Λεωφορεία Αθήνας: μετά τα χειρόφρενα… τώρα ανοίγουν μόνες τους οι πόρτες

Σκάνδαλα χωρίς τέλος στα λεωφορεία της Αθήνας – μετά τα χειρόφρενα και τα λεωφορεία που «φεύγουν» μόνα τους, τώρα οι πόρτες ανοίγουν εν κινήσει…

 

 

Το κείμενο που ακολουθεί αποτελεί ανακοίνωση της «Ανεξάρτητης Παρέμβασης» (συνδικαλιστικής παράταξης στο συνδικάτο των εργαζομένων στα λεωφορεία της Αθήνας στην οποία συμμετέχει το «Ξεκίνημα») η οποία διακινείται στα αμαξοστάσια της Αθήνας.

 

 

Τις προηγούμενες μέρες, του έντονου κρύου στην Αθήνα, παρουσιάστηκαν σοβαρότατα προβλήματα στην εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου στις περιοχές όπου το έργο εκτελείται με λεωφορεία του αμαξοστασίου των Άνω Λιοσίων.

1993

Στη διάρκεια αυτών των ημερών οι πόρτες των λεωφορείων τύπου citelis iveco είτε δεν έκλειναν καθόλου, είτε (ακόμα χειρότερα) ενώ ήταν κλειστές, άνοιγαν ξαφνικά από μόνες τους ενώ το λεωφορεία ήταν εν κινήσει, προκαλώντας απότομη επιβράδυνση, με ότι κίνδυνο συνεπάγεται για το επιβατικό κοινό και την οδική ασφάλεια συνολικά.

Το παραπάνω πρόβλημα εμφανίστηκε σε περισσότερα από 70 λεωφορεία.

Το αποτέλεσμα ήταν οι λιγοστοί οδηγοί των οποίων τα οχήματα δεν αντιμετώπισαν τεχνικό πρόβλημα και εκτέλεσαν δρομολόγια, να γίνουν αποδέκτες της οργής των επιβατών, οι οποίοι περίμεναν ατέλειωτες ώρες στις στάσεις, σε θερμοκρασίες υπό του μηδέν. Για μια ακόμα φορά, οι οδηγοί έγιναν τα εξιλαστήρια θύματα για την αμέλεια και ανικανότητα τρίτων.

Όπως ενημερωθήκαμε το πρόβλημα με τις πόρτες των οχημάτων είναι κατασκευαστικό και «πυροδοτείται» με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Δεν είναι πρώτη φορά που τα οχήματα εισαγωγής και προμήθειας συμφερόντων Κοντέλλη παρουσιάζουν προβλήματα με την αξιοπιστία τους.

Η Διοίκηση της ΟΣΥ πρέπει να σταματήσει να τηρεί παθητική στάση απέναντι σε «παλιές αμαρτίες» με προμηθευτές και εργολάβους που «σκάνε» επί των ημερών της.

Οφείλει να προβεί σε όλους τους τεχνικούς ελέγχους και σε όλες τις παρεμβάσεις που απαιτούνται για την ασφάλεια των οδηγών και του επιβατικού κοινού αλλά και να κινηθεί νομικά ενάντια στην κατασκευάστρια εταιρία και τους τότε προμηθευτές της ΟΣΥ. Τα λεωφορεία παραγγέλθηκαν για την Ελλάδα και όχι για κάποιο τροπικό νησί στο οποίο οι θερμοκρασίες δεν πέφτουν ποτέ κάτω από το μηδέν.

Η διοίκηση της ΟΣΥ οφείλει να τοποθετηθεί δημόσια και αποδώσει τις ευθύνες εκεί που ανήκουν, προστατεύοντας τους οδηγούς (που έχουν γίνει σάκος του μποξ εισπράττοντας την οργή των επιβατών για όλα τα κακώς κείμενα στην ΟΣΥ) και τους τεχνικούς (που επίσης είναι συχνά τα εξιλαστήρια θύματα).

 

 

Ανεξάρτητη Παρέμβαση
Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ
8 – 1 – 2016

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,235ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα