Βόλος: Οι κάτοικοι μπλόκαραν εκφόρτωση σκουπιδιών προς καύση στο λιμάνι της ΑΓΕΤ

Ρεπορτάζ από το «Ξ»


Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σήμερα 2/4 το πρωί έξω από το λιμάνι της ΑΓΕΤ στο Βόλο, που σαν στόχο είχε να αποτρέψει την εκφόρτωση επεξεργασμένων σκουπιδιών που μετέφερε καράβι από την Ουκρανία.

Από χθες είχε γίνει γνωστό ότι θα κατέφθανε πλοίο με τόνους σκουπιδιών που προορίζονταν για καύση από την τσιμεντοβιομηχανία και η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου, κάλεσε άμεσα σε συγκέντρωση.

***

Οι κάτοικοι του Βόλου και τα μέλη της Επιτροπής που βρέθηκαν στο λιμάνι της ΑΓΕΤ προσπάθησαν να σταματήσουν την εκφόρτωση και κρέμασαν πανό ενάντια στην καύση σκουπιδιών μέσα στις εγκατάστασης της ΑΓΕΤ. Ένα μέλος της Επιτροπής που αποπειράθηκε να μπει στο ουκρανικό πλοίο απωθήθηκε από εργαζόμενους του πλοίου, ενώ το Λιμενικό προσπάθησε να απομακρύνει τους συγκεντρωμένους με πρόφαση την ασφάλεια τους.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαμαρτυρίας που κράτησε περίπου δυο ώρες, η εργασία εκφόρτωσης είχε σταματήσει.

Στη συνέχεια, οι κάτοικοι πήραν δείγμα από ένα δέμα που ήταν ανοιχτό στο έδαφος και το μετέφεραν στο γραφείο του εισαγγελέα για να καταθέσουν μήνυση και στη συνέχεια θα καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να σταματήσει η εκφόρτωση του πλοίου.

https://www.facebook.com/epitropiAgonaVolou/videos/369832197199160/?t=10

***

Είναι η δεύτερη φορά που οι κάτοικοι του Βόλου βάζουν φρένο στη μεταφορά σκουπιδιών στο λιμάνι της ΑΓΕΤ. Πριν ένα χρόνο, 1 Απρίλη του 2018, πλοίο από την Ιταλία μετέφερε σκουπίδια στο λιμάνι της ΑΓΕΤ που προορίζονταν για καύση. Είχαν καταφέρει τότε μάλιστα, να μπλοκάρουν ένα από τα φορτηγά που μετέφεραν τα υποτιθέμενα επεξεργασμένα σκουπίδια στο εργοστάσιο, όπου αποκαλύφθηκε ότι στην πραγματικότητα ήταν συμπιεσμένα σκουπίδια γεμάτα πλαστικό.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την σημερινή κινητοποίηση

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,112ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
404ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής