Κοινό ψηφοδέλτιο στον Δήμο Θεσ/νίκης δρομολογούν η «Πόλη Ανάποδα» και η «Δύναμη Ανατροπής»

Δημοσιεύουμε κοινή ανακοίνωση των Αριστερών σχημάτων στον Δήμο της Θεσσαλονίκης «Η πόλη ανάποδα» (στο οποίο συμμετέχει το Ξεκίνημα) και «Δύναμη Ανατροπής» σχετικά με το κοινό ψηφοδέλτιο για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.


Κοινό ψηφοδέλτιο δρομολογούν για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές στον Δήμο Θεσσαλονίκης τα δύο νέα σχήματα που προέρχονται από τον χώρο της μαχόμενης, ριζοσπαστικής και αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, η «Πόλη Ανάποδα» και η «Δύναμη Ανατροπής».

Τα δύο σχήματα απεύθυναν εδώ και έναν μήνα πρόταση συνεργασίας προς όλες τις συλλογικότητες και τους ανθρώπους που τα τελευταία -δύσκολα- χρόνια βρέθηκαν σε κοινούς αγώνες ενάντια στη φτώχεια και την ανεργία, υπερασπίστηκαν τον κόσμο της εργασίας και την περιβαλλοντική δικαιοσύνη ενάντια στις κυβερνητικές και ΕΕ πολιτικές, αντιστάθηκαν στον πόλεμο, τον εθνικισμό και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στάθηκαν αλληλέγγυα στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Παρά τις υπαρκτές πολιτικές διαφορές, υπάρχει η κοινή πεποίθηση πως έχουν χρέος και σήμερα να σταθούν μαζί στο πλευρό των φτωχών και των εργαζομένων, απέναντι στην κυβέρνηση και τις κυρίαρχες παρατάξεις στον Δήμο, απέναντι στα συμφέροντα που ιδιοποιούνται το δημόσιο χώρο και τα κοινά αγαθά, απέναντι στο φασιστικό κίνδυνο, τον εθνικισμό και την άκρα δεξιά.

Έτσι, μετά τις σχετικές συζητήσεις, τα δύο σχήματα συνέκλιναν σε μια κοινή εκλογική διακήρυξη, η οποία αποτυπώνει τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας και τις προτεραιότητες των κοινωνικών κινημάτων της πόλης μας, καθώς και σε έναν κοινό τρόπο παρέμβασης στις εκλογές, ο οποίος βασίζεται στη δημοκρατία, τη συλλογική εκπροσώπηση, την εναλλαγή.

Με βάση τις δημοκρατικές αρχές λειτουργίας του κάθε σχήματος, η προτεινόμενη εκλογική διακήρυξη και το οργανωτικό πλαίσιο θα κατατεθούν μέσα στις επόμενες ημέρες στις αντίστοιχες συνελεύσεις των μελών τους, οι οποίες και θα πάρουν τις τελικές αποφάσεις. Σημειώνεται πάντως ότι οι εισηγήσεις των αντίστοιχων συντονιστικών είναι ομόφωνα θετικές, ενώ ήδη γίνονται κινήσεις για τη συγκρότηση του κοινού ψηφοδελτίου και οργανώνονται κοινές δράσεις για τα μεγάλα ζητήματα της πόλης.

Σε ένα κατακερματισμένο πολιτικό σκηνικό, με δεκάδες επίδοξους δημάρχους να εκφράζουν προσωπικές φιλοδοξίες, επιχειρηματικά συμφέροντα και, τελικά, την ίδια κυρίαρχη πολιτική, η πρωτοβουλία αυτή στον χώρο της μαχόμενης, ριζοσπαστικής και αντικαπιταλιστικής Αριστεράς θα παρέμβει για πρώτη φορά ενωτικά στις δημοτικές εκλογές, δημιουργώντας σημαντικές ελπίδες για μια δυναμική παρουσία μέσα κι έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης. Σε κάθε περίπτωση, απευθύνεται σταθερά στο σύνολο της αγωνιζόμενης κοινωνίας και παραμένει ανοιχτή στη συμμετοχή κάθε μαχόμενης πρωτοβουλίας, σχήματος και παράταξης της Αριστεράς.

Όσοι και όσες αγωνιστήκαμε με πάθος για τη δικαιοσύνη και την ελευθερία, όσοι και όσες πικραθήκαμε από τον ζόφο της κρίσης, των μνημονίων και της ακροδεξιάς, μπορούμε πλέον να ελπίζουμε ότι θα γίνει ένα αισιόδοξο βήμα μπροστά.

Τα συντονιστικά της
«Πόλης Ανάποδα», Αριστερό Ριζοσπαστικό Σχήμα
και της
«Δύναμης Ανατροπής» – Αντικαπιταλιστική Κίνηση στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,247ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα