Βόλος-ρεπορτάζ: Πολύ μαζική η πορεία ενάντια στην καύση σκουπιδιών! [φωτο & βίντεο]

Ολοκληρώθηκε η πολύ μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην καύση σκουπιδιών που ξεκίνησε από το Δημαρχείο του Βόλου με κατάληξη στην ΑΓΕΤ. Ήταν μια συγκλονιστική πορεία με παλμό και δυναμική, που κράτησε για περίπου 3 ώρες. Οι εκτιμήσεις μιλούν για αντίστοιχους ή και μεγαλύτερους αριθμούς σε σχέση με το ιστορικό συλλαλητήριο που έγινε πριν περίπου 1 χρόνο, στις 5 Μάη του 2018 (δείτε ρεπορτάζ και ανάλυση), δηλαδή για πάνω από 6-7.000 κόσμου!

Για ακόμη μια φορά πολίτες, σωματεία εργαζομένων, οργανώσεις και άνθρωποι όλων των ηλικιών συμμετείχαν μαζικά στην κινητοποίηση, απαιτώντας να σταματήσει η καύση σκουπιδιών από την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ, να μη δημιουργηθεί εργοστάσιο SRF από το Δήμο Βόλου και να υπάρξει μια ολοκληρωμένη διαχείριση των σκουπιδιών, φιλική προς το περιβάλλον, με έμφαση στη μείωση των απορριμμάτων, την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση.

Δείτε παρακάτω τη λίστα φορέων που δημοσιεύτηκε:

Στην κινητοποίηση, πέρα από κατοίκους και συλλογικότητες της πόλης, έβγαλαν καλέσματα και συμμετείχαν επιτροπές αγώνα και από άλλες περιοχές της χώρας, όπως η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού:

και η κίνηση «ΧΩΜΑΤΕΡΗ STOP – πολίτες εν δράσει» από την Πετρούπολη Αττικής:

Η τοπική οργάνωση του «Ξ» στο Βόλο στήριξε το συλλαλητήριο με εκστρατεία ενημέρωσης στην τοπική κοινωνία όλο το προηγούμενο διάστημα και μέλη του «Ξ» από Θεσσαλονίκη και Αθήνα συμμετείχαν στην κινητοποίηση. Διαβάστε την προκήρυξη απ’ το Ξεκίνημα Βόλου για το ζήτημα.

Στη συνέχεια ακολουθούν φωτογραφίες και βίντεο απ’ τη σημερινή πορεία. Τις ερχόμενες ημέρες θα δημοσιεύσουμε στην ιστοσελίδα μας αναλυτικότερη ενημέρωση και προτάσεις για το πως μπορεί να συνεχιστεί ο αγώνας.

από τη συγκέντρωση στο Δημαρχείο

η κεφαλή της πορείας

στη Γορίτσα, στο δρόμο προς την ΑΓΕΤ

από τη συγκέντρωση στο Δημαρχείο

δρώμενο έξω απ’ την ΑΓΕΤ

γεμάτος ο δρόμος προς την ΑΓΕΤ

Δήλωση του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου Βόλου, σ. Νίκου Κανελλή

Ολοκληρώθηκε η πορεία – δήλωση σ. Νίκου Κανελλή

Ολοκληρώθηκε η πολύ μαζική πορεία από το Βόλο μέχρι το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ, ενάντια στην καύση σκουπιδιών. Δείτε τη δήλωση του ανεξάρτητου Δημοκτικού Συμβούλου Βόλου και μέλος στο Ξεκίνημα Βόλου, σ. Νίκου Κανελλή. Σε λίγη ώρα θα δημοσιεύσουμε στο www.xekinima.org ρεπορτάζ με περισσότερα βίντεο και φωτογραφίες από το Συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ!

Δημοσιεύτηκε από Ξεκίνημα – Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση στις Σάββατο, 16 Μαρτίου 2019

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,236ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα