Βόλος: Συνέλευση της Επιτροπής Αγώνα κατά της καύσης σκουπιδιών, 15/10

Μαριάνθη Κυπρίδου,
Σύμβουλος Δημοτικής Ενότητας Βόλου

 

Απολογισμός και προγραμματισμός δράσεων είναι τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν στη συνέλευση της Επιτροπής Αγώνα (στην οποία συμμετέχει το «Ξ») τη Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου.

Η πιο πρόσφατη δράση της Επιτροπής αφορά στη διαμαρτυρία την Τρίτη, 9 Οκτώβρη, όταν πλοίο από την Ιταλία ξεφόρτωσε σκουπίδια στο λιμάνι έξω από την ΑΓΕΤ Lafarge. Υπήρξε συγκέντρωση κόσμου και έγινε μήνυση για παραβίαση των περιβαλλοντικών όρων μεταφοράς  και εκφόρτωσης των απορριμματογενών καυσίμων.

Στη συνέλευση συζητήθηκε με ποιους τρόπους θα συνεχίσει η Επιτροπή τον αγώνα της. Σημειώθηκε ότι υπάρχει η ανάγκη να γίνει ξανά μια μαζική κινητοποίηση όπως του συλλαλητηρίου με χιλιάδες πολίτες της 5ης Μαϊου. Η Επιτροπή αποφάσισε ακόμα να στραφεί με ιδιαίτερη έμφαση προς τη νεολαία, τους μαθητές και τους φοιτητές της πόλης. Χρειάζεται η σωστή ενημέρωση και δραστηριοποίηση των νέων ανθρώπων που θα αναπνέουν αυτό τον αέρα κι είναι επομένως σίγουρο ότι θα αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας.

Πρόθεση της Επιτροπής είναι να διατηρήσει την επαφή και συνεργασία με τους πάνω από 100 φορείς που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο της 5ης Μάη στην κατεύθυνση της ύπαρξης ενός κοινωνικού μετώπου για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Ακόμα, συζητιέται το να οργανωθεί μια κάθοδος – διαμαρτυρία των Βολιωτών στην Αθήνα.  Επίσης, υπάρχει επαφή με ομάδα δικηγόρων, έτσι ώστε η Επιτροπή να είναι θωρακισμένη  νομικά γύρω από το ζήτημα. 

Στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 17/10 η Δημοτική Αρχή θα βάλει για ψήφιση το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου, στο οποίο περιλαμβάνεται η κατασκευή εργοστασίου παραγωγής SRF (δηλαδή υλικού προς καύση στις τσιμεντοβιομηχανίες) κόστους 41 εκ. ευρώ. Η Επιτροπή καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 6 το απόγευμα, στο Δημαρχείο. 

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,235ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
424ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα