«Χωματερή STOP» προς Δ. Συμβούλιο Πετρούπολης: Όχι καύση απορριμμάτων στον Ασπρόπυργο

Διαβάστε παρακάτω ανακοίνωση της κίνησης «Χωματερή STOP – Πολίτες εν δράσει» (στην οποία συμμετέχει το «Ξ») σχετικά με αίτημα που κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πετρούπολης για πλήρη συζήτηση σε κάποια από τις συνεδριάσεις του για τον διαφαινόμενο κίνδυνο δημιουργίας εγκαταστάσεων καύσης απορριμμάτων στον Ασπρόπυργο. 

 

Ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Αττικής για δημιουργία νέας χωματερής στο λατομείο Μουσαμά προς το παρόν, λόγω και προεκλογικής περιόδου, φαίνεται να αναστέλλεται. Ωστόσο, νέοι κίνδυνοι για την υποβάθμιση της Δυτικής Αθήνας προκύπτουν από την πρόθεση του Δήμου Αθηναίων να προχωρήσει σε δημιουργία εγκαταστάσεων καύσης απορριμμάτων στον Ασπρόπυργο. Πρόκειται για μια ακόμη προσπάθεια να «αδειάσει» ο κύριος όγκος των απορριμμάτων της Αττικής στην πίσω πόρτα των δυτικών προαστίων και μάλιστα να χρησιμοποιηθούν τα σκουπίδια ως πρώτη ύλη σε εγκαταστάσεις καύσης που εγκυμονούν σοβαρότατους κινδύνους για την υγεία των κατοίκων.

Ως  πρωτοβουλία «Χωματερή Stop-Πολίτες σε δράση» καταθέσαμε αίτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πετρούπολης, ζητώντας να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση και να ληφθεί απόφαση με προοπτική την δυναμική και μαζική αντίδραση ώστε να αποτραπεί αυτό το ενδεχόμενο.

Καλούμε επίσης ξανά όλους τους φορείς και τις συλλογικότητες της πόλης αλλά και των όμορων Δήμων να συντονίσουμε την δράση μας με σκοπό να κάνουμε σαφές στους αρμόδιους ότι η περιοχή μας αλλά και η Αττική συνολικά χρειάζεται μια διαφορετική διαχείριση των απορριμμάτων προς όφελος του περιβάλλοντος και των κατοίκων και όχι με σκοπό το κέρδος και την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων.

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,111ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
404ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής