Αμαξοστάσιο Ανθούσας: 70% του στόλου σε βλάβη. Η ναυαρχίδα της ΟΣΥ έγινε ο τάφος της

newego_large_t_1101_54571469-jpg
Αποστόλης Κασιμέρης
μέλος Δ.Σ. Σωματείου Εργαζόμενων ΟΑΣΑ (αστικές συγκοινωνίες Αθήνας)

 

 

Σε πλήρη διάλυση έχει φέρει η Διοίκηση Αναγνωστόπουλου τις Οδικές Συγκοινωνίες. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός που σημειώθηκε την Μ. Πέμπτη 13/4/2017 όπου σχεδόν 20 οδηγοί στο Αμαξοστάσιο της Ανθούσας δεν είχαν λεωφορείο για ανάληψη υπηρεσίας την ώρα που έπιαναν δουλειά. Τρεις από αυτούς χρειάστηκε να περιμένουν 5 ώρες μέχρι να βρεθεί λεωφορείο για να κάνουν όσα δρομολόγια απέμεναν στη βάρδιά τους.

assets-large-t-420-55431427-type13172

Το παραπάνω σκηνικό δεν είναι μια μεμονωμένη περίπτωση. Εδώ και μήνες το αμαξοστάσιο Ανθούσας έχει καταντήσει ένα νεκροταφείο λεωφορείων!

Από τα 385 περίπου λεωφορεία φυσικού αερίου που ανήκουν στη δύναμη του αμαξοστασίου, ενεργά υποτίθεται πως είναι τα 280. Ωστόσο πολύ συχνά 160-190 από τα 280 είναι σε βλάβη (μικρή ή μεγάλη), με το αμαξοστάσιο να βγάζει αρκετές φορές μόλις 90 λεωφορεία στην κίνηση.

Τα δε λεωφορεία που κυκλοφορούν, τις περισσότερες φορές φοράνε ανταλλακτικά από τα καθηλωμένα, κάτι που οδηγεί, μέρα με τη μέρα, σε μείωση του αριθμού των ενεργών λεωφορείων.

Η δημόσια αστική συγκοινωνία πιάνει πάτο! Χρόνια τώρα οι συμμορίες που την διοικούσαν, δεν κοιτούσαν την προοπτική της μέσα από την ανανέωση του στόλου, την έγκαιρη παραγγελία ανταλλακτικών, την ποιότητα των αναλώσιμων και βέβαια την πρόσληψη προσωπικού. Κοιτούσαν να κάνουν συμβάσεις που εξυπηρετούσαν υμέτερους, έδιωξαν με μετατάξεις 700 συναδέλφους οδηγούς και τεχνίτες, ενώ έβαλαν πλάτη να κοπεί η επιδότηση κατά 300 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Αλλά και σήμερα η ΟΣΥ συνεχίζει να συνεργάζεται με προμηθευτές που αποδεδειγμένα ζημίωσαν την ΟΣΥ στο παρελθόν και είχαν κηρυχθεί έκπτωτοι από διαγωνισμούς.

Και σήμερα προκρίνονται συμβάσεις όπως της τηλεματικής και του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ύψους 125 εκ. ευρώ, αντί για ανανέωση του στόλου. 70% του στόλου της Ανθούσας είναι σε ακινησία λόγω βλάβης, αλλά έχουν όλα τηλεματική!

Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και σε άλλα αμαξοστάσια, αλλά όχι τόσο οξυμένη όσο στο αμαξοστάσιο της Ανθούσας, το οποίο αξίζει να σημειώσουμε ότι είναι το πιο καινούριο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ και διαθέτει λεωφορεία φυσικού αερίου.

Ήταν ένα αμαξοστάσιο που κατασκευάστηκε για να είναι η ναυαρχίδα της δημόσιας συγκοινωνίας της Αθήνας και κατέληξε να γίνει ο τάφος της.

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,106ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
411ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής