Κυβέρνηση ΝΔ: ιστορίες αλαζονείας, θράσους και συγκάλυψης

Σχόλιο του «Ξ»

Θα κάνουμε ό,τι θέλουμε, δε θα μας ελέγχει κανείς και κανείς δε θα μας πιάνει στο στόμα του. Αυτή είναι η γραμμή πάνω στην οποία κινείται το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση της ΝΔ και οι παρατρεχάμενοι της, από τοπικούς παράγοντες, μέχρι πρυτάνεις. Στα τέλη του Φλεβάρη, κυκλοφόρησε η είδηση ότι στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης που προέρχονται από τη ΝΔ εμβολιάστηκαν εκτός σειράς, ενώ λίγο καιρό αργότερα αποδείχτηκε ότι το ίδιο είχε κάνει ήδη από τον Γενάρη ο πρύτανης του ΑΠΘ.

Πριν λίγες μέρες, ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ενημέρωσε περιχαρής τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι έγινε νονός εν μέσω πανδημίας, τη στιγμή που οι τελετές αυτού του είδους απαγορεύονται για λόγους περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού. Όσο για την αδερφή του πρωθυπουργού, δήλωσε συντετριμμένη για το γεγονός ότι αστυνομικός από την ασφάλειά της είναι υπεύθυνος για θανατηφόρο τροχαίο μπροστά στη βουλή, δύο μέρες μετά το γεγονός και αφού η προσπάθεια συγκάλυψης του είχε αποτύχει παταγωδώς.

Ένας νονός, μα τι νονός…

Το θράσος του Υπουργού Ανάπτυξης είναι αστείρευτο. Αρχικά, συμμετέχει ως νονός σε βάφτιση παιδιού, τη στιγμή που αυτό έχει απαγορευτεί από την κυβέρνηση της οποίας είναι μέλος, προκειμένου να προστατευτεί η δημόσια υγεία. Μετά πανηγυρίζει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το ότι δε χάθηκε άσκοπος χρόνος, αλλά επισπεύσθηκε η ένταξη ενός ανυποψίαστου μωρού στο ορθόδοξο ποίμνιο. 

Όταν αρχίζουν τα ειρωνικά σχόλια, δίνει στη δημοσιότητα την «ειδική άδεια» που πήραν οι γονείς του παιδιού για τη βάφτιση από την Πολιτική Προστασία. Τι, δεν ξέρατε ότι υπάρχουν ειδικές άδειες για βαφτίσεις και ότι ο καθένας μπορεί να βγάλει μία, αν υπάρχει σημαντικός λόγος; Ε, ούτε στην Ιερά Σύνοδο το ξέρουν, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία, το ξέρει ο Άδωνις.

Ο Άδωνις βέβαια δεν μπορεί να πει ποιος ήταν αυτός ο σημαντικός λόγος για να γίνει άμεσα η βάφτιση, αφού δεν μπορεί να μιλήσει δημόσια για τις ιδιαίτερες συνθήκες τις οποίες μπορεί να αντιμετωπίζει η οικογένεια… Από πλευράς ΝΔ, μόνο ο Κυρανάκης είναι αρμόδιος να δίνει στη δημοσιότητα προσωπικά δεδομένα, και αυτό μόνο αν πρόκειται για ανθρώπους που συνέλαβε η αστυνομία μετά από άγριο ξύλο επειδή κάθονταν στην πλατεία της γειτονιάς τους, όχι για θεοσεβούμενους γονείς και μάλιστα φίλους υπουργού. Ενός υπουργού που ισχυρίζεται ότι «η Αριστερά κάνει επίτηδες πορείες» (σε ανοιχτό χώρο) για να μεταδίδει τον κορονοϊό! Που ρώτησε ειρωνικά αν θα επιτρεπόταν η βάφτιση σε περίπτωση που έπαιρνε την κολυμπήθρα και το μωρό και τα πήγαινε σε πορεία για τον Κουφοντίνα.

Ο καλός ο πρύτανης δεν περιμένει στην ουρά

Μετά από σειρά άριστων αρχόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης (της ΝΔ φυσικά) που έσπευσαν να εμβολιαστούν εκτός σειράς, τα ίδια νέα κυκλοφόρησαν και για τον πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ν. Παπαϊωάννου. Ο ίδιος αρχικά αρνήθηκε τα πάντα, λέγοντας ότι πρόκειται περί συνωνυμίας. Τελικά, όταν αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι εμβολιάστηκε παρακάμπτοντας την ενοχλητική ουρά, το βασικό του άλλοθι ήταν η συμμετοχή του στην έρευνα για ανίχνευση του κορονοϊού στα λύματα της πόλης. Όπως αποκαλύπτεται, προκειμένου να εμβολιαστεί εκτός σειράς, παρουσιάστηκε ως παθολόγος, ενώ στην πραγματικότητα είναι… κτηνίατρος.

Για να έχεις βέβαια το θράσος να κάνεις όλα τα παραπάνω, να παρανομείς και να ψεύδεσαι δημόσια χωρίς να ανησυχείς ότι θα υποστείς τις συνέπειες, πρέπει να είσαι σίγουρος ότι βρίσκεσαι με τη μεριά των ισχυρών, να έχεις φροντίσει να χτίσεις τις σωστές σχέσεις. Πρέπει να αποδεικνύεις στην κυβέρνηση την αφοσίωσή σου. Πρέπει να είσαι πρόθυμος να ζητήσεις από την αστυνομία να εισβάλει στο πανεπιστήμιο που διοικείς. Πρέπει να είσαι διατεθειμένος να δεις τους φοιτητές σου να σέρνονται στην άσφαλτο από πάνοπλες διμοιρίες. Πρέπει να καλείς ξανά και ξανά την αστυνομία να τερματίσει μια κατάληψη η οποία υποτίθεται ότι έχει προκαλέσει φθορές, ακόμη και μερικές ώρες πριν από την ανακοινωμένη λήξη της.

Αν δεν κρύβεται… δείξε πόσο λυπάσαι

Το θανατηφόρο τροχαίο της Παρασκευής 12/3 μπροστά στη βουλή θα μπορούσε να είναι ένα από τα τραγικά, αλλά αμέτρητα δυστυχήματα που συμβαίνουν καθημερινά στους δρόμους, αν δεν συνοδευόταν από την ξεκάθαρη προσπάθεια συγκάλυψης και προστασίας του βασικού εμπλεκόμενου, που ανήκει στην ασφάλεια της Ντόρας Μπακογιάννη. Η «συντετριμμένη» Μπακογιάννη, αντέδρασε στο περιστατικό δύο μέρες μετά, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στην οικογένεια του θύματος και διαβεβαιώνοντας ότι το περιστατικό θα διερευνηθεί και οι ευθύνες θα αποδοθούν.

Δε θα μπορούσε να πει και κάτι διαφορετικό, δεδομένου ότι όλες οι προσπάθειες να κουκουλωθεί η υπόθεση απέτυχαν. Το βίντεο με τον τροχονόμο που προσπαθεί να διώξει και στη συνέχεια απειλεί τον μάρτυρα του τροχαίου δεν αφήνει περιθώρια παρανόησης: 

«διώξ’ τον να μη λέει χαζομάρες», «εσύ τι είσαι;», «σήκω φύγε από δω», «άσε το παιδί, εσύ φοράς το κράνος σου;», «σήκω φύγε τώρα από δω, εξαφανίσου». 

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων η Ελληνική Αστυνομία αντιμετωπίζει τους μάρτυρες και καλύπτει τα μέλη της, οτιδήποτε κι αν έχουν κάνει, είτε πρόκειται για εγκληματική αμέλεια, είτε για απρόκλητη βία ενάντια σε πολίτες. Πόσο μάλλον, όταν ο συγκεκριμένος αστυνομικός σχετίζεται με την οικογένεια του πρωθυπουργού. 

Αφού τελικά η Μπακογιάννη δήλωσε «συντετριμμένη» δυο μέρες μετά το δυστύχημα και αφού πέρασαν άλλες δύο μέρες,  συνολικά τέσσερις, διατάχθηκε ΕΔΕ για τον τροχονόμο που χειρίστηκε την υπόθεση. 

Αλλά οι ευθύνες θα αποδοθούν, κανείς δεν ανησυχεί…

Φταίνε τα σόσιαλ μίντια

Τα παραπάνω περιστατικά έχουν ένα κοινό σημείο: η κυβέρνηση και οι φίλοι της νιώθουν πως μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς έλεγχο, χωρίς πολλές φορές να τηρούνται καν τα προσχήματα. Προκειμένου να το πετύχουν, χρησιμοποιούν έναν συνδυασμό ατελείωτου θράσους και αλαζονείας, μαζί με τον ασφυκτικό έλεγχο στα μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης.

Ακόμη κι έτσι όμως, όλο και πιο συχνά τα τερατώδη ψέματά που μας σερβίρουν καθημερινά αποκαλύπτονται. 

Τα εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν μετατραπεί σε πονοκέφαλο για τον πρωθυπουργό, που πρόσφατα αναγκάστηκε να απενεργοποιήσει τα σχόλια στον λογαριασμό του στο youtube, αφού εξήγησε από το βήμα της βουλής ότι τα σόσιαλ μίντια βλάπτουν τη δημοκρατία. 

Τα σόσιαλ μίντια λοιπόν βλάπτουν τη δημοκρατία κι όχι η κυβέρνηση του Μητσοτάκη με την αστυνομία, τους κατασταλτικούς μηχανισμούς και τα παπαγαλάκια της στα ΜΜΕ…  

Ίσως είναι ώρα να καλέσουν και τον Μπαμπινιώτη να εξηγήσει τη νέα έννοια της κατά κυβέρνησης Μητσοτάκη δημοκρατίας: αλαζονεία, θράσος, ασυδοσία, συγκάλυψη, καταστολή.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,235ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα