Το καλλιτεχνικό σχολείο Θεσσαλονίκης σε κατάληψη με αιτήματα για καλύτερη παιδεία!

Οι μαθητές του καλλιτεχνικού σχολείου Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν στις 3 Δεκεμβρίου κατάληψη, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες, αφού τα προβλήματα είναι πολλά: καταρχήν το καλλιτεχνικό Γυμνάσιο και το καλλιτεχνικό Λύκειο βρίσκονται σε διαφορετικά κτήρια και συστεγάζονται με άλλα σχολεία, ενώ υπάρχουν ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και σε αίθουσες για τη διδασκαλία των καλλιτεχνικών μαθημάτων. Ταυτόχρονα, υπάρχει κίνδυνος να καταργηθούν τα σχολικά λεωφορεία, την ώρα που στο σχολείο φοιτούν μαθητές από όλη την Θεσσαλονίκη, αλλά ακόμα και από χωριά της Χαλκιδικής!
Ακολουθεί άρθρο του μαθητή 2ας Γυμνασίου Δημήτρη Στόκα για την κινητοποίηση των μαθητών/τριών στις 3 Δεκεμβρίου.

 

Δώδεκα χρόνια σιωπηλής διαμαρτυρίας. Δώδεκα χρόνια ειρηνικών πορειών. Η απάντηση στα αιτήματα μας πουθενά. Φέτος η μόνη διέξοδος ήταν η κατάληψη. Μόνο έτσι θα πιέσουμε να δοθεί λύση. Την περίοδο που άλλοι μαθητές κλείνουν τα σχολεία για εθνικιστικούς λόγους βάζοντας πλάτες στην ακροδεξιά κ τους νεοναζί της ΧΑ, εμείς διεκδικούμε το σχολείο που μας αξίζει, ενάντια σε οτιδήποτε φασιστικό. Η σημερινή (3/12) πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που ξεκίνησε στις 10 π.μ. από την Αριστοτέλους και έφτασε ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης είναι μια από τις πολλές δράσεις που ετοιμάζουμε. Διεκδικούμε να δοθεί κτήριο στην τέχνη. Ενιαία στέγη γυμνασίου και λυκείου. Όχι στην κατάργηση των σχολικών λεωφορείων. Να δοθούν τα 300.000€ που υποσχέθηκαν για την πραγματοποίηση καλλιτεχνικών και γενικών μαθημάτων. Καμία υποβάθμιση του καλλιτεχνικού σχολείου της γειτονιάς.

Ο αγώνας μας δεν σταματάει, θα συνεχίσουμε ως το τέλος, μέχρι την πλήρη πραγματοποίηση όλων των αιτημάτων μας!

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,223ΥποστηρικτέςΚάντε Like
994ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,115ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
422ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα