Θεσ/νίκη – «Η πόλη ανάποδα»: Για την 90χρονη «εγκληματία»

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση του Αριστερού Ριζοσπαστικού Σχήματος στον Δήμο Θεσσαλονίκης «Η πόλη ανάποδα» (στο οποίο συμμετέχει το Ξεκίνημα) σχετικά με τη σύλληψη της 90χρονης γυναίκας που πουλούσε χειροποίητα τερλίκια.


Διαβάσαμε σήμερα για μία ακόμα μεγάλη επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία πρέπει να κάνει περήφανους τους πολίτες της Θεσσαλονίκης. Τρεις αστυνομικοί χρειάστηκαν για τη σύλληψη μίας 90χρονης γυναίκας που πουλούσε χειροποίητα τερλίκια για να ζήσει. Η 90χρονη συνελήφθη και κρατήθηκε στο Τμήμα πάνω από 12 ώρες, νηστική, με ένα ποτήρι νερό.

Φανταζόμαστε ότι οι υποψήφιοι δήμαρχοι που χαρίζουν περιπολικά στην αστυνομία και βάζουν ως προτεραιότητα την πάταξη της εγκληματικότητας, νιώθουν περήφανοι για αυτά τα κατορθώματα. Φαίνεται επίσης ότι για την Αστυνομία η εγκληματικότητα στην πόλη πατάσσεται με τη σύλληψη μουσικών του δρόμου και μικροπωλητών χωρίς άδεια, ενώ ταυτόχρονα τα μεγαλομάγαζα γνωστών επιχειρηματιών αισχροκερδούν, καταλαμβάνοντας παράνομα δημόσιο χώρο και απλώνοντας τα τραπεζοκαθίσματα σαν σταφίδες στα πεζοδρόμια. Αλλά αυτοί δεν είναι φτωχοδιάβολοι. Δεν παλεύουν για να εξασφαλίσουν ένα κομμάτι ψωμί για τις οικογένειες τους. Αυτοί βγάζουν αρκετά λεφτά, ώστε οι παρανομίες τους να ονομάζονται «επενδυτικά σχέδια» για το «καλό» της πόλης και να εξασφαλίζουν τη συναίνεση του εκάστοτε καθεστώτος αυτοδιοίκησης και κράτους.

Στη Θεσσαλονίκη, τη μεγάλη φτωχομάνα, που έχει αποτελέσει πατρίδα για πολλούς λαούς και φυλές, οι φτωχοί δεν πρέπει να παραμένουν φιγούρες αόρατες και ανυπεράσπιστες στον αστικό ιστό. Αγωνιζόμαστε με τους αδύναμους απέναντι στα συμφέροντα των μεγαλοΐδιωτών και τους υπερασπιστές τους στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Και θα γυρίσουμε την πόλη ανάποδα αν χρειαστεί για να νικήσουμε.

7,079ΥποστηρικτέςΚάντε Like
579ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,099ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
383ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής