To μόνο τραγικό πρόσωπο σε αυτή την ιστορία είσαι εσύ Μητροπολίτη Σεραφείμ

74056_1637247644781_5281486_n
Της Μαριάννας Τσακίρη

 

 

16274-peiraios

Το πιο σημαντικό πράγμα είναι η σωστή ενημέρωση. Έτσι τις τελευταίες μέρες δεν έχουμε παράπονο, αφού μάθαμε από τον εξαίρετο παθολόγο Γιακουμάτο ότι η ομοφυλοφιλία είναι κολλητική, σχεδόν αμέσως μετά, ήρθε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ να μας πει ότι το να μιλάμε για αυτήν σε εφήβους αποτελεί εσχάτη προδοσία!

Λίγες μέρες πριν, ο «αγαπητός» μας μητροπολίτης έστειλε επιστολή στον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, με την οποία ζητάει την απόσυρση ενότητας εγκυκλίου του υπουργείου στα γυμνάσια, σχετική με την ομοφοβία και τη τρανσφοβία στην κοινωνία και το σχολείο. Συγκεκριμένα, κατά τον Μητροπολίτη, η ενότητα των έμφυλων ταυτοτήτων έχει ως στόχο να αλλοτριώσει την φυσιολογία των εφήβων, να διαφημίσει αυτή την ανατροπή της κανονικότητας της ανθρώπινης ύπαρξης και φυσιολογίας, να στρεβλώσει την ανθρώπινη σεξουαλικότητα, πράξεις δηλαδή που απέναντι σε αθώους και ευαίσθητους εφήβους, λυπάται που το λέει, αλλά αποτελούν εσχάτη προδοσία. Φυσικά, δεν ξεχνά να αναφέρει ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι δυστυχισμένα και τραγικά πρόσωπα, τα οποία άτεχνα και ενάντια στην ανθρώπινη φύση και ιδιότητα μιμούνται το άλλο φύλο.

Με τα δικά του λόγια (μην ξεχνάμε ότι η δημοτική γλώσσα παραμένει αμαρτία):

«Έμφυλες ταυτότητες και η δι αυτής επιδιωκόμενη στοχοθεσία αλλοτριώσεως της οντολογίας και φυσιολογίας των εφήβων εισάγεται διά πρώτην φορά στην εκπαιδευτική διαδικασία»

«η μεθοδευμένη διαφήμιση της ανατροπής της ανθρώπινης οντολογίας και φυσιολογίας εις αιώρους και ευαισθήτους εφήβους αποτελεί – και εκζητώ την υμετέραν συγγνώμην διά τον βαρύν όρον – «έγκλημα καθοσιώσεως»

«ατέχνως και αντιανθρωπίνως μιμούνται το έτερον φύλο, ως εννόμου αγαθού, ήλθεν η Υμετέρα Εγκύκλιος διά να προπαγανδίσει την διαστροφή και την στρέβλωση της ανθρώπινης σεξουαλικότητος».

Θα έπρεπε να μη χρειάζεται να ξοδέψουμε ούτε λεπτό από το χρόνο μας για έναν άνθρωπο που έχει αυτές τις απόψεις, για κάποιον που έχει πει ότι η ομοφυλοφιλία προκαλεί καρκινογένεση, που την έχει εξισώσει με την παιδοφιλία και την κτηνοβασία, που κάνει παρέα και ξεπλένει τους ναζί της Χρυσής Αυγής. Αλλά αυτός ο άνθρωπος έχει βήμα για να μιλάει, έχει θέση που επηρεάζει χιλιάδες ανθρώπους, έχει αυτιά που τον ακούνε θέλοντας και μη και ακριβώς επειδή η ομοφυλοφιλία δεν είναι ούτε κολλητική ούτε παρά φύση, σε αντίθεση με το ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία και την ομοφοβία, σε κάθε τέτοια δήλωση, σε κάθε τέτοια κίνηση πρέπει ενωμένες και ενωμένους να μας βρίσκει απέναντι του.

Η σεξουαλικότητα είναι δώρο

Η ανθρώπινη σεξουαλικότητα είναι δώρο, η απόλαυση και η χαρά που προσφέρει η ικανοποίησή της μόνο ευτυχία, δύναμη και αυτοπεποίθηση μπορούν να φέρουν στον άνθρωπο, μόνο μπροστά μπορούν να τον κάνουν να πάει, αφού γνωρίζοντας το σώμα του και τις ανάγκες του, μόνο να καταφέρει να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του μπορεί. Και μάλλον αυτό είναι που φοβάται ο μητροπολίτης, ανθρώπους που δε θα ντρέπονται για τον εαυτό και το σώμα τους, ανθρώπους που δε θα θεωρούν τις διαφορετικές ανάγκες κάτι άρρωστο και αφύσικο, ανθρώπους που δε θα είναι σε σχέσεις ανισότητας και εξουσίας. Γιατί τέτοιοι άνθρωποι όχι μόνο δεν ανήκουν στο ακροατήριό του, αλλά αποτελούν απειλή για την ίδια την ύπαρξή του.

Όσο για τα σχολεία και τους εφήβους, ας φανταστούμε να μεγαλώναμε από πολύ μικρά γνωρίζοντας την αλήθεια: ότι η αγάπη και ο έρωτας δεν έχουν φύλο. Ας φανταστούμε να μεγαλώναμε γνωρίζοντας ότι το φύλο με το οποίο γεννηθήκαμε μπορεί απλά να μην είναι το φύλο που μας ταιριάζει, να μεγαλώναμε γνωρίζοντας ότι το να κάνουμε έρωτα για να ικανοποιηθούμε δεν είναι αμαρτία, γνωρίζοντας ότι η αυτοϊκανοποίηση δεν είναι μόνο φυσιολογική αλλά και απαραίτητη για να μάθουμε τον εαυτό μας, γνωρίζοντας ότι ο προορισμός μας, αν είμαστε γυναίκες, δεν είναι απλά να κάνουμε παιδιά, εκτός και αν αυτή είναι η επιλογή μας. Θα μεγαλώναμε με πολύ λιγότερους φόβους, ανασφάλειες και μίση, θα μεγαλώναμε θεωρώντας την ανισότητα και αυτές τις κοινωνικές νόρμες που διδάσκει η εκκλησία σαν κάτι αφύσικο, και τότε ο μητροπολίτης και οι όμοιοί του τι δουλειά θα είχαν; Ποιος θα πλήρωνε για τα χρυσά άμφιά τους;

Εκκλησία και κράτος: ακόμα αγαπημένοι

Πέρα όμως από τον Σεραφείμ, που δυστυχώς τον γνωρίζουμε, αυτό που δε γνωρίζουμε είναι σε ποιο ακριβώς σημείο της άνεσης των εκπροσώπων της εκκλησίας να παρεμβαίνουν και να έχουν άποψη για τις κινήσεις τους υπουργείου παιδείας έγκειται ο διαχωρισμός εκκλησίας κράτους που ο ΣΥΡΙΖΑ υποτίθεται ότι υπερασπιζόταν. Σε ποιο ακριβώς σημείο η πρόοδος και η εκπαίδευση μπορούν να «συνομιλήσουν» με το σκοταδισμό και τη μισαλλοδοξία και τελικά μετά από την εμπλοκή της εκκλησίας στα σύμφωνα συμβίωσης, στη διδασκαλία των θρησκευτικών, στις εγκυκλίους που θα περάσουν, που είναι αυτές οι περιβόητες κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ;

Και μπορεί κάθε υποχώρηση και ξεπούλημα να γίνεται στο όνομα της σωτηρίας της χώρας και στην αδυναμία σύγκρουσης με τους δανειστές, αλλά για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην εκκλησία δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί η ίδια καραμέλα. Η άρνηση ουσιαστικής σύγκρουσης, η άρνηση φορολόγησης, η άρνηση διαχωρισμού εκκλησίας και κράτους, κάθε μέρα που περνά επιβεβαιώνει σε ένα ακόμη επίπεδο την βαθιά αστικοποίηση αυτής της κυβέρνησης και τον συντηρητισμό της.

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,279ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα