Βόλος: συνέντευξη τύπου για το κλείσιμο της ΔΕΥΑΜΒ και τις πρακτικές Μπέου

Την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου, μέλη της «Κίνησης Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό», της «Συμμαχίας Βόλου για το Νερό» και της «Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου» ενάντια στην καύση σκουπιδιών έδωσαν κοινή συνέντευξη τύπου. Θέμα της συνέντευξης ήταν τα όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα στο Βόλο σε ότι αφορά την προσπάθεια της δημοτικής αρχής Μπέου να βάλει λουκέτο στη ΔΕΥΑΜΒ, καθώς και τα πρωτοφανή γεγονότα στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου στις 27 και 28 Αυγούστου. 
Υπενθυμίζουμε ότι στις συνεδριάσεις αυτές η δημοτική αρχή Μπέου κινητοποίησε φουσκωτούς και αστυνομία με σκοπό να μην επιτρέψει στους πολίτες να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο κλείσιμο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης. Μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της 27ης Αυγούστου μετά από μήνυση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μουλά, η αστυνομία σε μια πρωτοφανή ενέργεια προχώρησε στη σύλληψη του συντρόφου και δημοτικού συμβούλου Βόλου Νίκου Κανελλή μέσα στο Δημαρχείο κατά τη διάρκεια της εξ΄ αναβολής συνεδρίασης στις 28 Αυγούστου. Επιπλέον η ΕΛΑΣ πραγματοποίησε μεγάλη κινητοποίηση με ΟΠΚΕ και ασφάλεια για να συλλάβει και άλλα μέλη του κινήματος για το νερό. 
Τη συνέντευξη άνοιξε ο σύντροφος Νίκος Κανελλής και στη συνέχεια μίλησαν οι Στάθης Ντούρος, Βαγγέλης Γαλανόπουλος, Τάκης Κολώνιας, Γιώργος Κολέμπας και Αριστείδης Φραγκουδάκης. Ακολουθεί η τοποθέτηση του Νίκου Κανελλή. Τα βίντεο όλων των τοποθετήσεων μπορείτε να τα δείτε στη σελίδα του watervolo στο facebook.  

 

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,108ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
405ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής