Μαζική η διαμαρτυρία των αναπληρωτών που μπήκαν και έκαναν συνέλευση μέσα στο Υπ. Παιδείας!

Μεγάλη και δυναμική πανελλαδική διαμαρτυρία-η μαζικότερη των τελευταίων ετών- πραγματοποιήθηκε στις 2/03, στο Υπουργείο Παιδείας στην Αθήνα με τη συμμετοχή πάνω από δύο χιλιάδων εκπαιδευτικών, στην πλειοψηφία τους αναπληρωτές. Οι εκπαιδευτικοί έφτασαν οργανωμένα από πολλές πόλεις και νησιά της χώρας με αδιαπραγμάτευτο αίτημά τους την άμεση μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών και τους μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση. Ζήτησαν συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου για να καταθέσουν τα αιτήματά τους.

Ο υπουργός απουσίαζε –όπως μας ενημέρωσε ο Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Αγγελόπουλος– αλλά έστειλε για αντιπροσώπους του… τα ΜΑΤ, που έλουσαν με δακρυγόνα αλλά και τραυμάτισαν εκπαιδευτικούς που μπήκαν μέσα στο Υπουργείο αλλά και εκείνους που ήταν έξω από την πύλη του.

Δακρυγόνα και ξύλο στους εκπαιδευτικούς

Οι εκπαιδευτικοί δεν υποχώρησαν παρά τα δακρυγόνα και τη βροχή, μπήκαν σύσσωμοι από την πύλη του Υπουργείου και ουσιαστικά έκαναν κατάληψη στο εσωτερικό του όπου και πραγματοποίησαν μαζικότατη συνέλευση.

Συμμετείχαν αντιπρόσωποι από τους Συλλόγους-Σωματεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από το Συντονιστικό Αναπληρωτών-Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Θεατρολόγων (ΠΕΣΥΘ), από τους συλλόγους Ειδικής Αγωγής, από τις Επιτροπές Αγώνα αναπληρωτών που έχουν συσταθεί σε κάθε πόλη και νησί όπου εργάζονται οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί αλλά και από συλλόγους φοιτητών καθηγητικών σχολών.

Η συνέλευση αποφάσισε τη συνέχεια των κινητοποιήσεων, με την προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στην εκπαίδευση την Παρασκευή 9/3 και συγκέντρωση την ίδια μέρα έξω από το Υπουργείο Παιδείας.

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και η κυβέρνηση διαδίδει ψευδείς ειδήσεις μέσω αναρτήσεων στην ιστοσελίδα του Υπουργείου αλλά και των επίσημων ΜΜΕ ότι δέχτηκε να συζητήσει με τους εκπαιδευτικούς, αλλά ότι εκείνοι τελικά μπλόκαραν τη διαδικασία. Μια… διαφορετική εκδοχή των γεγονότων. Άλλωστε αναρτήσεις στην ιστοσελίδα του κ.Τσίπρα αλλά και του Υπουργείου από εκπαιδευτικούς που στηλιτεύουν την απαράδεκτη στάση του Υπουργείου εξαφανίστηκαν ως διά μαγείας σε ανύποπτο χρόνο. Η ανάληψη της ευθύνης κοστίζει, η αλήθεια ενοχλεί..

Και στη Θεσσαλονίκη

Παράλληλα μαχητική κινητοποίηση έγινε και στη Θεσσαλονίκη όπου οι εκπαιδευτικοί μπήκαν μέσα και έκαναν συμβολική κατάληψη και διαμαρτυρία κρεμώντας πανό από τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά την πορεία ακολούθησε συνέλευση των αναπληρωτών στο Εργατικό Κέντρο όπου υπήρχε σαφής διάθεση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τις επόμενες μέρες. Ταυτόχρονα συζητήθηκε η πρόταση για μαζική παρουσία με σκηνές σε μόνιμη διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Παιδείας αμέσως μετά το κλείσιμο των σχολείων το καλοκαίρι.

Απουσία των συνδικαλιστικών ηγεσιών

Δυστυχώς σε αυτόν τον αγώνα η ΔΟΕ (Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος) επί της ουσίας απουσιάζει, καθώς για τη συγκεκριμένη διαμαρτυρία δεν προκήρυξε απεργία αλλά μετά από πιέσεις μία μέρα πριν έβγαλε ανακοίνωση για στάση εργασίας.

Βέβαια, πολλοί διδασκαλικοί σύλλογοι είχαν ήδη κηρύξει με δική τους πρωτοβουλία στάσεις εργασίας για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας.

Με αυτά τα δεδομένα, πολλοί εκπαιδευτικοί αναγκάστηκαν να πάρουν μια μέρα κανονικής άδειας(!) προκειμένου να μπορέσουν να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία! Η απόλυτη ξεφτίλα!

Με άλλα λόγια, η όλη κινητοποίηση οργανώνεται κυρίως από τα κάτω, καθώς οι συνδικαλιστικές ηγεσίες δεν έχουν ούτε σχέδιο ούτε διάθεση να μπουν μπροστά σε αυτό τον αγώνα.

Συνεχίζουμε αποφασιστικά

Ο εκπαιδευτικός κόσμος καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση του Υπουργείου, που αντί να μας αντιμετωπίσει σαν επιστήμονες που διδάσκουν και διαπαιδαγωγούν, μας έστειλε τα ΜΑΤ. Ο παλμός και η επιτυχία της κινητοποίησης φανερώνει την οργή αλλά και την αποφασιστικότητα των εκπαιδευτικών να διεκδικήσουν ό,τι εδώ και καιρό τους ανήκει!

Η Παιδεία δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς την σταθερότητα του εκπαιδευτικού προσωπικού! Οι 25.000 αναπληρωτές δάσκαλοι και καθηγητές, που για πάνω από 10 χρόνια «αναπληρώνουν» τους εαυτούς τους, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της εκπαίδευσης.

Αυτό το αντιπαιδαγωγικό, αντεργατικό και απάνθρωπο καθεστώς πρέπει να τελειώσει!

Διεκδικούμε:

  • Μόνιμη και σταθερή εργασία
  • Άμεση μονιμοποίηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών
  • Μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση

 

#kampania_diorismon

#posa_xronia_akoma

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,182ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,011ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,116ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
417ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα