υποχρεωμένοι να λογοδοτούν για την ασυνέπεια των λόγων τους και να νιώθουν ότι σύντομα θα κληθούν να απολογηθούν εκ νέου.

Από την άλλη, και ίσως το πιο σημαντικό απ’ όλα, υπάρχουν κάτοικοι που δηλώνουν διατεθειμένοι να αναλάβουν μέρος αυτής της προσπάθειας συγκροτώντας πρωτοβουλία κατοίκων.

Αυτό είναι το σημείο στο οποίο κυρίως δουλεύουμε, γιατί δεν έχουμε αυταπάτες ότι τα όρια της προσπάθειας μας είναι πολύ συγκεκριμένα αν δεν κερδηθεί η έμπρακτη υποστήριξη του κόσμου και η ενεργή του παρέμβαση.

Σοφία Μανούσου

Αγροτική γιατρός

«ΚΥ» Μύτικα

________________________

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,220ΥποστηρικτέςΚάντε Like
994ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,113ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
420ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα