Βόλος: Κατέπεσε η δίωξη στα μέλη του κινήματος κατά της καύσης απορριμμάτων!

Σχόλιο του «Ξ»

 

Απορρίφθηκε από τον εισαγγελέα η ποινική δίωξη ενάντια σε μέλη της «Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου» για «παράνομη βία» και «παρακώληση συγκοινωνιών»! Η υπόθεση αφορά στο «μπλόκο» που έστησε η Επιτροπή σε φορτηγό που μετέφερε «καύσιμα» για την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ στο Βόλο. Ο οδηγός του φορτηγού είχε τότε καταγγείλει τα μέλη της επιτροπής για «βία», ζητώντας την ποινική τους δίωξη. Ας θυμηθούμε όμως σύντομα την υπόθεση.

Τον περασμένο Απρίλη, μέλη της «Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου» ενάντια στην καύση απορριμμάτων, σταμάτησαν φορτηγό που μετέφερε «καύσιμα» για τη βιομηχανία ΑΓΕΤ. Στο φορτίο, το οποίο θεωρητικά αποτελούνταν από RDF (επεξεργασμένα σκουπίδια) από την Ιταλία, αποδείχτηκε ότι περιλαμβάνονταν μεγάλο ποσοστό πλαστικών και άλλων απορριμμάτων, τα οποία δεν είχαν υποστεί κανενός είδους επεξεργασία! Η αστυνομία απάντησε με συλλήψεις, ενώ σύντομα ακολούθησαν και οι ανυπόστατες κατηγορίες για άσκηση βίας και παρακώλυση συγκοινωνιών!

Η κινητοποίηση των μελών της Επιτροπής όμως, πέτυχε κάτι πολύ σημαντικό: Ανάγκασε την Περιφέρεια να εξετάσει δείγματα από τα εισαγόμενα «καύσιμα» και τα αποτελέσματα ήταν αποκαλυπτικά. Τα σκουπίδια που καίει η ΑΓΕΤ, είναι εντελώς ακατάλληλα, ακόμη και με βάση τους δικούς τους κανόνες, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν εξασφαλίζουν τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Μάλιστα, στην απόφασή του να μην ασκηθεί δίωξη στα μέλη της Επιτροπής, ο εισαγγελέας αναφέρει:

«… οι εγκαλούμενοι πράγματι κύκλωσαν με τα δικά τους οχήματα το υπ΄ αριθμόν … και το ακινητοποίησαν στην άκρη της οδού … Ωστόσο, η ενέργειά τους αυτή αποσκοπούσε στην πρόκληση άμεσου ελέγχου του φορτίου … το οποίο τελικά αποκαλύφθηκε ότι δεν πληρούσε τις ορισμένες προδιαγραφές του καυσίμου RDF και δεν έπρεπε να χρησιμοποιηθεί…»

Η απόφαση αυτή είναι μια σημαντική νίκη για το κίνημα ενάντια στην καύση σκουπιδιών στο Βόλο! Ενός κινήματος που έχει μέχρι στιγμής καταφέρει να αποκαλύψει τα βρώμικα μυστικά της ΑΓΕΤ και της καύσης απορριμμάτων, αλλά και να κινητοποιήσει την τοπική κοινωνία, διοργανώνοντας εντυπωσιακές δράσεις, όπως το τεράστιο συλλαλητήριο της 5ης Μαΐου. Ενός κινήματος αποφασισμένου να συνεχίσει μέχρι την τελική νίκη!

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,235ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
424ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα