Teleperformance: Θα παίρνουμε άδεια από τον εργοδότη για να γραφτούμε σε σωματείο;

Πολλά και διάφορα βλέπουμε τα τελευταία χρόνια στους χώρους εργασίας που δε συμβαδίζουν με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Αγγελίες με φυλετική διάκριση, ηλικιακό όριο και διάκριση φύλου είναι ένα συχνό φαινόμενο πλέον που έχει φτάσει στο σημείο να μη μας κάνει πια εντύπωση. Πληθαίνουν όλο και περισσότερο οι σεξιστικές συμπεριφορές και οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις σε εργασιακούς χώρους οι οποίες είτε δε βγαίνουν προς τα έξω είτε δεν αποτελούν «ειδήσεις».

Νομιμοποιώντας τη δικτατορία του κεφαλαίου

Οι εργοδότες, όμως, φαίνεται πως δεν είναι ευχαριστημένοι με αυτούς τους άγραφους κανόνες της αγοράς εργασίας και θέλουν, με την ευκαιρία της ύπαρξης μιας δεξιάς νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης, να δημιουργήσουν νέα δεδομένα στο πεδίο της αυθαιρεσίας. Έτσι, λοιπόν, δεν «κολλάνε» πραγματικά πουθενά. Ζητάνε να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες των εργαζομένων όπως πολιτικές απόψεις, φιλοσοφικές πεποιθήσεις, θρησκευτικά πιστεύω ή ακόμα αν ο εργαζόμενος συμμετέχει σε κάποιο σωματείο. 

Η Teleperfomance είναι μια εταιρεία που πήρε τη «πρωτοβουλία» να ζητήσει από τους εργαζόμενους, μέσω μιας «δήλωσης απορρήτου», να έχει πρόσβαση στις παραπάνω «κρίσιμες» πληροφορίες! Κι όταν λέμε, «κρίσιμες», εννοούμε εκείνες τις πληροφορίες που «φακελώνουν» έναν εργαζόμενο με βάση το πόσο «άτακτος» είναι για την εργοδοσία! Πρόκειται, βέβαια, για τη συνέχεια «πρωτοβουλιών» της «υγιούς» επιχειρηματικότητας που στο παρελθόν επεδίωξε να βάλει κάμερες στα σπίτια των εργαζομένων για να τους «ελέγχει» εν μέσω τηλεργασίας! Τώρα, μετά την τηλε-εντατικοποίηση και την τηλε-τρομοκρατία, η πληροφορία για το αν κάποιος είναι γραμμένος σε σωματείο, θα χρησιμεύσει πολύ στους εργοδότες για να ξέρουν με ποιους έχουν να κάνουν! Μπορούμε, εύκολα, να προβλέψουμε πως αν διευρυνθούν τέτοιες πρακτικές και υπό τον φόβο της δίωξης, θα υποσκάψουν το δικαίωμα στο συνδικαλισμό και συνεπώς στα εργατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες!

Teleperfomance… γνωστή για τις αντεργατικές παραδόσεις της!

Η Teleperfomance δεν είναι μια πρωτοεμφανιζόμενη επιχείρηση στο πεδίο των αντεργατικών πολιτικών. Έχει μια μεγάλη ιστορία με απολύσεις εργαζομένων, συνδικαλιστών, απόπειρες αποκλεισμού του συνδικάτου από τους χώρους της εταιρείας ακόμα και με τη χρήση μπράβων! Και αυτά τα εφαρμόζει από την αρχή της λειτουργίας της. Είναι βέβαια αναμενόμενο, με τη ΝΔ στη κυβέρνηση, η εργοδοτική αυθαιρεσία να οργιάζει και εργασιακές γαλέρες σαν αυτή να βγαίνουν με θράσος να ζητούν και τα ρέστα. 

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να παίζουν μόνοι στο γήπεδο της εργασιακής καθημερινότητας. Μέσα από συνδικάτα, εργατικές οργανώσεις, επιτροπές σε χώρους εργασίας και μαζικές κινητοποιήσεις μπορούμε να τους σταματήσουμε. Είναι αυτό ακριβώς που φοβούνται! Μια εργατική τάξη ενωμένη, οργανωμένη που θα αντιστρέψει τους όρους και θα βγει μαχητικά μπροστά να διεκδικήσει όσα της στερούν!

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,247ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα