Γιορτή πολυτεχνείου: όταν οι ιδιοκτήτες των ιδ. σχολείων παίρνουν συγχαρητήρια από τη Χρυσή Αυγή

Ζήσης Σούρλας μαθητής, γ’ Λυκείου, Γκράβα

 

Σύμφωνα με την παρακάτω καταγγελία της ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος) κάποια ιδιωτικά σχολεία έκαναν κανονικά μάθημα την Παρασκευή 16/11, ενώ όπως προβλέπεται από το Υπουργείο Παιδείας η μέρα πρέπει να είναι αφιερωμένη αποκλειστικά σε εκδήλωση για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Αναλυτικά η καταγγελία της ΟΙΕΛΕ:

«Την ώρα που η ακροδεξιά απλώνει τα φτερά της σε όλη την Ευρώπη και το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, ορισμένοι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων βεβηλώνουν την ιστορική επέτειο του αγώνα της ελληνικής νεολαίας κατά της Χούντας, παραβιάζοντας κυνικά την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας που προβλέπει ρητά ότι την Παρασκευή, 16/11, θα πραγματοποιηθεί σε όλα τα σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά, αποκλειστικά και μόνο εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο.»

Απαντώντας στην ανακοίνωση της ΟΙΕΚΕ, ο Σύνδεσμος των Ιδιωτικών Σχολείων έβγαλε ανακοίνωση που υπονοεί ότι η γιορτή του Πολυτεχνείου είναι «όχημα απλά για να χαθεί μάθημα» και « ιδεολογικός καταναγκασμός».

Όχι τυχαία, οι αρνητές της ιστορικής αλήθειας Χρυσαυγίτες, μέσω του υπόδικου βουλευτή τους Λαγού έδωσαν συγχαρητήρια στους ιδιοκτήτες των σχολείων που δεν έκαναν γιορτή! Χαρακτηριστικά, ο εκπρόσωπος της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης ανέφερε:

«είμαστε στη ευχάριστη θέση να μαθαίνουμε ότι πολλά ιδιωτικά σχολεία φέτος δεν θα συμμετάσχουν σε αυτό το πανηγύρι, σε αυτό το γλέντι που γίνεται, στην προπαγάνδα όπου βάζουν τα νέα παιδιά να μαθαίνουν με το έτσι θέλω ότι υπήρχαν νεκροί, ενώ δεν υπήρχαν»

Δεν θα περάσει η αποπολιτικοποίηση!

Αυτή η στάση από τα αφεντικά των ιδιωτικών σχολείων θα πρέπει να βρει τους μαθητές και τους καθηγητές απέναντι, γιατί όλοι ξέρουμε τι κρύβεται από πίσω: Η προσπάθεια αποπολιτικοποίησης των μαθητών και η μετατροπή τους σε άβουλα ρομπότ που συσσωρεύουν «αριστεία και διακρίσεις» στα μαθήματα αλλά στην κοινωνία οδηγούνται στον ατομικισμό και τον κυνισμό.

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αποπολιτικοποίηση αποτελεί την βάση για τη μετέπειτα παραχάραξη της ιστορίας από κάθε λογής «φιλελεύθερους» της συνομοταξίας των αφεντικών, πράγμα το οποίο ήδη έχουμε αρχίσει να βλέπουμε από εφημερίδες όπως ο «Φιλελεύθερος». Το πιο ανησυχητικό όμως απ’ όλα είναι το πάτημα όπου δίνεται στους φασίστες και στην Ακροδεξιά οι οποίοι βασίζονται κατά κόρον στην παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας για να προάγουν τις φασιστικές τους ιδέες στην κοινωνία.

Ως μαθητές λοιπόν πρέπει να παλέψουμε μαζί με τους καθηγητές μας για να μην περάσει αυτή η τάση. Όλοι οι μαθητές πρέπει να μάθουν για όσα έγιναν τότε και για τους ιστορικούς αγώνες που έκαναν οι προηγούμενες γενιές. Και πρέπει επίσης να παλέψουμε έτσι ώστε εκδηλώσεις σαν αυτή της 17ης Νοέμβρη να μην είναι «τυπικές», επειδή έτσι προβλέπει ο νόμος, αλλά να είναι ουσιώδεις και να αναδεικνύουν τα ταξικά αίτια αυτών των εξεγέρσεων, να εξηγούν το φαινόμενο του φασισμού και τα αίτιά του καλλιεργώντας αγωνιστικό και αντιφασιστικό πνεύμα στους μαθητές.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,245ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,003ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα