Array

Εργαζόμενοι Wind: Να ακυρωθεί τώρα η “εθελούσια” έξοδος!

Η 24ωρη πετυχημένη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποιήσαμε έστειλε σαφές μήνυμα προς την Διοίκηση της WIND «να σταματήσει εδώ και τώρα την εθελούσια έξοδο».

Με την ενεργή συμμετοχή μας στην απεργία και τις συγκεντρώσεις που έγιναν σε Λ. Αθηνών, Λ. Κηφισίας και Ωραιόκαστρο, με την στήριξη αλληλέγγυων σωματείων και συλλογικοτήτων, δείξαμε ότι δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς της διαίρεσης σε «παλιούς» και «νέους». Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η επιτυχία στα κτίρια της Λ. Αθηνών και του Ωραιοκάστρου, όπου «νέκρωσαν» τα πάντα.

Δείξαμε έτσι πως αντιμετωπίζουμε συλλογικά και αυτή την επιδίωξη της εταιρίας να μας διασπάσει και να μας αποδεκατίσει.

Επιμένουμε πως η διαδικασία της «εθελούσιας εξόδου» πρέπει να σταματήσει και να ακυρωθεί αφού δεν έχουν ακολουθηθεί οι νόμιμες διαδικασίες διαβούλευσης με το Σωματείο (άρθρο 3 του νόμου 1387/93).Το Σωματείο μας έχει κάνει προσπάθεια να προσβάλλει νομικά αυτή την διαδικασία. Ήδη, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας έχει στείλει εξώδικο στην Διοίκηση της WIND.

Η Διοίκηση της WIND, φοβούμενη πως οι συνάδελφοι δεν θα ανταποκριθούν στην «εθελούσια», προχώρησε σε νέους εκβιασμούς. Από την Τετάρτη που έγινε γνωστή η απεργία, διευθυντές έλεγαν πως αν δεν πιαστεί ο επιθυμητός αριθμός με την εθελούσια, θα προχωρήσουν σε απολύσεις των παλιών συναδέλφων, λέγοντάς τους με περίσσιο θράσος πως οι παλιοί «δεν έχουν μέλλον στην εταιρία». Την ημέρα της απεργίας, στελέχη του τμήματος προσωπικού επικοινωνούσαν με συναδέλφους για να τους πιέσουν να δεχτούν την εθελούσια. Και ακόμα προϊστάμενοι πίεζαν συνεχώς με τηλέφωνα τους συναδέλφους να μπουν για δουλειά, προσπαθώντας μάλιστα να τους εξευτελίσουν, καλώντας τους να μπουν από πίσω και πλάγιες πόρτες.

Αυτές οι κινήσεις δείχνουν πως οι συνάδελφοι είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι. Το «τυράκι» της χρηματικής αποζημίωσης δεν φαντάζει για τους περισσότερους ως σοφότερη επιλογή – και σίγουρα δεν είναι. Η εργασιακή αβεβαιότητα σε μια αγορά εργασίας εξαιρετικά στενή είναι ισχυρός ανασταλτικός παράγοντας. Η κρίση στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών -με το κλείσιμο εταιριών όπως LANNET, ALTEC, TELEDOME- και οι απολύσεις, έχουν διαμορφώσει τραγικό εργασιακό μέλλον. Το πακέτο της εθελούσιας δεν πείθει ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε μια πιθανή μακρόχρονη ανεργία. Παράλληλα, με την πίεση της ανεργιας, οι χρηματικές απαιτήσεις του εργαζόμενου όταν ψάχνει εργασία εκ των πραγμάτων μειώνονται, ενώ αυξάνεται το πλεονέκτημα του εργοδότη να ρίξει όσο πιο χαμηλά μπορεί τους μισθούς, αλλά και τις συνθήκες εργασίας.

Αναλογιζόμενοι όλους τους παραπάνω παράγοντες πρέπει να κατανοήσουμε πως δεν μας μένει άλλος δρόμος από την συλλογική δράση και την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας και των συνθηκών εργασίας που έχουμε κατακτήσει με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση, ειδικά τις ημέρες των εορτών, ώστε να υπερασπιστούμε την εργασία μας. Πρέπει να σκεφτούμε πως πρέπει να προσφύγουμε σε ακόμη μεγαλύτερες δράσεις, μια 48ωρη απεργίας ή ακόμα και μια απεργία διαρκείας, αν η Διοίκηση της WIND δεν αλλάξει στάση, υλοποιήσει τις απειλές και προχωρήσει σε νέες απολύσεις.

Καλούμε:

Παλιούς και νέους συναδέλφους να μην αποδεχτούν την εθελούσια.

Απαιτούμε:

Από τη Διοίκηση της WIND και ειδικότερα τον κ.Ζαρκαλή να συναντηθεί άμεσα με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου και να μας εξηγήσει τα σχέδια της εταιρίας και το εργασιακό μας μέλλον.

Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων TIM (WIND)

____________

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,235ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα