Τίνος είναι βρε γυναίκα τα παιδιά… της Χρυσής Αυγής;

Στην συνεδρίαση της Βουλής στις 17 Απριλίου με θέμα τις γερμανικές αποζημιώσεις, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ευάγγελος Καρακώστας με περίσσιο θράσος αποκάλυψε για μία ακόμα φορά ποιοι είναι οι ιδεολογικοί πρόγονοι της εγκληματικής τους οργάνωσης, χωρίς να αφήνει καμία αμφιβολία. Δήλωσε λοιπόν:

«Το Δίστομο όπως και πλήθος άλλων χωριών και πόλεων της Ελλάδος δεν επλήγη μόνο από τους Γερμανούς. Ήρθε λοιπόν η ώρα να ανοίξει και το ζήτημα της διεκδίκησης απ’ το ελληνικό κράτος των απαιτήσεων για τα ανθρώπινα θύματα, για τους νεκρούς, τους τραυματίες, τους απαχθέντες και για τις καταστροφές σε υποδομές και περιουσίες, οι οποίες προκλήθηκαν με ευθύνη του ΚΚΕ απ’ το 1944-1949.»

Φταίνε όσοι αντιστάθηκαν!

Τι είπε ουσιαστικά ο Καρακώστας στην Βουλή; Ότι για τη σφαγή στο Δίστομο δεν φταίνε οι σφαγείς, αλλά ευθύνη έχουν και όσοι τους αντιστάθηκαν!

Για τους 228 νεκρούς του Διστόμου δηλαδή φταίνε οι δυνάμεις της αντίστασης. Για τα 53 σφαγμένα παιδιά, φταίνε οι αντάρτες. Για το νεκρό βρέφος που στο πρόσωπό του χάραξαν τον αγκυλωτό σταυρό (τον ίδιο που έχει ο Κασιδιάρης σε τατουάζ και που ο Μιχαλολιάκος χρησιμοποιεί σαν φόντο σε φωτογραφίες του) φταίει το ΕΑΜ/ΕΛΑΣ και όσοι πολέμησαν ενάντια στον φασισμό!

Ο Καρακώστας επανέλαβε την γνωστή φασιστική καραμέλα, που ξεπλένει τους εγκληματίες Ναζί και κατηγορεί την Αντίσταση με τον εξής εξωφρενικό συλλογισμό: Τα εγκλήματα στο Δίστομο και σε άλλες περιοχές, ήταν αντίποινα των Γερμανών σε επιθέσεις των ανταρτών. Αν δεν υπήρχαν οι αντάρτες, δεν θα υπήρχαν και αντίποινα. Άρα, την ευθύνη την έχουν οι αντάρτες!

«Πατριώτες» σου λένε μετά…

Τι μας λένε λοιπόν οι φασίστες; Αφενός πως δεν υπήρχε κανένας λόγος να υπάρξει αντίσταση στον φασισμό και τους κατακτητές, αφετέρου πως εφόσον υπήρξε, αυτή είναι και υπεύθυνη για τις σφαγές των κατακτητών! Αυτό που όφειλε να κάνει ο ελληνικός λαός ήταν να σκύψει το κεφάλι, να υποταχθεί και -κυρίως- να μην συμβάλλει στην ήττα του Χίτλερ και του φασισμού!

Οι χρυσαυγίτες αντιδρούνε όταν τους χαρακτηρίζουμε ναζιστές και φασίστες. Απαντάνε: «μα εμείς είμαστε Έλληνες πατριώτες»! Η ιστορία όμως είναι συγκεκριμένη: την περίοδο που η Ελλάδα βρισκόταν υπό ξένη κατοχή, από τις φασιστικές δυνάμεις του Άξονα, κάποιοι επέλεξαν την αντίσταση, ενώ κάποιοι άλλοι την συνεργασία.

Οι δυνάμεις της άκρας δεξιάς στη χώρα μας, επέλεξαν να υπηρετήσουν τους Ναζί κατακτητές. Έτσι έγιναν δωσίλογοι (δηλαδή «έδωσαν λόγο» υποστήριξης στους κατακτητές), έγιναν «γερμανοτσολιάδες» και συγκρότησαν τα «τάγματα ασφαλείας». Δηλαδή, οι πατριώτες της εποχής εκείνης, προτίμησαν να συμμαχήσουν με έναν ξένο κατακτητή ενάντια στους συμπατριώτες τους που αγωνιζόταν για την απελευθέρωση. Έδειξαν ότι προτιμάνε μια χώρα υπό ξένη κατοχή, αρκεί να μπορούν να σκοτώνουν προοδευτικούς ανθρώπους και κομμουνιστές, παρά μια απελευθερωμένη πατρίδα που θα επικρατήσουν πολιτικά οι συμπατριώτες τους που έχουν άλλη άποψη από αυτούς.

Γερμανοτσολιάδες

Ο ελληνικός λαός, που έδωσε μεγάλες μάχες κατά των φασιστών εκείνη την εποχή, υπέφερε κάτω από την μπότα των ταγμάτων ασφαλείας.

Στις διάφορες παραστρατιωτικές ομάδες στρατολογήθηκαν από ακροδεξιά και λούμπεν στρώματα 5.725 «εύζωνοι» και 16.625 «εθελοντές». Σε αυτούς δεν περιλαμβάνονται οι καταδότες, οι πληροφοριοδότες και όσοι τους βοηθούσαν. Οι παραπάνω ομάδες οπλίστηκαν από τους Ναζί, και υπαγόταν απ’ ευθείας στις διαταγές του Βάλτερ Σιμάνα, που ήταν διοικητής των SS και ουσιαστικά κυβερνήτης της κατεχόμενης Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον Σιμάνα «τα ευζωνικά τάγματα πολέμησαν τον κομμουνισμό και τις συμμορίες του ΕΛΑΣ με αξιοσημείωτη επιτυχία», και οι νεκροί και τραυματίες τους θεωρήθηκαν «ημέτερες απώλειες» δίπλα στους πεσόντες των SS.

Οι Ναζί χρησιμοποίησαν τους συνεργάτες τους για να γλιτώσουν γερμανικές απώλειες, αλλά και να προκαλέσουν εμφύλιες συγκρούσεις ώστε να κυβερνούν πιο ήσυχοι. Οι Έλληνες «πατριώτες» συνεργάτες των Ναζί διακρίθηκαν για την αγριότητα τους ενάντια στους «συμπατριώτες» τους. Μπορούμε να αναφέρουμε πάρα πολλά παραδείγματα, αλλά εδώ θα θυμίσουμε μόνο το μπλόκο στα νοσοκομεία που είχαν καταλήξει οι ανάπηροι πολέμου του ’40. Στις 30 Νοεμβρίου του ’43, τα τάγματα ασφαλείας έκαναν πογκρόμ σε 19 νοσοκομεία της Αθήνας, χτύπησαν, τρομοκράτησαν, και συνέλαβαν ανθρώπους που είχαν πολεμήσει ενάντια στην ιταλική εισβολή. Στη συνέχεια παρέδωσαν τους συλληφθέντες στους ναζί οι οποίοι προχώρησαν σε 283 εκτελέσεις.

Δεν τραγουδούσε τυχαία ο ελληνικός λαός για τους γερμανοτσολιάδες:

Άιν-τσβάι, άιν-τσβάι
λεφτά στο κεμέρι μ’ πολλά
κι αυτά που λεν δε με νοιάζουν,
ο Αδόλφος μου νάναι καλά.

Η Χρυσή Αυγή με ποιούς θα ήταν (φυσικά);

Είδατε ποτέ την Χρυσή Αυγή να καταγγέλλει αυτές τις πράξεις; Φυσικά και όχι… Υπάρχει δε βίντεο με συνέντευξη του Μιχαλολιάκου που υμνεί τα τάγματα ασφαλείας…

Το έχει πει και πιο παλιά εξάλλου και ο Μιχαλολιάκος:

«Είμαστε η σπορά των νικημένων του 1945. Αυτοί είμαστε! Είμαστε οι εθνικιστές, οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!».

Τι άλλο να πει κανείς;

Ανεξάρτητα από την γνώμη που έχει ο καθένας γενικά για τις γερμανικές αποζημιώσεις ή την συγκεκριμένη κίνηση της Βουλής, η ουσία είναι ότι με αφορμή αυτό το θέμα αποκαλύφθηκε για άλλη μια φορά ο ναζιστικός χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής. Είναι λοιπόν ξεκάθαρα η σπορά των ηττημένων φασιστών του ’45. Σήμερα πρέπει να παλέψουμε ώστε να παραμείνουν ηττημένοι, να ξεριζώσουμε το ζιζάνιο του ναζισμού πριν βγάλει ξανά ρίζες. Και να εξασφαλίσουμε πως τα «παιδιά» της Χρυσής Αυγής που «φωνάζουν Γιά» να ξαναγυρίσουν στις τρύπες που τους έχωσε η αντιφασιστική πάλη των λαών μαζί με τον Φύρερ τους.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
999ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα