Τα παιδιά από Πέτρα και Χαμόγελο – κείμενο γραμμένο από παιδιά και γονείς για το λατομείο Μουσαμά

Δημοσιεύουμε κείμενο-κάλεσμα της κίνησης «Χωματερή STOP – πολίτες εν δράσει» γραμμένο από παιδιά και γονείς, σχετικά με την συγκέντρωση και πορεία που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Απρίλη ενάντια στην επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής αλλά και στα σχέδια δημιουργίας ΧΥΤΥ στο λατομείο του Μουσαμά


Ήταν κάποτε μια πόλη. Πόλη από Πέτρα. Και πίσω της έστεκε ένα βουνό. Βουνό που φύλαγε την πόλη από το κακό. Το κακό που λυσσομανούσε πίσω μας και μας έστελνε την δυσωδία και το δηλητήριό του κάθε τόσο με ορμή.

Τα παιδιά της πόλης έπαιζαν από παλιά στις αλάνες, στις πλατείες, στους δρόμους της πόλης. Δεν έδιναν σημασία στο κακό που κρυβόταν πίσω από το βουνό. Για τα παιδιά, η ζωή έφτανε ως το βουνό. Πίσω από το βουνό, καραδοκούσε ο θάνατος. Αλλά εκείνα δεν μπορούσαν καν να το φανταστούν. Ποιο παιδί μπορεί να φανταστεί τον θάνατο;

Οι μεγάλοι πάλι, δεν έχουν τέτοιες αναστολές. Όχι μόνο φαντάζονται τον θάνατο, αλλά τον πουλάνε κιόλας. Τον κάνουμε χρήμα. Κλείνουν την μυρωδιά και το δηλητήριο του σε πλαστικά μπουκάλια, σε πλαστικούς κάδους και τον μεταφέρουμε όπου είναι πιο συμφέρον.

Εδώ και χρόνια, ο θάνατος γινόταν χρήμα πίσω από το βουνό. Μα τώρα δεν χωρούσε πια άλλος. Έπρεπε να γκρεμίσει το βουνό. Να ξεχυθεί στην πόλη μας. Στην πόλη από Πέτρα. 

Τα παιδιά το κατάλαβαν αυτό μια ζεστή καλοκαιρινή νύχτα, που ο αέρας πίσω από το βουνό έφερνε πάλι αηδία και δηλητήριο. Και αποφάσισαν μεμιάς να μην το αφήσουν έτσι.

Τα παιδιά δεν μπορούν ποτέ να φανταστούν τον θάνατο. Δεν μπορούν να ανταλλάξουν την ζωή τους με χρήμα. Θα χαλάσουν τα σχέδια των μεγάλων. Δεν θα αφήσουν τον θάνατο να λυσσομανά πίσω από το βουνό τους. 

Και ένα ανοιξιάτικο Σάββατο πρωί θα φωνάξουν όλα μαζί: «Δεν θέλουμε Χωματερές στην παιδική χαρά μας. Δεν θέλουμε σκουπίδια να καίγονται στην γειτονιά μας. Θέλουμε ότι εμείς πετάμε να γίνετε λουλούδι για τους ερωτευμένους, ρούχο για τους γυμνούς, τροφή για τους νηστικούς, ζωή για τους γερόντους, γέλιο για τα παιδιά, ανάσα για τους εργάτες!»

Τα παιδιά από Πέτρα και Χαμόγελο θα είναι το Σάββατο 20 του Απρίλη 2019, στις 11.30πμ στην πλ.Ηρώ της Πετρούπολης να διώξουν όσους θέλουν τον θάνατο πίσω από το βουνό τους και μέσα στην πόλη τους. Θα φτιάξουν το δικό τους πανό, θα το σηκώσουν. Και θα νικήσουν!

Σάββατο 20 Απρίλη, 11.30πμ: Συγκέντρωση στην Πετρούπολη κατά της επέκτασης του ΧΥΤΑ Φυλής και υπέρ μιας εναλλακτικής διαχείρισης των απορριμμάτων προς όφελος των πολιτών και του περιβάλλοντος

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ:

  • Χωματερή stop-πολίτες εν δράσει
  • Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ.Γληνός»
  • Αγωνιστική Παρέμβαση Εργαζομένων Δ.Πετρούπολης
  • Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος «Βοτανικός Κήπος»

ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ: 

  • Ανυπότακτη Πετρούπολη
  • Ασυμβίβαστο Ίλιον

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,235ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα