Βόλος: H πρώτη ενημέρωση γειτονιάς για την πανελλαδική ημέρα δράσης κατά της καύσης σκουπιδιών

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας Πολιτών Βόλου ενάντια στην καύση σκουπιδιών NO BURN», την οποία συμμετέχουν μέλη του Ξ.

Την Κυριακή 18/4 είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με κατοίκους της πολύπαθους συνοικίας που γειτνιάζει με την ΑΓΕΤ.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της συζήτησης, το κυρίαρχο ερώτημα που τέθηκε ήταν το πώς μπορεί ο αγώνας που ξεκίνησαν οι Βολιώτες πριν από τέσσερα χρόνια να συνεχιστεί και να έχει αποτέλεσμα. Κι αυτό το ερώτημα υπάρχει σε μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας, καθώς τα τέσσερα αυτά χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί τρία μεγαλειώδη παμβολιώτικα συλλαλητήρια και άλλα δυο μαθητικά, καθώς και αμέτρητες δράσεις, εκδηλώσεις, παρεμβάσεις, συγκεντρώσεις κλπ, αλλά η καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ συνεχίζεται.

Παράλληλα, τα κοινωνικά προβλήματα που έχουν γίνουν ακόμη πιο βαριά λόγω της πανδημίας – και του τρόπου διαχείρισής της από την κυβέρνηση – αναπόφευκτα αποτελούν την πρώτη προτεραιότητα για πολλούς συμπολίτες.

Από την πλευρά μας, τα μέλη της Πρωτοβουλίας «NO BURN» υπενθυμίσαμε ότι μπορούμε είτε να αποδεχτούμε τον αργό θάνατο που υπόσχεται η πολύχρονη έκθεση στους τοξικούς ρύπους που εκλύει η καύση σκουπιδιών –και μάλιστα «έξω από τις πόρτες μας»– αδρανώντας απέναντί του, είτε να συνεχίσουμε πιο μαζικά και πιο αποφασιστικά τους αγώνες κατά της καύσης.

Μεταφέραμε ακόμη το μήνυμα της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας, ότι οι επιπτώσεις του κορωνοϊού στη δημόσια υγεία είναι πιο βαριές όπου υπάρχει έντονο πρόβλημα αέριας ρύπανσης, όπως στον Βόλο.

Υπογραμμίσαμε, τέλος, ότι στις 29 Μαΐου θα είναι ένας σημαντικός σταθμός, γιατί η αντίθεση στην καύση σκουπιδιών (κι ενάντια σε όλη τη σκευωρία της «διαχείρισης» των απορριμμάτων) θα ακουστεί δυνατά σε μια σειρά από πόλεις της χώρας.

Φιλοδοξούμε, στο μέτρο των δυνάμεών μας, να επισκεφτούμε ως τις 29 Μαΐου και άλλες γειτονιές της πόλης, γιατί πιστεύουμε ότι η άμεση επαφή και συζήτηση μεταξύ μας είναι διαδικασίες που συμβάλλουν στη μαζικοποίηση του κινήματος.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,281ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,005ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα