Διώξεις Λαφαζάνη & Σμήλιου: Προσπάθεια εκφοβισμού του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς!

Σχόλιο από το «Ξ»

 

Η κατ’ ευφημισμό «αριστερή» Κυβέρνηση, που «δεν είναι σαν τις προηγούμενες» και «νοιάζεται για τον λαό», δεν σταμάτησε τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Μάλιστα, όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με κινητοποιήσεις πολιτών που διέκοπταν και ανέβαλλαν πλειστηριασμούς, εισήγαγε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς έτσι ώστε να διατηρήσει ικανοποιημένους τους θεσμούς και τους τραπεζίτες.

Έχοντας μάθει πολύ καλά το πώς να υπερασπίζεται αυτά που κάποτε αντιμαχόταν, αυτές τις μέρες η Κυβέρνηση εξαπολύει ακόμα μια επίθεση στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς: τη δικαστική δίωξη ανθρώπων που συμμετέχουν σε αυτό. Έτσι, την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, ο γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης κλήθηκε να απολογηθεί στην ασφάλεια, για τη συμμετοχή του στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς, με βαριές κατηγορίες που περιλαμβάνουν την αντίσταση, την διατάραξη κοινής και οικιακής ειρήνης, τη φθορά και διακεκριμένης φθορά ξένης ιδιοκτησίας, την εξύβριση, την απλή και επικίνδυνη σωματική βλάβη, τη βία κατά των αστυνομικών οργάνων, την οπλοφορία, οπλοχρησία και τη παράβαση του νόμου περί κροτίδων και πυροτεχνημάτων!

Ακόμα, στη Θεσσαλονίκη τις τελευταίες μέρες, μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης λαμβάνουν ειδοποιητήρια για δικαστήρια σε βάρος τους, επειδή προσπάθησαν και σταμάτησαν με μαζική συμμετοχή στο ειρηνοδικείο πλειστηριασμούς λαϊκής περιουσίας! Ανάμεσά τους και ο Ηλίας Σμήλιος, στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο οποίος μέσα σε δύο μέρες, έλαβε δύο κλήσεις σε δίκη για τη συμμετοχή του σε κινητοποιήσεις του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης ενάντια στους πλειστηριασμούς στις 19/10/2016 και στις 28/9/2016!

Η «αριστερή» κυβέρνηση θα έπρεπε να ξέρει ότι η τακτική της καταστολής των κινημάτων δεν μπορεί να σταματήσει τις αντιστάσεις.

Όλη η Αριστερά και τα κοινωνικά κινήματα πρέπει να σταθούν αλληλέγγυα στο πλευρό κάθε αγωνιστή που παλεύει ενάντια σε αυτές τις πολιτικές και διώκεται για τις ιδέες και τη δράση του.

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,110ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
404ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής