Να σταματήσει η συνδικαλιστική δίωξη του Α. Κασιμέρη από την Διοίκηση της ΟΣΥ

Η Διοίκηση της ΟΣΥ (Γεώργιος Γλυκός και Ζωή Γεωργίου) με απόφαση που δημοσίευσε την Τετάρτη 13/6 μετακινεί τον συνδικαλιστή Α. Κασιμέρη από τα λεωφορεία, όπου εργάζεται εδώ και 24 χρόνια, στα τρόλεϊ (και μάλιστα στο πιο απομακρυσμένο αμαξοστάσιο της Αττικής, στον Κόκκινο Μύλο!) και σε θέση που δεν σχετίζεται με την ειδικότητά του.

Η απόφαση αυτή είναι εκδικητική, έχει ως στόχο την απομόνωση του Α. Κασιμέρη από τους εργαζόμενους του κλάδου του, από το σωματείο στο οποίο δραστηριοποιείται και στο οποίο ήταν εκλεγμένος στο ΔΣ επί 12 χρόνια! Αποτελεί ξεκάθαρη συνδικαλιστική δίωξη!!

Η συνδικαλιστική δράση του Α. Κασιμέρη έχει ενοχλήσει την Διοίκηση της ΟΣΥ και την κυβέρνηση. Ενδεικτικά, ο Α. Κασιμέρης:

  • Βρίσκεται μπροστά στον αγώνα για να μην κλείσει το αμαξοστάσιο του Ελληνικού.
  • Έπαιξε καταλυτικό ρόλο στον αγώνα των καθαριστριών της ΟΣΥ και της αποκάλυψης της μαφίας των εργολάβων που συντηρούνται στην ΟΣΥ και στο Δημόσιο συνολικά.
  • Κατήγγειλε στην επιθεώρηση εργασίας τις παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας που διαπράττει η ΟΣΥ με αποτέλεσμα να επιβληθούν στην εταιρεία πρόστιμα πολλών χιλιάδων ευρώ (π.χ. 60.200 ευρώ για μη χορηγηθείσες κανονικές άδειες, 22.500 ευρώ για μη χορήγηση άδειας ανατροφής τέκνου κλπ) και να εκδωθούν μια σειρά καταδικαστικές αποφάσεις,
  • Κατήγγειλε δημόσια τις εκρήξεις κινητήρων λεωφορείων που η Διοίκηση προσπαθούσε να αποκρύψει καθώς και τις επικίνδυνες βλάβες στα χειρόφρενα των λεωφορείων (κάποιες από τις οποίες οδήγησαν σε σοβαρά ατυχήματα) τα οποία η Διοίκηση φόρτωσε σε μεμονωμένους εργαζόμενους,
  • Κατήγγειλε δημόσια την προμήθεια ελαστικών για τα λεωφορεία της ΟΣΥ με πλαστά πιστοποιητικά καθώς και τους φωτογραφικούς διαγωνισμούς στους οποίους υπήρχε ένας και μοναδικός μειοδότης,
  • Στάθηκε ενεργά αλληλέγγυος στους αγώνες εργαζομένων σε άλλους χώρους και κλάδους, από το μετρό, έως την vodafone, τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, στην ΕΡΤ κ.α.

Καταδικάζουμε την συνδικαλιστική δίωξη του Α. Κασιμέρη και απαιτούμε την άμεση επαναφορά του στο χώρο των λεωφορείων της ΟΣΥ και σε θέση που αντιστοιχεί στην ειδικότητά του.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,237ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
424ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα