Το «Ξ» συνεχίζει να εκδίδεται ηλεκτρονικά και χρειάζεται τη στήριξή σας

Πριν 1 χρόνο, με την έναρξη της πανδημίας και το πρώτο 2μηνο λοκντάουν, η εφημερίδα «Ξεκίνημα» αναγκάστηκε να στραφεί για μια περίοδο αποκλειστικά στην ηλεκτρονική της έκδοση. Έτσι, τον Μάρτη του 2020 έγινε μια πλατιά εκστρατεία με κάλεσμα σε συντρόφους/ισσες και φίλους/ες του «Ξ» να κάνουν μια ετήσια συνδρομή στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας μας, στηρίζοντας την. 

Στο κάλεσμα αυτό ανταποκρίθηκε ένας σημαντικός αριθμός αναγνωστών, τους οποίους ευχαριστούμε πολύ και ένα χρόνο μετά, με τη λήξη της ετήσιας συνδρομής τους, τους καλούμε να την ανανεώσουν. Ταυτόχρονα καλούμε και τους νέους αναγνώστες/τριες μας να κάνουν και αυτοί/ες μια συνδρομή στην εφημερίδα μας.

***

Το «Ξ» είχε αρχίσει να κυκλοφορεί και σε ηλεκτρονική μορφή αρκετά πριν την πανδημία, ωστόσο τον τελευταίο χρόνο βελτιώθηκε η ηλεκτρονική του έκδοση ενώ πολλά από τα τεύχη που κυκλοφόρησαν μόνο ηλεκτρονικά, είχαν περισσότερες σελίδες και άρα περισσότερη αρθρογραφία σε σχέση με την κλασική 16σέλιδη έντυπη μορφή του. 

Σήμερα, ένα χρόνο μετά, το έντυπο «Ξ» θα συνεχίσει να βρίσκεται στις μεγάλες συγκεντρώσεις ενάντια στην καταστολή, στα φοιτητικά συλλαλητήρια, στις διαδηλώσεις αλληλεγγύης κλπ. Την ίδια στιγμή αναγνωρίζουμε ότι λόγω της πανδημίας αρκετές από τις δράσεις και τις τακτικές εξορμήσεις μας είμαστε αναγκασμένοι/ες να τις αναβάλουμε. Γι’ αυτό ζητάμε και πάλι τη στήριξή σας μέσω της ηλεκτρονικής μας έκδοσης.

Όπως γράφαμε στην ανακοίνωση μας τον Μάρτη του 2020:

Με την κρίση του κορoνοϊού να βρίσκεται σε εξέλιξη, πέρα από τις ανθρώπινες απώλειες σε ολόκληρο τον πλανήτη, τη μεγάλη επιβάρυνση στα συστήματα υγείας, πέρα από το βαρύ πλήγμα στις οικονομικές δραστηριότητες κάθε είδους, που αναμένεται να οδηγήσει σε σοβαρή κρίση την παγκόσμια οικονομία, βρισκόμαστε παράλληλα αντιμέτωποι και αντιμέτωπες με σοβαρές ανατροπές στην καθημερινότητά μας. Η απαραίτητη για την προστασία της δημόσιας υγείας απομόνωση έχει οδηγήσει και θα συνεχίσει να οδηγεί πολλούς ανθρώπους στα όρια των αντοχών τους, τόσο από οικονομική και πρακτική, όσο ακόμη και από ψυχολογική άποψη.

Το «Ξ» βέβαια, δεν είναι απλά μια «ενημερωτική» εφημερίδα / ιστοσελίδα. Θέλουμε να μπορούμε να παρεμβαίνουμε στην δημόσια συζήτηση που έχει ανοίξει για το θέμα του ρόλου του δημόσιου τομέα. Θέλουμε να μπορούμε να γράφουμε άρθρα και μαρτυρίες από την πραγματική κατάσταση στους εργασιακούς χώρους και πως οι εργοδότες προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τον κορονοϊό για να χτυπήσουν τα εργατικά δικαιώματα. Θέλουμε να μπορούμε να δημοσιεύουμε αναλύσεις για την παγκόσμια οικονομία και τις επιπτώσεις της επερχόμενης ύφεσης, αλλά και την άνοδο των εθνικισμών και ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Παράλληλα βέβαια όπως πάντα, η καθημερινή μας αρθρογραφία θα συνεχιστεί κανονικά μέσα από το site μας, στο οποίο θα μπορείτε να βρείτε ρεπορτάζ, άρθρα και αναλύσεις γύρω από ζητήματα που αφορούν την κρίση του κορονοϊού αλλά και όλα τα υπόλοιπα θέματα, πολιτικά, οικονομικά, διεθνή, εργατικά, θέματα που αφορούν τη νεολαία, το περιβάλλον, κλπ.

Στηρίξτε οικονομικά το «Ξ» – Γραφτείτε ηλεκτρονικοί συνδρομητές!

Φυσικά αυτή η εξέλιξη σημαίνει σημαντικές απώλειες εσόδων, για μια εφημερίδα που έτσι κι αλλιώς βασιζόταν πάντα στην αποκλειστική στήριξη των αναγνωστών της. Ως «Ξ», προσαρμοζόμενοι στις συνθήκες, αναγκαστήκαμε να αναβάλλουμε επίσης δράσεις που ενισχύουν την σταθερή λειτουργία μας, όπως τοπικές συνεστιάσεις σε Θεσσαλονίκη και Βόλο, εκδηλώσεις στον χώρο ΤΑΚΙΜ στη Θεσσαλονίκη, στο «Ρόζα Παρκς» στην Αθήνα κλπ. 

Έτσι, παρότι καταλαβαίνουμε ότι η κρίση της πανδημίας έχει χτυπήσει σε μεγάλο βαθμό τον κόσμο της εργασίας, καλούμε τους αναγνώστες και τους φίλους της σελίδας και της εφημερίδας να την ενισχύσουν οικονομικά, στο βαθμό που μπορούν. Κατά τη γνώμη μας, ανεξάρτητες φωνές της εργαζόμενης πλειοψηφίας προκειμένου να υπάρξουν, ειδικά σε αυτές τις συνθήκες, χρειάζονται την στήριξη όσων καταλαβαίνουν την σημασία αυτής της πολιτικής παρέμβασης.

Αυτό μπορεί να γίνει, είτε απλά με την κατάθεση ενός ποσού στους λογαριασμούς που θα βρείτε παρακάτω, είτε με την επιλογή της συνδρομής στην ηλεκτρονική έκδοση του «Ξ». Με €15/χρόνο θα λαμβάνετε κάθε δεύτερη εβδομάδα την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας μας, σε μορφή pdf, στο e-mail σας και link σε ψηφιακό αναγνώστη για να τη διαβάζετε στο tablet/smartphone/pc/laptop σας!


Κατάθεση σε τράπεζα

Τράπεζα:   ALPHABANK
Αρ. Λογαριασμού:   298002330000164
IBAN:   GR3001402980298002330000164
Δικαιούχος:   ΞΕΚΙΝΗΜΑ
Για κατοίκους εξωτερικού χρειάζεται να προστεθεί ο κωδικός CRBAGRAA
Αιτιολογία: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ

Paypal

Υπάρχει και η δυνατότητα Οικονομικής Ενίσχυσης μέσω paypal με χρήση όλων των πιστωτικών/χρεωστικών καρτών, χωρίς να απαιτείται λογαριασμός paypal

Όταν ολοκληρώσετε τη διαδικασία (είτε μέσω τραπέζης, είτε μέσω paypal), στείλτε μας ένα e-mail στο [email protected] με τα στοιχεία σας και τη διεύθυνση e-mail στην οποία θέλετε να λαμβάνετε την εφημερίδα, για να κάνουμε την επιβεβαίωση.

Τέλος, εάν σας εξυπηρετεί καλύτερα άλλη τράπεζα, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στη σελίδα μας ή μέσω e-mail στο [email protected]

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,281ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα