Άρνηση εφαρμογής δικαστικής απόφασης και συνδικαλιστική δίωξη από τη Διοίκηση του ΟΤΕ

Η διοίκηση του ΟΤΕ μεταθέτει εκδικητικά και δυσμενώς τον εκλεγμένο συνδικαλιστή στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΕ Κοντογεώργο Ευθύμη σε θυγατρική εταιρεία του ομίλου, παρά το γεγονός ότι υπάρχει προσωρινή διαταγή των ελληνικών δικαστηρίων για άρση της μετακίνησης μέχρι την έκδοση τελεσίδικης απόφασης. Η διοίκηση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον ΟΤΕ, αποτελούμενη κατά πλειοψηφία από παρατάξεις που πρόσκεινται σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τηρεί σιγή ιχθύος κάνοντας πλάτες στην διοίκηση. Δημοσιεύουμε παρακάτω ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη του διωκόμενου συνδικαλιστή «Αγωνιστική Συνεργασία ΟΤΕ».

Όσο μας στοχοποιούν τόσο μας ατσαλώνουν!

Είναι μεγάλη τιμή για την Αγωνιστική Συνεργασία να μας στοχοποιεί η διοίκηση ΟΤΕ/Deutsche Telekom, που έχει αποεπενδύσει την πάλαι ποτέ μεγαλύτερη εταιρία των Βαλκανίων και έχει φτωχοποιήσει εργαζομένους που στο παρελθόν αμειβόταν με αξιοπρέπεια. Δεν θα επιθυμούσαμε σε καμία περίπτωση να μας συμπαθούν, αυτοί που πέταξαν πρόωρα 11.500 χιλιάδες εργαζομένους στα ασφαλιστικά ταμεία, μετά από εντελώς ανήθικο αλλά κι εγκληματικό mobbing, αυτοί που απολύουν άδικα σε κακοστημένα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια πειθαρχικά και σε κακοστημένες παραστάσεις των άρθρων 13 και 16. Γιατί πολύ απλά, αν θα μας συμπαθούσαν, θα ήμασταν συνδικαλιστικοί μαϊντανοί!

Η Αγωνιστική Συνεργασία από την πρώτη στιγμή και με συνέπεια αντιπάλεψε τις αποσχίσεις, όπου 5.000 συνάδελφοι πεταχτήκαμε σε θυγατρικές με προφανή στόχο την μισθολογική μας υποβάθμιση. Επιχειρήσαμε με πολλούς τρόπους να στρέψουμε τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ (ΣΥΝ1) και (Δ)ΑΚΕ που έχουν τις μεγάλες πλειοψηφίες στην ΟΜΕ προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να σταθούν στο πλευρό όλων των συναδέλφων που στοχοποιήθηκαν. Όταν διαπιστώσαμε ότι η ΟΜΕ είχε άλλα «σχέδια» καλέσαμε τους συναδέλφους να ψάξουν, έστω και ατομικά, τη δικαστική δικαίωση. Είναι παράσημο για εμάς ότι μας βγάλανε εκτός της διαβούλευσης, επειδή ενοχλήσαμε αυτή τη διαδικασία.

Θα συνεχίσουμε να είμαστε πάντα μαζί με όλους τους συναδέλφους και μπροστά σε δικαστήρια, σε επιθεωρήσεις εργασίας, σε πειθαρχικά συμβούλια και όπου αλλού χρειαστούν για να τους υπερασπιστούμε από τις εκδικητικές πρακτικές της διοίκησης.

Νιώθουμε, λοιπόν, μεγάλη υπερηφάνεια που η διοίκηση ΟΤΕ/Deutsche Telekom έφτασε στο κατώτατο σημείο να μην εφαρμόζει τη δικαστική απόφαση για την παραμονή στη μητρική, του εκπροσώπου της Αγωνιστικής Συνεργασίας στην εκτελεστική της ΟΜΕ, Ευθύμη Κοντογεώργου και να επιμένουν, καταπατώντας κατάφορα κάθε έννοια δικαίου, για τη μεταφορά του στα τηλεφωνικά κέντρα (E-Value) λίγες μόνο ημέρες προ της απόσχισης με πρωτοφανή εκδικητικό και δόλιο τρόπο. Καταπατάν ακόμα και το Σύνταγμα που αναφέρει ότι «οι δικαστικές αποφάσεις εκτελούνται αναγκαστικά» δείχνοντας τεράστια περιφρόνηση στις αποφάσεις της Ελληνικής δικαιοσύνης.

Λυπούμαστε που ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ΟΜΕ, αν και έχουν λάβει σχετικό email με τη δικαστική απόφαση από 15/1/21, συνεχίζουν να βρίσκονται στο λήθαργο της διαβούλευσης. Ή για να ακριβολογούμε, «ξυπνάνε» μόνο για να παίξουν φθηνά συνδικαλιστικά/παραταξιακά παιχνιδάκια, στοχοποιώντας ως πηγή όλων των δεινών των εργαζομένων την ….ΕΕΤΕ και κάποια «ακραία παράταξη του χώρου» (sic!).

Η ηγεσία της ΟΜΕ θα πρέπει να καταλάβει επιτέλους ότι για να αντιμετωπίσει τον εχθρό θα πρέπει να σταματήσει τις μικρότητες, που προδίδουν την ανασφάλεια για τους τριγμούς που νιώθουν στις παρατάξεις τους. Ας πράξουν άμεσα το αυτονόητο, δηλαδή να απαιτήσουν την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης, που στο μέλλον θα αποβεί προς όφελος όλων των εργαζομένων.

Διαβάστε εδώ συνέντευξη με τον Μάκη Κοντογεώργο, για τις αντεργατικές επιθέσεις της Διοίκησης του ΟΤΕ.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα