Η ομοφυλοφιλία είναι φύση! Η εκκλησία είναι παρά-φύση!

Αρχιεπίσκοπε κάτω τα χέρια από τα σχολεία μας και την κοινωνία μας!

 

Αθηνά Καρυάτη,
Λευκωσία
Με αφορμή τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Κύπρου τη Δευτέρα 31 Οκτώβρη και την Τετάρτη 2 Νοέμβρη στις οποίες παρομοίαζε την ομοφυλία σαν «παρά φύση» και «ασθένεια» και πρότεινε τη δημιουργία σχολείων από την Εκκλησία που να διαπαιδαγωγούν «σωστά» ώστε να εξαλειφθεί το φαινόμενο της ομοφυλοφιλίας, η αδελφή οργάνωση του «Ξ» στην Κύπρο, Νέα Διεθνιστική Αριστερά ανάρτησε το ακόλουθο άρθρο-απάντηση

 

14633018_1343467709005272_3650432436506720329_n-e1478167067162

Για άλλη μια φορά ο Αρχιεπίσκοπος απασχόλησε την κοινή γνώμη, με τον μισανθρωπικό και ομοφοβικό του λόγο.

Τη Δευτέρα δήλωσε στο κανάλι του, ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι

«χειρότερα άτομα, που χρειάζεται να ξεπεράσουν τον κακό εαυτό τους, και τη φύση τους»…. [1]

Ενώ την Tετάρτη συνέχισε το ομοφοβικό του παραλήρημα λέγοντας ότι είναι

«Ντροπή τους (σ.σ: των ομοφυλοφίλων). Έχουν ξετσιπωθεί. Και κάνουν παρελάσεις υπερηφάνειας. Να χαίρονται και την υπερηφάνεια τους. Δεν με ενδιαφέρει για αυτούς τους ανθρώπους. Άνθρωποι που δεν αγωνίζονται για να γίνουν καλύτεροι τι να τους κάνω. Γι’ αυτό θέλουμε να κάνουμε τα σχολεία για να βγάζουμε ανθρώπους με ήθος. Πάντοτε υπήρχαν ομοφυλόφιλοι και πριν 200 χιλιάδες χρόνια, όχι σήμερα. Αλλά με το ήθος που επικρατούσε δεν τους πήγαινε να το υπερηφανεύονται. Σήμερα το υπερηφανεύονται. Δεν συμφωνώ με αυτό.»[2]

Ο Αρχιεπίσκοπος για ακόμη μια φορά δείχνει το πραγματικό πρόσωπο της Eκκλησίας! Αυτό που πρεσβεύει δεν είναι άλλο από ομοφοβία, ρατσισμό και μισαλλοδοξία! Την άποψη αυτή την ενστερνίζεται ολόκληρη η Eκκλησία, σαν Σύνοδος, αφού έχει εκδώσει ακόμη και εγκύκλιο ενάντια στην ομοφυλοφιλία![3]

Παράβαση του ποινικού κώδικα

Η Accept (σ.σ: κίνηση για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ ατόμων) κατήγγειλε το συμβάν στον Γενικό Εισαγγελέα ως παράβαση του Ποινικού Κώδικα[4] που αφορά την προώθηση μίσους λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητα φύλου και χαιρετίζουμε την κίνηση αυτή.

Ο Αρχιεπίσκοπος θα πρέπει να καταδικαστεί όπως οποιοσδήποτε άλλος «κοινός θνητός» για ρητορία μίσους! Σε περίπτωση ομοφοβικής επίθεσης θα είναι συνυπεύθυνος, αυτός και το κράτος αν δεν του προσάψει κατηγορίες.

Παρόλο που συμφωνούμε με την καταγγελία που έκανε η Accept δεν καταλαβαίνουμε την επιμονή τους να υπερασπιστούν τη θρησκεία! Γράφουν:

«Άσχετα με το τι λέει ο Αρχιεπίσκοπος» αναφέρεται, «το να είναι κάποιος θρησκευόμενος και ταυτόχρονα γκέι, αμφί, τρανς ή ίντερσεξ δεν είναι αντικρουόμενο. Η ηθική και η πίστη δεν έχουν καμία σχέση με τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα ή τα χαρακτηριστικά φύλου, καθώς ένα άτομο μπορεί να είναι ΛΟΑΤΙ και ταυτόχρονα να ακολουθεί το δρόμο του Θεού και τα διδάγματά του».[5]

Δεν θα μπούμε στην συζήτηση αν όντως η θρησκεία είναι ομοφοβική. Αυτό το έχει δηλώσει ήδη και ο Αρχιεπίσκοπος ο οποίος λέει ότι το ευαγγέλιο στην ουσία είναι ομοφοβικό – το ίδιο και η Σύνοδος!

Προφανώς, και ο καθένας/μια έχει δικαίωμα να πιστεύει σε όποια θρησκεία θέλει. Την ίδια στιγμή, ας βγάλουν οι πιστοί τα συμπεράσματα μόνοι τους, κι ας αποφασίσουν οι ίδιοι αν ο Αρχιεπίσκοπος ή και το ευαγγέλιο και τελικά η θρησκεία τους εκπροσωπεί και τους σέβεται.

Αρχιεπίσκοπε κάτω τα χέρια από την παιδεία!

Στο ίδιο ομοφοβικό παραλήρημα ο Αρχιεπίσκοπος τη Δευτέρα δήλωσε ότι η εκκλησία προτίθεται να φτιάξει σχολεία εκκλησιαστικά για να «διορθώνει» ομοφυλόφιλους αλλά και άλλους που η εκκλησία δεν συμφωνεί.

«Θέλουμε να πάρουμε τα παιδάκια των 2,5 και 3 ετών, να ξεκινήσουμε από τα νηπιαγωγεία, γιατί θέλουμε μέσα στη ψυχή τους να βάλουμε τον Χριστό. Θέλουμε να βγάζουμε σωστούς ανθρώπους στην κοινωνία… Θέλουμε και γνώσεις να δίνουμε στα παιδιά αλλά θέλουμε και ήθος. Αν δεν υπάρχει ήθος, δυστυχώς στο δημόσιο σχολείο είναι δεμένα τα χέρια των δασκάλων και καθηγητών και πάνε με τον αυτόματο πιλότο. Εμείς θα τροχιοδρομήσουμε γιατί θέλουμε να βγάλουμε σωστούς νέους, σωστές προσωπικότητες που έχει ανάγκη ο τόπος».[6]

Κι αναρωτιόμαστε: ποια η σχέση της εκκλησίας σήμερα με την παιδεία; Τα σχολεία σήμερα (δυστυχώς) είναι ελεγχόμενα από την εκκλησία! Γίνεται προσευχή το πρωί, σε όλες τις αίθουσες υπάρχουν εικόνες, είναι υποχρεωτικό μάθημα τα θρησκευτικά, ο Αρχιεπίσκοπος επιλέγει τον υπουργό Παιδείας – έστω και ανεπίσημα – και τελικά κάθε αλλαγή που προτίθεται να γίνει στην παιδεία, παίρνει την έγκριση της εκκλησίας! Και ποιο το αποτέλεσμα; η παραγωγή ομοφοβικών και άλλων φοβικών ατόμων!

Η παιδεία θα πρέπει να στηρίζεται στην επιστήμη! Μόνο έτσι μπορούν να βγουν ελεύθερα και κριτικά σκεπτόμενα άτομα, τα οποία να βασίζουν τη σκέψη και τη δράση τους στο ήθος και όχι στο μίσος! Φυσικά τέτοια άτομα θα αμφισβητήσουν την Εκκλησία κι αυτό δεν το θέλει σε καμία περίπτωση ο Αρχιεπίσκοπος!

Η ΠΟΕΔ θα έπρεπε να έχει αντιδράσει στις δηλώσεις του!

Η Ομοσπονδία των εκπαιδευτικών (ΠΟΕΔ) θα έπρεπε να αντιδράσει στις δηλώσεις του και παράλληλα να ζητά, μαζί με όλη την υπόλοιπη κοινωνία που έχει την λογική και το ήθος να αμφισβητήσει το μίσος, την κατάργηση όχι μόνο της σχολικής αργίας της ονομαστικής εορτής του Αρχιεπισκόπου[7] (που ξανά ακούστηκε να γιορτάζεται κάτι τέτοιο!) αλλά και:

  • την κατάργηση της πρωινής προσευχής
  • την αφαίρεση όλων των θρησκευτικών συμβόλων μέσα από τους χώρους του σχολείου
  • την κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών με τη μορφή που έχει σήμερα (του προσηλυτισμού δηλαδή) και την αντικατάστασή του από θρησκευτολογία – την ιστορία δηλαδή των θρησκειών ώστε ο κάθε ένας ελεύθερα να επιλέγει τη θρησκεία που θέλει ή τον αθεϊσμό
  • την εισαγωγή της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία .
  • την αλλαγή των βιβλίων της βιολογίας και της οικιακής αγωγής ώστε να συμπεριλαμβάνονται και οι ομοφυλόφιλες οικογένειες –ιδιαίτερα από τη στιγμή που το σύμφωνο συμβίωσης είναι πια νόμος και θα είναι πλέον στην καθημερινότητά μας.
  • τον σεβασμό του σεξουαλικού προσανατολισμού των μαθητών και των εκπαιδευτικών και την καταπολέμηση του εκφοβισμού/bullying!

Τέλος, η εκκλησία δεν έχει κανένα λόγο να επεμβαίνει στα της πολιτείας, και για αυτό ζητάμε:

  • να υπάρξει διαχωρισμός εκκλησίας και κράτους με νόμο!
  • να σταματήσει το κράτος να πληρώνει τους ιερωμένους σαν δημόσιους υπαλλήλους!
  • να επιβληθεί υψηλή φορολογία στην εκκλησιαστική περιουσία και στα διάφορα έσοδα που έχει από τις επιχειρήσεις της
  • να διατεθούν αυτά τα χρήματα για τη δημιουργία περισσότερων σχολείων, νοσοκομείων και ό,τι άλλο έχει ανάγκη η κοινωνία.

 

 

 

Σημειώσεις
1 http://cyprustimes.com/2016/11/01/archiepiskopos-gia-omofylofilia-echoume-xetsipothi-pleon-video/
2 http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/338664/oi-omofylofiloi-echoun-xetsipothei-epimenei-o-archiepiskopos
3 http://www.newsit.com.cy/default.php?pname=Article&art_id=139007&catid=31
4 http://www.cylaw.org/nomoi/enop/ind/0_154/section-sc6b5f2a28-2aba-4385-6ce7-07d5b97c9d6f.html
5 http://www.reporter.com.cy/local-news/article/131177/loat-o-archiepiskopos-proothei-to-misos-mas-prokalei-thymo-kai-thlipsi2
6 http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/338664/oi-omofylofiloi-echoun-xetsipothei-epimenei-o-archiepiskopos
7https://secure.avaaz.org/en/petition/Ypoyrgeio_Paideias_kai_Politismoy_Katargiste_ti_sholiki_argia_gia_tin_onomastiki_giorti_toy_Arhiepiskopoy/?aETYzdb

 


Σχετικά άρθρα:

7,080ΥποστηρικτέςΚάντε Like
579ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,102ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
384ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής