Έκρηξη κινητήρα λεωφορείου εν κινήσει! – Η διοίκηση της ΟΣΥ παίζει με την ασφάλεια των επιβατών

Δημοσιεύουμε αποσπάσματα ανακοίνωσης της «Ανεξάρτητης Παρέμβασης», παράταξης στην οποία συμμετέχει το «Ξ» στο Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ, σχετικά με σοβαρό ατύχημα που προκλήθηκε στις 30/11, όταν ο κινητήρας λεωφορείου εξερράγη, την ώρα που εκτελούσε τη διαδρομή Γαλάτσι – Ζωγράφου

 

Σοβαρό περιστατικό με βλάβη λεωφορείου το οποίο θα μπορούσε να έχει επιφέρει σοβαρό τραυματισμό σε επιβάτες εάν ο οδηγός δεν είχε μεριμνήσει έγκυρα να τους προειδοποιήσει ότι κάτι δεν πάει καλά με τον κινητήρα του.  Το περιστατικό συνέβη στην λεωφορειακή γραμμή 608 Γαλάτσι-Νεκροταφείο Ζωγράφου και περί ώρα 17:00.  Το λεωφορείο ερχόμενο από Γαλάτσι προς νεκροταφείο Ζωγράφου και προς το ύψος της πλατείας Κάνιγγος άρχισε να παρουσιάζει θόρυβο από το χώρο του κινητήρα. Ο οδηγός σύμφωνα με τη μαρτυρία του, επικοινώνησε με το συνεργείο στο αμαξοστάσιο του Ελληνικού, από όπου πήρε οδηγίες να οδηγήσει το λεωφορείο κανονικά προς το τέρμα, όπου και θα γινόταν αντικατάσταση του. Ο οδηγός ανέφερε ότι ο θόρυβος είχε δυναμώσει, ήταν πάρα πολύ έντονος και αυτό του είχε προκαλέσει ανησυχία. Έτσι, και ενώ κατευθυνόταν προς το Νεκροταφείο Ζωγράφου στο ύψος της 9ης στάσης ακούστηκε ισχυρός θόρυβος λόγω έκρηξης του κινητήρα του λεωφορείου.

Ακολούθησαν στιγμές πανικού με τους επιβάτες μέσα σε καπνούς και έντονη δυσοσμία να προσπαθούν να εξέλθουν του λεωφορείου. Οι πόρτες λόγω της έκρηξης και της εκτεταμένης ζημιάς στα ηλεκτρικά του οχήματος δεν άνοιγαν μέχρι που παρενέβη ο οδηγός και τις άνοιξε χρησιμοποιώντας τη βαλβίδα απασφάλισης θυρών. Οι επιβάτες κατέβηκαν με ασφάλεια και ο οδηγός αφού βεβαιώθηκε ότι κανείς δεν είχε τραυματιστεί, προσπαθούσε να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της βλάβης και να έρθει σε επικοινωνία με τις αρχές και την υπηρεσία του μιας και ακινητοποιήθηκε το όχημα επί της Γ. Κουσίδου, μια από τις λίγες κεντρικές αρτηρίες του Ζωγράφου. Η εικόνα που αντίκρυσε πράγματι τρομάζει! Ο κινητήρας του Mercedes έσπασε, άνοιξε, πετώντας στο θάλαμο των επιβατών καυτά λάδια και μεταλλικά μέρη του. Οι τελευταίες σειρές των καθισμάτων είναι όλες λερωμένες από το λάδι του κινητήρα. Η εικόνα στο δρόμο ανάλογη, να έχει πλημμυρίσει λάδι και κομμάτια του κινητήρα να έχουν αποκολληθεί από τη έκρηξη. (…)

Το παραπάνω περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά σοβαρών βλαβών που παρουσιάζουν την τελευταία πενταετία τα λεωφορεία της ΟΣΥ. Η υποχρηματοδότηση, η έλλειψη προσωπικού, η επιλογή και αγορά ανταλλακτικών αμφιβόλου ποιότητας μαζί με τη γήρανση του στόλου, έχουν καταστήσει την ΟΣΥ εταιρεία συνώνυμο της ανασφάλειας. Έχουμε καταγγείλει σε παλαιότερες ανακοινώσεις μας και δελτία τύπου την προχειρότητα με την οποία οι διοικήσεις της ΟΣΥ χειρίζονται το τμήμα της συντήρησης και επισκευής τους στόλου της. Έχουμε καταγγείλει και τα σκάνδαλα με προμηθευτές που προτιμά σταθερά η ΟΣΥ τα τελευταία χρόνια, παρά τα «σκουπίδια» που την προμηθεύει. Έχουμε καταγγείλει και διευθυντές ανεύθυνους που δεν διστάζουν να βγάζουν λεωφορεία με βλάβες προκειμένου να παρουσιάζουν άριστη εικόνα οι ίδιοι, αδιαφορώντας για το τι συμβαίνει στους δρόμους. (…)

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ έχει προχωρήσει επανειλημμένα σε καταγγελίες κατά της διοίκησης για καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων και για εντατικοποίηση της εργασίας από την πλευρά της εκβιάζοντας και τρομοκρατώντας τους εργαζόμενους.  Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ θεωρεί συνυπεύθυνη την πολιτική ηγεσία του υπουργείου μεταφορών η οποία αν και το γνωρίζει συμμετέχει σε αυτό που συμβαίνει και για το οποίο δεν θα αργήσει η μέρα που δυστυχώς το κόστος δεν θα είναι κινητήρες ή άλλου είδους μηχανικά μέρη.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,181ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,009ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,117ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
417ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα