ΧΩΜΑΤΕΡΗ STOP – Οι πολίτες της Πετρούπολης έτοιμοι για δράση!

Νίκος Μποσινάκος, μέλος ΔΣ Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 4ου Νηπιαγωγείου Πετρούπολης
Πετρούπολη

 

Ένα επιπλέον σημαντικό βήμα για την οργάνωση της αντίδρασης των κατοίκων της Πετρούπολης έγινε την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018.

Η κίνηση ΧΩΜΑΤΕΡΗ STOP–Πολίτες εν δράσει πραγματοποίησε την 2η συνάντηση της. Περίπου 25 κάτοικοι της Πετρούπολης συμμετείχαν και συναποφάσισαν τις πρώτες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης της Πετρούπολης σχετικά με το επιτακτικό θέμα της αντίστασης στην προσπάθεια της Περιφέρειας Αττικής, εκτός της συνέχισης και επέκτασης του ΧΥΤΑ Φυλής,  να δημιουργήσει μια νέα χωματερή στο λατομείο Μουσαμά, στο Ποικίλο Όρος (μέτωπο προς το Θριάσιο), δηλαδή σε απόσταση λιγότερη από 1000 μέτρα από το κέντρο της πόλης μας.

Η συζήτηση ήταν δημιουργική και οδήγησε σε συγκεκριμένα αποτελέσματα-αποφάσεις.

Ήδη έχει συνδιαμορφωθεί το βασικό κείμενο παρέμβασης της πρωτοβουλίας, το οποίο θα αποτελέσει το «εργαλείο» ενημέρωσης του κόσμου της Πετρούπολης. Στο κείμενο καταγγέλλεται η απόπειρα νέας περιβαλλοντικής υποβάθμισης της Δυτικής Αττικής, αλλά ταυτόχρονα, υπερβαίνοντας την λογική «να διώξουμε τα σκουπίδια από την πόρτα μας», σκιαγραφείται και η εναλλακτική πρόταση διαχείρισης των απορριμμάτων προς όφελος της κοινωνίας και του περιβάλλοντος.

Άμεσα οργανώνεται με ενεργό συμμετοχή πολλών μελών της ομάδας , το μοίρασμα ενημερωτικού υλικού και η δημόσια παρουσία με πανό στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου. 

Σκοπός, η ευαισθητοποίηση-ενημέρωση των κάτοικων της Πετρούπολης σχετικά με τη σοβαρότητα του προβλήματος και της ανάγκης να πάρουμε οι ίδιοι την υπόθεση στα χέρια μας, χωρίς να περιμένουμε «μαγικές» λύσεις από επίδοξους «σωτήρες/προστάτες». Πρόθεση της πρωτοβουλίας είναι να αναδείξει το ζήτημα ως πρόβλημα που απαιτεί την «εμπλοκή»–παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα και όχι ως πεδίο δόξας για παραγοντισμούς και προεκλογικούς τακτικισμούς.

Η σοβαρότητα του προβλήματος απαιτεί ενωτική διάθεση, καλόπιστη συνεργασία όλων των Φορέων και κοινή προσπάθεια  για κινητοποίηση της βάσης, του λαού της Πετρούπολης, ο οποίος είναι και η πραγματική δύναμη. 

Δύναμη που σε συντονισμό με αντίστοιχα γειτονικά και άλλα περιβαλλοντικά κινήματα μπορεί να θέσει φραγμό στα καταστροφικά σχέδια της Κυβέρνησης και να επιβάλει λύσεις προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και του περιβάλλοντος.

Η συνέλευση αποφάσισε επίσης την οργάνωση μιας ενημερωτικής εκδήλωσης τεκμηρίωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Απρίλη και για την οποία ήδη πραγματοποιούνται οι απαραίτητες οργανωτικές ενέργειες.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,221ΥποστηρικτέςΚάντε Like
996ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,113ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
420ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα