Σωματείο Εργαζομένων Wind: η εταιρεία «ενθαρρύνει» τη συνδικαλιστική δράση

Το Δ.Σ. του σωματείου των εργαζομένων στην Wind εξέδωσε στις 30/10/2017 την ακόλουθη, ειρωνική ανακοίνωση ως προς τη στάση της διοίκησης της εταιρείας απέναντι στο συνδικαλισμό.

 

Η Διοίκηση όχι μόνο σέβεται τη συνδικαλιστική δράση, την ενθαρρύνει κιόλας!

 

Για του λόγου του αληθές παραθέτουμε λίγες από τις δεκάδες ενέργειες που το αποδεικνύουν

  • Σκίσιμο αφισών: γιατί δεν τους αρέσει η αισθητική των αφισών του Σωματείου και τις σκίζουν για να φτιάξουμε καλύτερες
  • Διακοπή ρεύματος στο γραφείο του Σωματείου σε μέρα απεργίας: για να κλείσουμε τη μουσική και να μιλήσουμε με τους συναδέλφους για τα αιτήματα της απεργίας
  • Άνοιγμα επιστολών Σωματείου: για να μας προστατέψουν από κακόβουλες ενέργειες, πχ αποστολή άνθρακα σε φάκελο
  • Διακοπή εισόδου στο γραφείο του Σωματείου σε μέρα απεργίας: για να κάτσουμε και άλλο στην απεργία («μα τόσο νωρίς θα φύγετε;» σκέφτονται)
  • Εξώδικα για ψύλλου πήδημα: πρόκειται για ρομαντικές επιστολές που ενέχουν και λίγη ζήλεια δεδομένου ότι στο Σωματείο δε μπορούν να γραφτούν τα στελέχη
  • Απαγόρευση διεξαγωγής γενικής συνέλευσης στο εστιατόριο του Σωματείου: γιατί θέλει να μας προστατέψει από τον κακό εξαερισμό και την ηχορύπανση
  • Απολύσεις και διώξεις συνδικαλιστών: για να εργαστούν σε άλλη εταιρία ώστε να επεκταθεί η δράση τους και σε άλλους εργασιακούς χώρους

Έτσι λοιπόν συντάχθηκαν και τα warning letters, δηλ. οι ευχαριστήριες επιστολές, από τα τμήματα που ενέχονται με την Ασφάλεια της εταιρίας (τυχόν συνειρμοί με ΓΑΔΑ είναι λανθασμένοι, μιλάμε απλά για τα τμήματα HR, INFOSEC και FMNG) σε τρία μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου μας, γιατί έδωσαν – εν γνώσει της διοίκησης με mail προς το HR και στην ανακοίνωσή μας− πρόσβαση κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας και της διεξαγωγής της Γενικής μας Συνέλευσης σε συνδικαλιστές από τη CYTA.

Εμείς είπαμε πως αν τελικά στείλουν τις επιστολές δεν θα τις παραλάβουμε από ευγένεια δεδομένου ότι κάναμε απλά το καθήκον μας. Όμως η διοίκηση σκέφτεται αν και πως θα τις αποστείλει (θέλει να γίνει με όλες τις τιμές). Έτσι άφησε να εννοηθεί ότι σύντομα στο χώρο μας αβίαστα θα μας επισκεφτεί δικαστικός επιμελητής ο οποίος συνοδεία φωτογράφου και δημοσιογράφων θα ολοκληρώσει τη τελετή παράδοσης- παραλαβής.

Είναι χαρά μας που η διοίκηση έχει ενσωματώσει τόσο πολύ τις συνδικαλιστικές ελευθερίες στην πολιτική της ώστε μέλη της να μη διακρίνουν το ασφαλές από το ασφαλίτικο. Εμείς από τη πλευρά μας χαιρετίζουμε τη στάση της αυτή και τη διαβεβαιώνουμε ότι θα φροντίσουμε να συνεχίσουμε να της δίνουμε ερεθίσματα ώστε να προπονεί τα ήδη έντονα φιλεργατικά της αισθήματα.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,237ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
424ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα