Βόλος: συλλαλητήριο ενάντια στην καύση σκουπιδιών

Ρεπορτάζ από το Ξεκίνημα Βόλου

 

Το επόμενο βήμα της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ θα είναι η πραγματοποίηση ενός μεγάλου συλλαλητηρίου στο Βόλο. Υπενθυμίζουμε ότι η Επιτροπή δημιουργήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο και με τις δράσεις της έχει αναδείξει το θέμα στην τοπική κοινωνία προβάλλοντας τεκμηριωμένα στοιχεία για τους τεράστιους κινδύνους που εγκυμονεί η καύση σκουπιδιών με τη μορφή RDF στην τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ.

Το Σάββατο 27 Ιανουαρίου πραγματοποίησε μεγάλη ενημερωτική εκδήλωση με ομιλητή τον Αμερικανό καθηγητή Χημείας στο πανεπιστήμιο St. Laurence της Νέας Υόρκης Paul Connett (διαβάστε σχετικό ρεπορτάζ σε διπλανές στήλες).

Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου μέλη της Επιτροπής έκαναν παρέμβαση στην αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, Δ. Κολυνδρίνη βάζοντας και την Περιφέρεια μπροστά στις ευθύνες της.

Ένα μεγάλο πανβολιώτικο συλλαλητήριο θα είναι μια σημαντική κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην καύση.

Είναι ξεκάθαρο ότι αυτός ο αγώνας θα κριθεί πρώτα και κύρια από τα κοινωνικά ισοζύγια και δεν είναι καθόλου μια προσπάθεια να πειστούν με λογικά επιχειρήματα οι ιθύνοντες. Η πολυεθνική τσιμεντοβιομηχανία και η κυβέρνηση ξέρουν καλά το κακό που θα προκαλέσουν. Όμως προχωράνε στη θυσία της υγείας στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους. Το συλλαλητήριο προγραμματίζεται για το τέλος Μαρτίου.

Το Ξεκίνημα Βόλου προτείνει να υπάρξει σύγκλιση και συντονισμός ανάμεσα στο κίνημα ενάντια στην καύση και το κίνημα για το νερό – με στόχο κοινά, μαζικά συλλαλητήρια.

Το «Ξ» συνεχίζει να συμμετέχει ενεργά στην Επιτροπή Πολιτών και στις δράσεις της. Στο πλαίσιο της προπαγάνδισης της εκδήλωσης με τον Paul Connett ο σ. Νίκος Κανελλής, δημοτικός σύμβουλος Βόλου, μίλησε στο Θεσσαλία TV (24/01/2017). Παράλληλα το «Ξ» συνεχίζει την ανεξάρτητη καμπάνια ενημέρωσης της κοινωνίας του Βόλου με μαζικά μοιράσματα της σχετικής προκήρυξής πόρτα, πόρτα, σε εμπορικά μαγαζιά, εργασιακούς χώρους κοκ.

7,124ΥποστηρικτέςΚάντε Like
588ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,111ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
390ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής