Βουλευτές και Υπουργοί μπορούν πια να φοροδιαφεύγουν νόμιμα μέσω offshore!!

Μάριος Ρούγκος

 

Με ένα άρθρο σε ένα νόμο (στο πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα) αποκατέστησε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τους εργολάβους ντόπιους («Εθνικούς») και ξένους που επί 27 χρόνια έστηναν τους διαγωνισμούς και λεηλατούσαν το δημόσιο – δηλαδή εμάς τους φορολογούμενους!![*]

Με ένα ακόμη άρθρο στον ίδιο νόμο αποκαθιστά και νομιμοποιεί βουλευτές και υπουργούς που λεηλατούν το δημόσιο από την σύσταση του ελληνικού κράτους!! Πως;

Με ρύθμιση που πέρασε στο πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα την Κυριακή 22 Μάη,  αίρεται η καθολική «απαγόρευση» σε υπουργούς και βουλευτές να διατηρούν offshore υπό προϋποθέσεις!!

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση με το άρθρο 178 τροποποίησε το νόμο του 2003 ο οποίος προέβλεπε γενική απαγόρευση συμμετοχής σε εξωχώριες (off shore) εταιρείες και ποινές φυλάκισης χρηματικά πρόστιμα και έκπτωση από τα δημόσια αξιώματα.

Η διάταξη προβλέπει ότι οι υπουργοί, βουλευτές και άλλοι αξιωματούχοι μπορούν πλέον να μετέχουν σε εξωχώριες εταιρείες αρκεί η έδρα τους να είναι σε «φορολογικά συνεργάσιμες» χώρες, ακόμα και στη περίπτωση που οι χώρες αυτές χαρακτηρίζονται από το υπουργείο οικονομικών ως «φορολογικοί παράδεισοι». Τέτοια παραδείγματα είναι οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, τα Νησιά Κέιμαν, Τζέρσει, Βερμούδες κ.α. όπου τα εισοδήματα φορολογούνται από 50% έως 100% χαμηλότερα σε σχέση με το αν φορολογούνταν στη χώρα μας!!

Αυτά τα άρθρα εμπεριέχονταν στο νομοσχέδιο τότε, νόμος τώρα, που έκοψε τις συντάξεις, το ΕΚΑΣ και που θέσπισε ακόμη πιο βαριά φορολογία σε βάρος των λαϊκών μαζών.

Την ώρα που οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα στενάζουν κάτω από τη νέα φοροεπιδρομή που ψήφισε η Βουλή στις 22 Μάη, οι υπουργοί και οι βουλευτές μπορούν νόμιμα να φοροδιαφεύγουν και να φυγαδεύουν τα λεφτά τους στους φορολογικούς παραδείσους.

Προφανώς είναι η αμοιβή τους για την ψήφιση των μνημονιακών νόμων. Το ερώτημα που γεννιέται είναι ποιους ξέπλυναν και ποιους θέλουν να ξεπλύνουν;

Όλα αυτά γίνονται από μια κυβέρνηση που επιμένει να παριστάνει την «Αριστερά»!

Αξίζει όμως να σημειώσουμε και τη στάση της αντιπολίτευσης – μηδέ της Χ. Αυγής εξαιρουμένης. Η αντιπολίτευση, στο μεν θέμα της αποκατάστασης των «εθνικών εργολάβων» τήρησε σιγή ψαριού το δε «έγκλημα» της νομιμοποίησης του φοροδιαφυγής των υπουργών και βουλευτών μέσω των offshore το… «ανακάλυψαν» μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου από το «Πρώτο Θέμα». Δεν το είχαν προσέξει στις σελίδες του πολυνομοσχεδίου… Μόλις όμως βγήκε στην επιφάνεια έσπευσαν να βγάλουν δυνατές αντιπολιτευτικές κορόνες! Αυτή είναι η εικόνα του πολιτικού μας συστήματος. Σαπίλα χωρίς τέλος!

 

_______________
[*] Δείτε:
https://xekinima.org/gia-27-hronia-oi-ergolavoi-estinan-tous-diagonismous/
https://xekinima.org/ena-pragmatika-megalo-fagopoti-to-kartel/
7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,105ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
407ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής