Ζωγράφου: Παραμένει εκτός λειτουργίας η Λ/Γ 235 – Τα ψέματα δε λύνουν τα προβλήματα

Δημοσιεύουμε το άρθρο αυτό από την ιστοσελίδα της οργάνωσης του «Ξ» στου Ζωγράφου* (ΞΕΚΙΝΗΜΑ Ζωγράφου).

 

Για λίγες ώρες δούλεψε η λεωφορειακή γραμμή 235 πριν οι οδηγοί των λεωφορείων ξαναδιακόψουν τη λειτουργία της (διαβάστε γιατί διακόπηκε η λειτουργία του 235 εδώ).

Η Δημοτική Αρχή της κας Καφατσάκη για μια ακόμα φορά περιφρόνησε τους επαγγελματίες οδηγούς – όπως έκανε κάθε φορά που πήγαιναν στο Δημοτικό Συμβούλιο ζητώντας λύση [1] – και προχώρησε σε συμφωνία με τον ΟΑΣΑ για τη επαναλειτουργία της γραμμής, πίσω από την πλάτη του συνδικάτου των οδηγών.

235-old-time-classics

Ούτε και με τον ΟΑΣΑ ήταν όμως «εντάξει» η Δημοτική Αρχή… Για να αποσπάσει συμφωνία για επαναλειτουργία του 235 η Διοίκηση του Δήμου, απ’ ότι φαίνεται, δήλωσε ψευδώς πως πήρε τα μέτρα που της είχαν ζητηθεί στην συνάντηση που είχε γίνει για το θέμα στις 20 Ιουνίου και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, του ΟΑΣΑ, της ΟΣΥ και του Συνδικάτου των Οδηγών. Η πραγματικότητα είναι πως μέχρι σήμερα η Διοίκηση Καφατσάκη δεν έχει πάρει κανένα από τα μέτρα που της ζητήθηκε στην εν λόγω συνάντηση στον ΟΑΣΑ.

Παρόλα αυτά η Δημοτική Αρχή έβγαλε ανακοίνωση προς τους δημότες ότι το πρόβλημα με το 235 λύθηκε!

Η «Ανεξάρτητη Παρέμβαση» (συνδικαλιστική παράταξη των οδηγών λεωφορείων στην οποία συμμετέχει το «Ξεκίνημα») μόλις ενημερώθηκε για την απόπειρα επαναλειτουργίας της γραμμής προχώρησε (μαζί και με άλλους συνδικαλιστές του συνδικάτου) σε έλεγχο στη Γ. Ζωγράφου. Εκεί διαπίστωσε ότι η Διοίκηση του Δήμου δεν έκανε καμία από τις παρεμβάσεις που είχαν ζητήσει οι οδηγοί. Έτσι, το συνδικάτο αποφάσισε να ξαναδιακόψει τη λειτουργία του 235 μέχρι η Διοίκηση του Δήμου σταματήσει τα «κόλπα» και να κάνει όσα της έχουν ζητηθεί.

Οδηγοί, κάτοικοι, συγκοινωνιολόγοι, η Δημοτική Σύμβουλος του «Ξεκινήματος» κ.α. έχουν επανειλημμένα ζητήσει από τη Διοίκηση Καφατσάκη κάτι πάρα πολύ απλό: Να τοποθετηθούν οριοδείκτες (εύκαμπτα πλαστικά κολωνάκια) ανάμεσα στις δυο λωρίδες κυκλοφορίας της Γ. Ζωγράφου έτσι ώστε το παρκάρισμα να καταστεί αδύνατο στην πράξη. Επίσης το «Ξεκίνημα Ζωγράφου» έχει καταθέσει πρόταση για το πού να παρκάρουν κάτοικοι, καταστηματάρχες και καταναλωτές της Γ. Ζωγράφου [2]. Ωστόσο η Δημοτική Αρχή αρνείται πεισματικά να εφαρμόσει την παραπάνω λύση.

Στις δυο βδομάδες που περάσαμε χωρίς 235 η Διοίκηση Καφατσάκη έκανε τις ακόλουθες ενέργειες:

  1. Σε μια επίδειξη πλήρους ασχετοσύνης ζήτησε (εγγράφως) από τον ΟΑΣΑ να βάλει πιο μικρά λεωφορεία στη γραμμή 235 για να λυθεί το πρόβλημα. Ο ΟΑΣΑ έχει λεωφορεία με 4 διαφορετικά μήκη …αλλά όλα έχουν το ίδιο φάρδος. Το μόνο όχημα που μπορεί να κινηθεί στη Γ. Ζωγράφου δίπλα από παρκαρισμένα οχήματα, χωρίς να πατά τη διπλή διαχωριστική γραμμή (και άρα να παρανομεί) είναι το μηχανάκι (και πιθανά το τρενάκι του λούνα παρκ).
  2. Τις τελευταίες μέρες τοποθέτησε κάποιους οριοδείκτες δίπλα στα πεζοδρόμια. Σ’ ένα κομμάτι του δρόμου οι οριοδείκτες τοποθετήθηκαν στην άνοδο και σε ένα άλλο κομμάτι του δρόμου στην κάθοδο. Σε κανένα σημείο της Γ. Ζωγράφου δεν υπάρχουν οριοδείκτες και από τις δυο πλευρές του δρόμου. Έτσι τα ΙΧ μπορούν να παρκάρουν από τη μεριά του δρόμου που δεν έχει οριοδείκτες, μπλοκάροντας και πάλι την κυκλοφορία. Επίσης δεν λείπουν και οι οδηγοί που παρκάρουν δίπλα από τους οριοδείκτες, δείχνοντας πόσο αναποτελεσματικό είναι αυτό το μέτρο.

Η εμμονική και αλαζονική Διοίκηση Καφατσάκη έχει καταφέρει να μετατρέψει ένα απλό ζήτημα σε Μεσανατολικό! Επιπλέον έχει καταφέρει να συγκρουστεί μετωπικά με σωματεία, επιστήμονες και κατοίκους που για πολύ καιρό προσπαθούσαν, μάταια απ’ ότι αποδείχτηκε, να συνεννοηθούν μαζί της για αυτό το θέμα.  Το συνδικάτο των οδηγών έχει αποφασίσει να μην λειτουργήσει τη γραμμή 235 μέχρι να δοθεί μια σοβαρή και οριστική λύση – όχι μια «λύση» που θα έχει διάρκεια μερικών μηνών για να μην πούμε βδομάδων. Αυτή τη στιγμή που χιλιάδες κάτοικοι έχουν μείνει χωρίς συγκοινωνία η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά την Δημοτική Αρχή.

 

 

Σημειώσεις
[1] Υπενθυμίζουμε ότι τα 2 τελευταία χρόνια οι οδηγοί έχουν πάει επανειλημμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο ζητώντας να λυθεί το πρόβλημα στη Γ. Ζωγράφου με τοποθέτηση οριοδεικτών ανάμεσα στις δυο λωρίδες κυκλοφορίας. Έχουν καταθέσει: εκατοντάδες υπογραφές, απόφαση του ΟΑΣΑ που ζητά τοποθέτηση οριοδεικτών ανάμεσα στις λωρίδες κυκλοφορίας, αντίστοιχες αποφάσεις άλλων Δήμων κοκ. Δείτε περισσότερα εδώ
[2] ο Δήμος θα μπορούσε να «ανοίξει» τα δημοτικά γκαράζ της περιοχής επιτρέποντας στους μόνιμους κατοίκους, στους καταστηματάρχες και λοιπούς επαγγελματίες της Γ. Ζωγράφου να παρκάρουν κατά προτεραιότητα σε αυτά με συμβολικό ή πολύ χαμηλό μηνιαίο ενοίκιο – ανάλογα με τα εισοδήματα τους. Επίσης κατά τη διάρκεια των ωρών λειτουργίας των καταστημάτων θα μπορούσε, να επιτρέπεται η δωρεάν στάθμευση π.χ. για μια ώρα σε όλους όσους θέλουν να επισκεφτούν τα καταστήματα και τους επαγγελματίες της περιοχής.
7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,109ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
405ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής