Βόλος 20/3: Πετυχημένη εκδήλωση του «Ξ» για το περιβάλλον

Ρεπορτάζ από το «Ξ»


Την Τετάρτη 20/3, πραγματοποιήθηκε στο Βόλο, στο χώρο «Στέκι Μεταναστών-Χώρος Κινημάτων» η εκδήλωση του «Ξ» με τίτλο «Περιβάλλον ώρα μηδέν – ο καπιταλισμός καταστρέφει τον πλανήτη». Την εκδήλωση παρακολούθησαν περίπου 35 άτομα, ανάμεσα στα οποία βρέθηκαν αγωνιστές από τα περιβαλλοντικά κινήματα του Βόλου, μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών ενάντια στην καύση και του κινήματος για το νερό.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Τάσος Κεφαλάς, μέλος της Πρωτοβουλίας Αθήνας ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων, η Μαρία Καδόγλου από την Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, η Ηλέκτρα Κλείτσα, από την εφημερίδα «Ξεκίνημα» και ο Νίκος Κανέλλης, δημοτικός σύμβουλος και μέλος στο Ξεκίνημα Βόλου.

Ο Τάσος Κεφαλάς περιέγραψε τα σχέδια για τις εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου από το Ιόνιο και την Ήπειρο ως την Κρήτη και τους κινδύνους που σημαίνουν για ολόκληρη την περιοχή. Η Μαρία Καδόγλου περιέγραψε τις καταστροφικές επιπτώσεις των εξορύξεων στη Χαλκιδική, όπου οι συγκεντρώσεις βαρέων μετάλλων στο νερό και το έδαφος πλέον «χτυπάνε κόκκινο». Η Ηλέκτρα Κλείτσα μίλησε για την κλιματική αλλαγή και το νεολαιίστικο κίνημα που αναπτύσσεται σε μια σειρά χώρες του κόσμου γύρω από το θέμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Ο Νίκος Κανέλλης αναφέρθηκε στο κίνημα του Βόλου ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ και τις προτάσεις για ασφαλή, περιβαλλοντικά φιλική διαχείριση των απορριμμάτων.

Η ζωντανή συζήτηση που ακολούθησε επικεντρώθηκε γύρω από θέματα όπως η καύση σκουπιδιών από την τσιμεντοβιομηχανία, η ανακύκλωση, η ανεξέλεγκτη παραγωγή πλαστικών απορριμμάτων και το μοντέλο κατανάλωσης που προβάλει το σύστημα, οι εναλλακτικές στα ορυκτά καύσιμα και πως αυτές μπορούν να εφαρμοστούν προς το συμφέρον της κοινωνίας και του περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,239ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,005ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα